Новосадска лига: Буковчани силни у наставку

Фрушкогорски партизан - Татра  4:2 (0:1)
bojan i dejan
Фото: Стубови одбране Буковчана: Кантар и Девић, фото: М. Павловић

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, судија: Чобанов (Руменка). Стрелци: Кантар у 52, Лазић у 58. и 60. и Рогановић у 79, за Фрушкогорски партизан, а Живојинов у 16. и Родић у 56. минуту за Татру. Жути картони: Клинцов, Девић и Лазић (Фрушкогорски партизан), Попин, Хашка, Буђик и Милошевић (Татра).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић, Девић, Симић, Клинцов, Бабић (Грмаш), Миловановић (Лазић), Дулић, Подрашчанин (Пролић), Чергић (Рогановић), Трифуновић (Тешановић), Кантар.

ТАТРА: Милошевић, Дубачкић (Ожват), Сивчевић, Јанковић, Клисарић, Хашка, Живојинов, Грујић (Врховац), Попин (Пановић), Буђик, Радић.

Фудбалери Фрушкогорског партизана, после три кола, освојили су максималан број бодова, а на овој утакмици постигнуто је шест голова, од тога пет у другом полувремену. Утакмица је била изузетно занимљива, а гости из Кисача су повели у 16. минуту изузетним голом Живојинова, који је пре тога затесао пречку домаћих. Црно – бели су имали много шанси, али их нису искористили. Ипак, у другом полувремену играло се још лепше, а изједначио је Бојан Кантар у 52. минуту. Само четири минута касније повели су гости голом Родића. То је било све од њих. На сцену је ступио изузетни Владимир Лазић, који је био прецизан у 58. и 60. минуту и Буковчани су повели с 3:2. А голеаду је завршио, у 79. минуту, Зоран Рогановић. Он је, после лепог центаршута главом погодио тамо где треба.

М. Павловић

Шајкаш - Тител 4:0 (1:0)

КОВИЉ: Игралиште на Ади, судија: Милошевић (Нови Сад), стрелци: Играчев у 25. Панић у 72. и 75. Станковић у 77. минуту. Жути картон: Играчев (Шајкаш).

ШАЈКАШ: Попин, Вујиновић, Зечевић (Рулић), Алимпић, Радивојевић (Граорац), Мајурић, Милановић (Тривуновић), Марцикић (Станковић), Играчев (Малешевић), Николаш, Панић.

ТИТЕЛ: Мајор, Ђаковић, Фодор (Милојковић), Тркуља, Јованов, Цвијић, Куља, Ружин, Грујић, Цетењи (Каратешевски), Паунић.

Новом, убедиљивом победом екипа тренера Душана Шведића истакла је кандидатуру за прво место. Доста су се домаћи трудили да откључају браву Титељана. То је за ногом пошло Живану Играчеву и поред чињенице да су готово цео меч били пред голом гостију домаћи су тек 18 минута пре краја голом Стевана Панића оверили победу.

М. По.

Бачка (Ђ) - Футог  5:0 (1:0)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, судија: Шарић (Нови Сад), стрелци: Дејановић у 23. и 51. Рогић у 52.  Де. Тривуновић у 69. и Проданов у 90+5. минуту.

БАЧКА: Смољан 7, Др. Тривуновић 7 (И. Тривуновић ), Ћирин 7, Станковић 7, Вујовић 7, Денајновић 8 (Проданов 7), Ж. Тривуновић 8, Марковић 7, Рогић 7 (То. Тривуновић 7), Ду. Тривуновић 8 (Не. Тривуновић), Де. Тривуновић 8.

ФУТОГ: Марковић 7, Вулић 6 (Гери 6), Косић 6, Родић 6, Меселџија 6, Чепић 6, Сирар 7, Сакач 6, Гргуровић 6 (Тополић 6), Бурсаћ 6, Малеш 6.

И поред тершког и спарног времена фудбалери из Ђурђева у потпуности су надиграли екипу Футога, а притом били и ефикасни. Док су имали снаге Футожани су одолевали. до 23. минута а онда је Дајановић пронашао пут ка мрежи одличног Марковића.

У наставку је уследила права канонада домаћина. Најпре је Дејановић повећао резултат а минут касније уз стрелце се уписао и Рогић. Серију је наставио Дејан Тривуновић, а завршио је резервиста Проданов у надокнади времена. Голман гостију Марковић и поред пет примљених голова заслужан је што резултат није био и двоструко већ за домаћина.       

М. По.

ЖСКБачка (Б) 1:1 (0:0)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а, играно без гледалаца. Судија Кукуда (Петроварадин). Стрелци: Тошић у 60. за ЖСК, а Танцик у 55. (из пенала) за Бачку. Жути картони: Џамбас ЖСК, Штрбац Бачка.

ЖСК: Савановић 6, Марков 7, Малић 7 (Бороја), Ђурђић 7, Танасић 7, Џамбас 7, Богданов 7, Нинковић 7, Тошић 7 (Кронић), Клисара 7, Топић 7.

БАЧКА:  А.Тодорић 8, Брбота 7, Павлов 7, Лињачки 7, Танцик 7, С. Тодорић 7, Кресоја 7 (Слепчев), Шумар 7, Бекер 7, Ковачевић 7, Штрбац 7 (Воркапић).

У обострано отвореној и тврдој и неизвесној утакмици подела бодова чини се и најправеднији исход дуела. Све вредно помена одиграло се у другом делу сусрета, а почело је од досуђеног сумњивог пенала за госте и, незадовољства домаћих играча, који је у гол претворио капитен Бачке Миша Танцик. Након тога Жабаљци су кренули још жешће да би убрзо преко Петра Тошића поравнали резултат. И поред силне иницијативе до краја се резултат није променио по највише захваљујући голману гостију Алекси Тодорићу.   

П. Бундало

Фрушкогорац - Хајдук (Ч) 6:2 (5:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, судија: Миленковић (Футог), стрелци: Јевтић у 3. Печић у 17. 22. и 36. Драгојловић у 30. (из пенала), Васојевић у 82. за Фрушкогораца, а Николић у 32. и Марков у 72. минуту за Хајдук. Жути картони: Стојшић (Фрушкогорац), Јојкић, Самоловац, Маркови, Поповић (Хајдук).

ФРУШКОГОРАЦ: Медић, Сапунџић (Личина), Васиљевић, Драгојловић, Перовић, Старовлах, Јевтић (Дакић), Стојшић), Беговић (Глишић), Печић (Рис), Шкрбић (Куртеш).

ХАЈДУК: Шарић, Марковић, Самоловац, Јојкић, Срећков, Петрић, Максимовић (Бранчић), Николић, Марков, Поповић, Вујчић.

Још једну убедљиву победуостварили су Каменичани, па се налазе на деоби прве позиције. Отворили су утакмицу како се само пожелети може. Већ у уводним минутима Милојко Јевтић затресао је мрежу Шарића. Да је расположен за голове показао је Душан Печић  који је са два пројектила повећао резултат. Каменичани су након оправдано досуђеног казненог ударца Војислава Драгојловића увећали предност. Резултат је смањио Обрад Николић, а Печић је трећим на овом мечу донео велику предност са којом се отишло на одмор.

Било је очито у наставку да су домаћи задовољни постигнутим резултатом, што је екипа из Чуруга знала да казни и голом Драгана Маркова ублажи пораз.   

М. По.

Шајкаш - Тител 4:0 (1:0)

КОВИЉ: Игралиште на Ади, судија: Милошевић (Нови Сад), стрелци: Играчев у 25. Панић у 72. и 75. Станковић у 77. минуту. Жути картон: Играчев (Шајкаш).

ШАЈКАШ: Попин, Вујиновић, Зечевић (Рулић), Алимпић, Радивојевић (Граорац), Мајурић, Милановић (Тривуновић), Марцикић (Станковић), Играчев (Малешевић), Николаш, Панић.

ТИТЕЛ: Мајор, Ђаковић, Фодор (Милојковић), Тркуља, Јованов, Цвијић, Куља, Ружин, Грујић, Цетењи (Каратешевски), Паунић.

Новом, убедиљивом победом екипа тренера Душана Шведића истакла је кандидатуру за прво место. Доста су се домаћи трудили да откључају браву Титељана. То је за ногом пошло Живану Играчеву и поред чињенице да су готово цео меч били пред голом гостију домаћи су тек 18 минута пре краја голом Стевана Панића оверили победу.

М. По.

Петроварадин - Омладинац 1:2 (0:2)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, судија: Ћулум (Шајкаш), стелци: Шимулија у 72. (из пенала) за Петроварадин, а Девић у 28. Д. Зељковић у 39. минуту за Омладинац. Жути картони: Радојковић, Сурдучки, Ристивојевић, Шимулија (Петроварадин), Д. Д. Зељковић (Омладинац).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Момчилов, Торбица (Тодоровић), Сурдучки, Ђуровић (Шимулија), Гардиновачки (Стефановић),  Коска, Ристивојевић, Кнежић (Поповић), Шарац (Татић), Радојковић.

ОМЛАДИНАЦ:  Вулин, Савић (Париповић), Штрефек, Пецељ, Вујичић, Мирковић, Девић, Јанић (Амиџић), Д. Д. Зељковић (Томљановић), Д. Зељковић (Бакић), Стојановић.

Изненадила је екипа Омладинца домаћина и однела бодове у Степановићево. Гости су бољу и ангажованију игру крунисали вођством голом Девића. За други гол асистирао је најмлађи у редовима Омладинца Драган Зељковић, пронашао је старијег имењака и презимењака за повећање резултата. У наставку домаћи су успели да смање резултат из оправдано досуђеног једанаестерца уз стрелца Милета Шимулију, али то је било све што су успели да ураде. 

М. По.

СиригЈединство (Г) 1:0 (1:0)

СИРИГ: Спортски центар Препород, судија: Чобанов (Руменка), стрелац: Ферати (из пенала) у 37. минуту, жути картони: Б. Брежњак, Вулић, Ферати (Сириг), Ђурђевић, М. Тепић (Јединство).

СИРИГ: Тарабић 7, Вулић 7 (С. Брежњак - ), Б. Брежњак 7, Петровић 7,5, Наранчић 7,5, Дражић 8, Декић 7,5, Миловановић 7, Ферати 7,5, Радовановић 7,5, Стојановић 7 (Рајачић - ).

ЈЕДИНСТВО (Г): Видовић 7,5, Мандић 6 (Медић - ), Зорић 6 (Росић 6,5), Драгољевић 7 (Ђорђевић - ), Самарџић 6,5, Ковачевић 7, Ђурђевић 6 (Р. Тепић - ), Пргоњић 7, Малиновић 6,5, Бубњевић 6,5, М. Тепић 7.

Мрежа иза голмана Луке Тарабића, нетакнута је и после 270 минута, а Сирижани су наставили победнички низ, захваљујући Едину Фератију, реализатору најстроже казне. Мотивисан је, против некадашњег клуба, био Александар Видовић, два пута је спречио погодак, када су сви видели лопту у мрежи, осујетивши Фератија да упише хет-трик. Статива је била савезник гостију из Госпођинаца, после удараца Миловановића и Стојановића. Ако се по уводним колима сезона познаје, Сирижани би могли да буду хит првенства.

М. Менићанин

Славија - Сусек 3:2 (1:1)

НОВИ САД: Игралиште Славије, судија: Шарић (Нови Сад), стрелци: Бркљача у 40. Стојичић у 76. и 81. (из пенала) за Славију, а Лукаја у 43. и Месарош у 56. минуту за Сусек. Жути картони: Милановић (Славија), Месарош, Старчевић, Шодић (Сусек).

СЛАВИЈА: Чавић, Иконић, Паунић, Галић, Жакула, Кувекаловић (Милановић), Стојчић (Јашовић), Бркљача, Остојић, Убовић, Глигорић.

СУСЕК: Симић, Шовљански, Крстић (Давић, Станојевић), Митровић, Рапић, Шодић, Месарош, Поморац, Малиновић, Старчевић, Лукаја.

Ушли су Салајчани у меч под паролом лако ћемо, што им се  осветило.

И поред вођства голом Немање Бркљаче, Лукаја је успео да изједначи резултат. И у наставку деловала је чета са Салајке као раштимовани оркестар, па је Милан Месарош успео да постигне гол и донесе предност екипи из Сусека. Када су видели да је враг однео шалу, момци тренера Драгана Шипке појачали су ритам и у 76. минуту преко искусног Бојана Стојичића успели да поравнају резултат. Исти играч је пет минута касније грубо оборен у казненом простору гостију, судија Шарић је показао не белу тачку са које је сигуран био Бојан Стојичић.   

М. По.

Шајкаш - Тител 4:0, Ветерник - ТСК 3:0, Славија - Сусек 3:2, Сириг - Јединство 1:0, Фрушкогорац - Хајдук 6:2, ЖСК - Бачка (Б) 1:1, Фрушкогорски партизан - Татра 4:2, Петроварадин - Омладинац 1:2, Бачка (Ђ) - Футог 5:0. 

1. Фрушкогорац 3      3      0      0      14:2  9 

2. Ветерник       3      3      0      0      13:1  9 

3. Сириг    3      3      0      0      9:0    9 

4. Фр. партизан  3      3      0      0      8:3    9 

5. Шајкаш 3      2      1      0      10:1  7 

6. Бачка (Ђ)      3      2      1      0      9:2    7 

7. Славија 3      2      1      0      7:3    7 

8. ЖСК      3      1      2      0      3:2    5 

9. ТСК       3      1      1      1      9:4    4

10. Петроварадин       3      1      1      1      2:2    4

11. Омладинац   3      1      0      2      4:6    3

12. Татра   3      0      1      2      2:7    1

13. Јединство     3      0      1      2      2:7    1

14. Бачка (Б)     3      0      1      2      1:7    1

15. Футог   3      0      0      3      0:7    0

16. Сусек  3      0      0      3      2:13  0

17. Тител   3      0      0      3      2:16  0

18. Хајдук 3      0      0      3      2:16  0

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести