НОВОСАДСКА ЛИГА Буковчани надиграли Салајчане

Фудбалери Фрушкогорског партизана су, тек у четвртом колу освојили цео плен савладавши Славију са 2:1 (0:1).
1
Фото: Са утакмице у Кисачу

Славија, од које је остало само име из некадашњих времена, отишла је кући спуштене главе. У овој утакмици било је свега и лепих профора, шутева, центаршутева, голманских одбрана, али и варница.

Домаћи су ушли у игру намерни да, најзад, славе и у томе су и успели. Кренули су офанзивно, имали шанси, али Салајчани су повели у 22. минуту. Лопта је бачена из аута, а Гајић ју је, неометан, сместио главом у мрежу. Само 14 минута касније искључен је Подрашчанин после грубог старта.

У другом делу црно – бели су кренули још жустрије и, иако хендикепирани, надиграли су госте. У 65. минуту, после оправдано досуђеног једанаестерца, прецизан с беле тачке био је Зоран Рогановић. У 77. минуту исти играч је поставио и коначан резултат овог занимљивог меча.    

М. Павловић

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 150. Судија: Ћулум (Шајкаш). Стрелци: Рогановић у 65 (из једанаестерца) и 77. за Фрушкогорски партизан, а Гајић у 22. минуту за Славију. Жути картони: Рогановић, Макивић и Дулић (Фрушкогорски партизан, а Жакула, Галић, Гајић, Остојић, Грубовић (Славија). Црвени картон: Подрашчанин (Фрушкогорски партизан).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Д. Девић, Рогановић, Макивић (Тешановић), Клинцов, Бабић (Косјер), В. Девић, Дулић, Јанић, Витановић, Подрашчанин.

СЛАВИЈА: Чавић, Жакула, Пејаковић, Галић, Кочи, Гајић, Остојић (Убипарип), Ждеро (Мурсели), Грубовић,Лаковић, Јордановски (Ћулум).

ЖСК - Хајдук 5:1 (3:1)

Тек у четвртом покушају и то у најбољој игри Жабаљци су стигли до прве и то убедљиве победе над комшијама из Чуруга. Лагани голови у уводним минутима преко Дамјана Ђурђића и Милоша Нинковића у многоме је одредили исход сусрета.

Убедљиву предност успели су гости да преполове голом Раше Самоловца, али не задуго јер је капитен домаћих Боро Марић вратио два гола предности. У наставку сусрета видели смо још два поготка у мрежи гостију које су постигли Милош Нинковић и резервиста Саша Богданов.

П. Бундало

ЖАБАЉ: Стадион ЖСК-а, гледалаца око 200. Судија: Вукмановић (Нови Сад). Стрелци: Ђурђић у 3. Нинковић у 8. и 66. Марић у 33. Богданов у 78. за ЖСК. а Самоловац у 20. минуту за Хајдук. Жути картони: Марков, Пињо, Дамјановић ЖСК; Славнић, Максимовић, Станојевић Хајдук

ЖСК: Савановић 7, Марков 8, Ћирин 7, Ђурђић 8, Џамбас 7 (Пињо 7), Марић 7, Дамјановић 8, Тошић 7, Нинковић 8 (Бороја), Каурин 7 (Богданов 7), Топић 7.

ХАЈДУК: П. Сладојевић 5, Лазић 5, Срећков 6, Славнић 6, Д. Сладојевић 5 (Микулић), Икић 5, Топџић 5, Д. Бркић 5 (Марковић 5), Самоловац 6, Максимовић 5 (Р. Бркић), Станојевић 6.

Ветерник - Нови Сад 2:1 (0:1)

Неефикасност нападача Новог Сада узроковала је да Ветерничани неочекивано савладају фаворита. Мора се одати признање момцима тренера Бобана Дашића који су упорном и борбеном игром успели из контра - напада да постигну два гола и укњиже вредне бодове. Прву прилику да доведе „жуте” у вођство имао је Џанковић, али је голман Младен Ивић у ситуацији један на један надмудрио нападача гостију. Успели су гости да дођу до вођства, слободан ударац оштро је извео Александар Бајат, на путу је лопта закачила неког из живог зида и преварила Ивића.

У наставку су гости диктирали темпо, стварали прилике, али је голман Младен Ивић чинио чуда. У 79. минуту упорни домаћин успео је да поравна резултат. Најбоље се у гужви снашао Алекса Ушћумлић. Када се чинило да ће се утакмица завтршити ремијем, Алекса Ушћумлћ је побегао својим чуварима и  савладао Ромића.   

М. По.

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, гледалаца 150, судија: Чобанов (Руменка), стрелци: А. Ушћумлић у 79. и 90. за Ветерник, а Бајат у 41. минуту за Нови Сад. Жути картони: Марковић (Ветерник), Зекић, Ромић, Сувајџић (Нови Сад).

ВЕТЕРНИК: Ивић, Гвозден (Субашић), Пекез, Огњановић, Ћалија, А. Ушћумлић, Марковић (Чичић), Ђурић, Вуковић, Малиновић, Купрешки (Николић).

НОВИ САД: Ромић, Илић, Зекић, Бајат, Кременовић, Миловановић (Адамек), Сувајџић, Тепић, Џанковић (Ћирић), Вучић, Симић (Спиридоновић).

Татра - Фрушкогорац 2:2 (0:1)

Била је то лепа и занимљива фудбалска представа. Гости су били бољи у првом делу и ту премоћ су крунисали са два ефектна поготка. У другом делу домаћи су се пробудили, и током другог дела су били бољи и у самом финишу су заслужено изједначили а могли су на крају доћи до победе. 

П. Палик

КИСАЧ: Игралиште Татре,гледалаца 50, судија: Кампић (Нови Сад), д, стрелци: Бобот у 71. и Грлица у 85 за Татру, а Куртеш у 15, и Пећић 49. минуту за Фрушкогорац. Жути картони: Глишић, Перовић, Цветковић (Фрушкогорац)

ТАТРА: Племић 6, Јашовић 6 (Берић 6),Клаић 6, Батинић 6, Бобот 7, Ивковић 6(Булатовић 7), Кеџа 7, Кузмановић 7, Вучковић  6(Стојчић 6), Медић 7,  Грлица 8

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић 6, Караћ 6, Спасојевић 6, Глишић 7, Цветковић 7, Перовић 6, Пећић 7, (Враничић 6), Шкрбић 7, Куртеш 7, (Радуловић 6),Беговић 6,  Богданов 6.

Бачка (Ђ) – ТСК 0:5 (0:3)

Брзо су Темеринци откључали браву домаћина, пошто је Горан Ђукић спретно реаговао у казненом простору. Пет минута касније, после корнера Марка Росића, севнула је левица Милорада Косића – 0:2. Јово Пуповац је оправдао епитет најбољег стрелца гостију, крунисавши дијагоналу Росића, надахнутог за асистенције. Покушавали су домаћини да се врате у игру, али голман Драган Војводић је био на висини задатка. Друго полувреме, обележио је Балаж Пашка, са два поготка. Заслужена победа гостију, потврдили су да имају покриће у борби за прво место, а направили су и одличну увертиру за сутрашњи општински дерби са Сирижанима.  

М. Мен.

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалаца: 150, судија: Ивановић (Нови Сад), стрелци: Ђукић у 5, Косић у 10, Пуповац у 38, Пашка у 55. и 82. минуту, жути картони: Пантелић, Љ. Тривуновић (Бачка).

БАЧКА: Немања Игњић 6, Др. Тривуновић 6, Летић 6 (Љ. Тривуновић 6), Дејановић 6, Вујовић 6, Пантелић 6 (Ду. Тривуновић 6,5), Ненад Игњић 6,5, Марковић 7, Ђурић 6 (Петковић 6), Солдат 6,5, Станковић 6,5.

ТСК: Војводић 7,5, Танасић 7,5 (Пантош - ), Косић 8, Ђукић 8, Милосављевић 7,5, Лукић 8, Клисара 7,5 (Дринић - ), Вукеља 8, Пашка 8,5, Пуповац 8,5, Росић 8 (Димитров - ).

Сириг – Јединство (Р) 0:2 (0:1)

Лидер из Руменке је уписао и четврту победу, а после 360 минута, чета тренера Владимира Шпоње има гол-разлику 20:0. У више борбеној него квалитетној представи, воду је на воденицу гостију усмерио најбољи актер Борис Гаџић, после асистенције запаженог Стевана Веселиновића. Створили су домаћини три добре шансе, али стрелцима је недостајало барута и концентрације у превеликој жељи да саплету водећи тим у лиги. После три погођене стативе, гости су у финишу отклонили све дилеме. Јован Пекић је заврнуо лопту у казнени простор, где је највиши у скоку био Стеван Веселиновић.   

М. Мен.

СИРИГ: Спортски центар Препород, гледалаца: 150, судија: Драгољевић (Бачки Јарак), стрелци: Гаџић у 14. и Веселиновић у 82. минуту, жути картони: Дражић, Петровић (Сириг), Ђекић, Митровић (Јединство).

СИРИГ: Мишчевић 7, Наранчић 6,5, Брежњак 6,5, Петровић 6,5, Васић 7, Дражић 7, Декић 7, Вучковић 6 (Мисини - ), Ферати 7, Вујановић 6,5 (Папак -), Радић 6,5 (Којовић - ).

ЈЕДИНСТВО (Р): Костуранов 7,5, Берић 7 (Стаменковић 7), Штефек 7,5, Гаџић 8, Пекић 7,5, Митровић 7,5 (Котуљач 7,5), Ђекић 7,5, Веселиновић 7,5, Родић 7, Китић 7 (Стричевић 7), Заов 7.

Индекс - Петроварадин 6:0 (4:0)

Заслужена убедљива победа Индекса. Губеринић је одиграо одличан меч, разиграо је своје нападаче Клаића и Попина који су били ефикасни.

Први гол на прелепо додавање Губеринића иза одбране гостију Клаић је постигао лобом голмана у 10. минуту. У 14. минуту Клаића је срушио у шеснаестрцу Лазаревић,  а Попин је са пенала био сигуран. Поново је Клаић био бржи од одбране и голмана Јовановића у 29. минуту. Исти играч био припремио погодак Нађу у 45. минуту, а деветка Индекса постигао је главом гол. Гости су првом делу имали два шута на гол преко Торбице али без успеха.

У 55. минуту Петроварадин је преко Павлова могао да смањи резултат, сам је изашао испред Субашића који му је одбранио зицер. Попин је у 61. минуту шутем са ивице шеснаестерца искоса по земљи погодио мрежу. Исти играч је искористио сјајно додавање Клаића у 75. минуту за убедљиву победу Индекса.       

М. Ковачевић

НОВИ САД: Ђачко игралиште, гледалаца: око 250, судија: Тепић Стефан  (Шајкаш), стрелци: Клаић у 10. и 29. Попин у 14. (пенал), 61. и 75. и Нађ у 45. минуту. Жути картон: Бараћ (Индекс).

ИНДЕКС: Субашић 7, Ковачевић 7, Бараћ 7 (Недић 7), Сендерак 7, Вучковић 7, Целин 8 (Рис), Клаић 8, Губеринић 9, Нађ 7, Бањац 7, Попин 8.

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић 6, Шавија 6, Лазаревић 6, Татић 5, Момчилов 5, Торбица 6 (Буквић 5), Ружић 5, Михајловић 5, Гардиновачки 5, Иконић 5 (Павлов 6), Мудрић 5 (Коска).

Омладинац - Шајкаш  0:1 (0:1)

Никако да крене момцима тренера Стојана Радића. У првом полувремену домаћи су прокоцкали две добре прилике, а онда је Живан Играчев савладао Зељковића. И поред неколико прилика на обе стране голмани Драган Зељковић, а поготово Срђан Попин одбранама нису дозволили промену резултата, па су гости однели цео плен.        

М. По.

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 100, судија: Граховац (Нови Сад), стрелац: Играчев у 34. минуту. Жути картони: Ђ. Стојановић, Козарски, Пердух, Милић (Омладинац), Павков, Милановић, Михајловић (Шајкаш).

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Савић, Мирковић, Пецељ, Пердух, Милић, Анђелковић, Ђ. Стојановић, Ћурић, Козарски, Макарић (М. Стојановић).

ШАЈКАШ: Попин, Ђаковић, Панков, Гојков, Радивојевић, Мајурић (Живанов), Михајловић (Станковић), Зечевић, Играчев (Тривуновић), Милановић, Панић.

Бачка (Б) - Футог 1:1 (0:1)

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, гледалаца 150, судија: Јевтић (Будисава), стрелци: Леђанац у 83. за Бачку, а А. Косић у 26. минуту за Футог. Жути картони: Лињачки, Шарић (Бачка), Барачанин, Г. Косић, Латиновић (Футог).

БАЧКА: Вученовић, Шарић, Милић, Глишић (Латиновић), Танцик, Црепуља (Сиришки), Пашћан, Инђић, Леђанац, Лињачки, Трифуновић (Радосављевић).

ФУТОГ: Марковић, Кресоја(Брнбота), Барачанин, Б. Косић, Латиновић, Сакач. А. Косић, Швоња, Чепић, Миловац (Ардалић), Сирар (Тополић).

М. По.

 

Омладинац - Шајкаш 0:1, Фрушкогорски партизан - Славија 2:1, ЖСК - Хајдук 5:1, Ветерник - Нови Сад 2:1, Татра -Фрушкогорац 2:2, Бачка (Б) - Футог 1:1, Бачка (Ђ) - ТСК 0:5, Сириг - Јединство 0:2, Индекс - Петроварадин 6:0.  

 

1. Јединство      4      4      0      0      20:0  12 

2. ТСК                4      4      0      0      15:3  12 

3. Индекс           4      3      1      0      12:0  10 

4. Нови Сад       4      3      0      1      13:5  9 

5. Ветерник        4      3      0      1      7:5    9 

6. Шајкаш           4      2      1      1      9:3    7 

7. Славија           4      1      2      1      6:2    5 

8. Фрушкогорац  4      1      2      1      6:5    5

 9. Фр. партизан  4      1      2      1      8:8    5

10. ЖСК               4      1      1      2      7:11  4

11. Татра              4      1      1      2      8:15  4

12. Бачка (Б)        4      1      1      2      3:13  4

13. Петров.           4      1      0      3      4:11  3

14. Бачка (Ђ)        4      1      0      3      2:14  3

15. Футог               4      0      2      2      5:9    2

16. Омладинац     4      0      2      2      1:7    2

17. Хајдук              4      0      2      2      5:16  2

18. Сириг              4      0      1      3      3:7    1

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести