Новосадска лига: Госпођинчани изненадили Буковчане

Фрушкогорски партизан – Јединство 0:1 (0:1)
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, судија: Радиновић (Беочин). Стрелац Тепић у 26. минуту. Жути картони: Кантар (Фрушкогорски партизан), Ковачевић (Јединство). Црвени картон: Бабић (Фрушкогорски партизан).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Антонић, Симић (Гаитицас), Клинцов, Бабић, Подрашчанин (Тешановић),Дулић, Миловановић (Месарош), Чергић, Грубишић (Јурковић), Кантар.

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић, Зорић, Драгољевић, Виторац (Ђурђевић), Ковачевић, Димић, Малиновић, Росић (Ђорђевић), Бубњевић, Филиповић (Рабљеновић), Тепић.

Буковчани никако да освоје цео плен, а одиграно је седам кола у наставку првенства. Шта се догађа с овим тимом, који је јесенас био хит, не зна се. Овога пута славило је Јединство, које је песмом прославило победу голом Младена Тепића у 26. минуту. За тај погодак криви су домаћи играчи, који су се играли код свог шеснаестерца, погрешно додали лопту Тепићу и овај је био прецизан. До тог тренутка домаћи су господарили тереном и могли су да постигну макар два гола, али се ефикасност показала као усуд црно – белих.

У другом полувремену инцијативу су имали Буковчани и у 56. минуту досуђен је једанаестерац.  Лопту је узео искусни Грубишић, и промашио гол. Имали су црно – бели још неколико шанси и све су пропале, а гости су осокољени вођством , играли прилично офанзивно и на крају кући однели три велика бода. На крају утакмице гостујући навијач се нашао у терену и дошло је до опште гужве. На срећу, све се брзо завршило.

М. Павловић

Омладинац - Тител 2:2 (0:1)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, судија: Станић (Будисава), стрелци: Стојановић у 55. и Пецељ у 60. (из пенала) за Омладинац, а Дорословачки у 24. и Куља у 72. минуту за Тител. Жути картони: Д. Љ. Зељковић, Преведен (Омладинац), Дорословачки, Гардиновачки (Тител).

ОМЛАДИНАЦ: Латиновић, Несторовић (Љ. Д. Зељковић, Самарџић, Пецељ, Вујичић, Ћупина (Келеман), Преведен, Јањић, Гавранчић (Бјелобаба), Стојановић, Д. Д. Зељковић (Савић).

ТИТЕЛ: Мајор, Дорословачки (Радин), Фодор, Суботин, Милутинов (Јованов), Пешевић (Паунић), Куња, Гардиновачки, Радаковић, Сисани, Хорњик.

Упорни гости из Титела на крају су однели бод. Мучили су се Пецељ и другови, имали иницијативу, промашивали шансе, а најповољнију у првом полувремену имао је Мајсторовић, када је на додавање Пецеља са само три метра био непрецизан.

На другој страни после убачене лопте у казнени простор одлично је одреаговао Дејан Дорословачки за вођство Титела. Кренули су у наставку домаћи фуриозно. Пре изједначујућиег гола шансу је имао Ђорђе Стојановић, а онда је успео да савлада Мајора за изједначење. Пет минута касније дошло је до потпуног резултатског преокрета. Судија Срђан Станић показао је у шеснаестерцу гостију на белу тачку, а сигуран са пеналтика био је капитен Бојан Пецељ. И уместо да новим голом, а било је прилика за то дођу до вредних бодова, домаћинима је понестало концентрације па је после прекида искоса са десне стране Давор Куља успео да савлада Латиновића.        

М. По.

Петроварадин - Хајдук (Ч) 3:0 (0:0)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, судија Кресић (Тител), стрелци: Дервиши у 73. и 80. Павлов у 85. минуту. Жути картони: Кнежић (Петроварадин), Вујичић (Хајдук).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Буквић (Шарац), Ристивојевић, Шимулија, Тодоровић (Мудрић), Поповић, Торбица, Павлов, Дервиши, Кнежић, Радојковић (Будечевић).

ХАЈДУК: Шарић, Бранчић, Д. Вујичић (Н. Вујичић), Лазић, Петрић, Марковић, Николић (Росић), Стјепановић, Р. Самоловац (Мицић), П. Самоловац (Миловановић), Топић.

Еекипа Петроварадина нападала је и стварала прилике, али све до 73. минута екипа из Чуруга предвођена голманом Љубишом Шарићем је одолевала. Начео је Чуружане Итан Дервиши. Исти играч је другим покопао све наде да однесу барем бод, а тачку на убедљиву победу ставио је Стеван Павлов, па се труд момака тренера Јовице Мрђановића у потпуности исплатио.     

М. По.

Фрушкогорац - ТСК 2:3 (1:2)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, судија: Чобанов (Руменка), стрелци: Драгојловић у 24. и 81. за Фрушкогорац, а Пуповац у 10. (из пенала) и у 77. и Томић у 30. минуту за ТСК. Жути картони: Васојевић, Јевтић, Шкрбић (Фрушкогорац), Кнежевић, Ђанковић, Стричевић, Косић (ТСК).

ФРУШКОГОРАЦ: Сл. Лалић, Сапунџић, Васојевић, Драгојловић, Кукурузовић, Старовлах, Јевтић, Шкрбић, Милојевић (Мијавец), Варничић (Зечевић), Лукаја.

ТСК: Војводић, Брежњак, Стричевић, Бобот, Варга (Клајић), Николић (Милосављевић), Томић, Недељковић, Пуповац, Кнежевић (Ђанкновић), Косић.

Одиграна је динамична, нервозна и утакмица у којој је виђено чак пет голова. Стигли су гости до предности голом из казненог ударца најбољег стрелца Јова Пуповца. Нису се Каменичани предавали, па је на сцену ступио Војислав Драгојловић за изједначење. До полувремена нову предност за претедента за највиши пласман донео је Лазар Томић. У наставку су домаћи покушавали да дођу до изједначења, а гости да евентуалним голом дођу до два гола предности. Успело је то Темеринцима у 77. минуту када се Јова Пуповац по други пут уписао у стрелце. Све што су до краја домаћи успели да ураде је други гол Војислава Драгојловића.     

М. По.

Славија - Ветерник 0:0

НОВИ САД: Игралиште Славије, судија: Шарић (Нови Сад). Жути картони: Беговић, Лазаревић (Славија), Срдановић, Огњановић, Вуковић, Китић, Чалија (Ветерник).

СЛАВИЈА: Чавић, Беговић, Лазаревић, Жакула, Дражић (Иконић), Радовановић, Остојић (Богданов), Стојичић, Ферати, Ружић (Ћулум), Убовић.

ВЕТЕРНИК: Ивић, Швоња, Огњановић, Чалија, Срдановић (Китић), Ушћумлић, Ђурић (Мркић), Вуковић, Печић, Малиновић, Турало.

Више се очекивало од Салајчана и лидера у једном од дербија 23. кола. Игра се одвијала између два шеснаестерца, па су једна и друга екипа више водили рачуна да не приме гол, него да га дају. Једну једину прилику за евентуалну победу имали су домаћини, али је голман Младен Ивић одлично интервенисао, па су ривали на крају поделили плен на равне части.   

М. По.

Футог - Татра 1:0 (1:0)

ФУТОГ: Игралиште Футога, судија: Кукуда (Петроварадин), стрелац: Сирар у 29. минуту. Жути картони: Мих. Бероња, Марковић, Косић, Сакач (Футог), Свитић, Пожарев, Ђорђевић, Петровић (Татра). Црвени картон: Петровић (Татра).

ФУТОГ: Марковић, Стевановски, Барачанин, Сакач, Вулић, Косић (Шобот), Чепић, Вуковић, Сирар, Мих. Бероња (Латиновић).

ТАТРА: Попин, Берић (Ветеха), Мрђановић, Ђорђевић, Петровић, Живановић, Живојнов, Дувњак (Стојшић), Граховац (Пожарев), Зукић, Свитић.

Футожани су за нијансу били присебнији и заслужено су укњижили победу. Од сијасет прилика које су направили момци Горана Малиновића, једну једину је у 29. минуту успео у коначан резултат да претвори искусни Зоран Сирар.

Могли су Футожани да дођу и до убедљивије победе, али је најбољи актер голман Татре Срђан Попин током меча чинио чуда на голу, па и поред пораза њему припадају епитети најбољег појединца дуела.      М. По.

ЖСК - Сусек 0:3 (0:0)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК - а. Судија: Спасојевић (Нови Сад). Стрелци: Топић у 50. Губеренић у 60. Благојевић у 90. минуту. Жути картони: Благојевић, Старчевић Сусек.

ЖСК: Бајт 5, Зељко 5 (Тошић), Бојчук 5, Малић 5, Танасић 6, Џамбас 6, Круљ 5 (Попов), Бороја 5, Марков 6, Клисара 6, Кронић 5 (Лукић).

СУСЕК: Племић 8, Мичић 7 (Великић), Шовљански 7 (Крстић), Целин 7, Рапић 8, Јованов 7, Благојевић 7, Старчевић 7, Топић 8 (Увачек), Губеренић 8, Шодић 8.

Оно што није успело Жабаљцима у првом делу, а за то је било прилика да савладају врло доброг голмана гостију Николу Племића, неочекивано, у другом делу успело је већ отписаним Сусечанима да головима Немање Топића, Веселина Губеренића и Огњена Благојевића  стигну до друге и то убедљиве првенствене победе.    

П. Бундало

Бачка (Ђ) - Бачка (Б) 2:3 (1:1)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, судија: Ћулум (Шајкаш), стрелци: Летић у 18. Игњић у 66. за Бачку (Ђ), Ђаковић у 21. Косић у 48. и Леђанац у 54. минуту за Бачку (Б). Жути картони: Ћирин (Бачка, Ђ.), Павлов, Радосавевић (Бчака,  Б.)

БАЧКА (Ђ): Смољан 6, То. Трифуновић 6, Ћирин 7, Не. Тривуновић 6 (Чегар), Др. Тривуновић 7, Ћулибрк 6 (Игњић 7), Летић 7, Марковић 7, Рогић 6, Дејановић 6, Максимовић 7.

БАЧАК (Б): Мандић 7, Радосављевић 7, Павлов 7, Ђаковић 7, Тодоровић 7, Милић 7, Косић 7 (Роквић), Ковачевић 7, Леђанац 8 (Брнбота), Трифуновић 7, Софранин 7,5.

Још један пораз доживела је екипа из Ђурђева . Имењак из Бегеча однео је сва три бода. Нико није очекивао овакав  епилог, јер су домаћи после продора Тодора Тривуновића голом Летића успели да дођу до предности. Успели су упорни гости голом Ђаковића изједначе. У наставку само три минута након паузе Косић је матирао одбрану домаћих, а да се припрема велико изненађење поготком се потрудио Леђанац. До краја меча и поред иницијативе само је Игњић успео да матира Мандића, па су бодови отишли у Бегеч.    

М. По.

Омладинац - Тител 2:2, Футог - Татра 1:0, Бачка (Ђ) - Бачка (Б) 2:3, Петроварадин - Хајдук 3:0, Фрушкогорски партизан - Јединство 0:1, ЖСК - Сусек 0:3, Фрушкогорац - ТСК 2:3, Сириг - Шајкаш 0:1, Славија - Ветерник 0:0.

1. Ветерник       23     18     3      2      88:13        57 

2. ТСК       23     16     4      3      52:15        52 

3. Фрушкогорац 23     11     6      6      51:29        39 

4. Славија 23     11     6      6      42:25        39 

5. Сириг    23     12     3      8      33:22        39 

6. ЖСК      23     10     8      5      42:37        38 

7. Бачка (Ђ)      23     9      7      7      40:29        34 

8. Фр. партиз.    23     10     4      9      41:37        34 

9. Петроварад.   23     10     4      9      35:32        34

10. Јединство     23     9      6      8      47:37        33

11. Шајкаш        23     10     3      10     41:36        33

12. Футог   23     9      5      9      36:38        32

13. Омладинац   23     8      6      9      33:34        30

14. Татра   23     7      4      12     28:43        25

15. Бачка (Б)     23     7      4      12     24:43        25

16. Тител   23     5      4      14     29:67        19

17. Сусек  23     2      4      17     24:79        10

18. Хајдук 23     1      3      19     11:81        6

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести