НОВОСАДСКА ЛИГА Ковиљчани корак до другог места

Петроварадин - Шајкаш 4:5 (2:2)
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Акин (Футог), стрелци: Мудрић у 12. Кнежић у 22. Коска у 55. Рогановић у 65. (из пенала) за Петроварадин, а Играчев у 3. и 30. Ковачевић у 49. и 75. и Сендерак у 66. минуту (аутогол) за Шајкаш. Жути картон: Радојковић (Петроварадин).

ПЕТРОВАРАДИН: Рогановић, Шимулија, Станишић, Лотина (Будечевић), Павков, Коска, Кнежић, Степановић, Мудрић (Сендерак), Гардиновачки, Радујковић (Кокановић).

ШАЈКАШ: Малетин, Гојков, Живанов, Радивојевић, Заов (Павков), Каса (Мајурић), Котуљач (Малешевић), Играчев (Алемпић), Николаш, Станковић (Милановић).

После праве ревије голова Ковиљчани су успели да савладају екипу Петроварадина и тако дођу на корак до другог места у Новосадској лиги. Ковиљчанима је у суботу потребан бод са Татром да би задржали друго место на табели. Утакмица је била занимљива а то сведочи и датих голова.     

Г. К.

ТСК – Бачка (Ђ) 2:2 (1:1)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 100, судија: Кизић (Нови Сад), стрелци: Буквић у 45. и Томић у 75. за ТСК, Де. Тривуновић у 2. и Рогић у 82. минуту за Бачку, жути картони: Томић (ТСК), Дејановић (Бачка).

ТСК: Перишић, Шушак (Романов), Лахош (Клаић), Ковачевић, Радичић, З. Влаисављевић, Татић (И. Влаисављевић), Пашка, Николић (Богојевић), Буквић, Томић (Варга).

БАЧКА (Ђ): Нем. Игњић, Др. Тривуновић, Вујовић (С. Тривуновић), Максимовић, Вујовић, Ду. Тривуновић, Нен. Игњић (Чегар), Дангубић, Рогић, Дејановић, Де. Тривуновић. Темеринци ће сезону дефинитивно окончати на четвртој позицији, где су били током  пролећног дела. У мечу без резултатског притиска, ремизирали су са гостима из Ђурђева, који су повели доста рано преко Дејана Тривуновића. Преокрет су режирали Мирослав Буквић и Никола Томић, а голеаду је употпунио Милан Рогић осам минута пре краја.      

М. Мен.

ЖСК - Јединство 1:2 (0:1)

ЖАБАЉ: Стадион ЖСК-а, гледалаца око 300,  Судија: Чобанов (Руменка). Стрелци: Нинковић у 55. за ЖСК, а Филиповић у 25. и Драгољевић у 92. (из пенала) за Јединство. Жути картони: Савановић, Марков, Н. Тривуновић, Бороја, Ђурђић, Зељко (ЖСК), Полић, Зорић, Вечански, Малиновић (Јединство). Црвени картон: Кронић 63. минуту (ЖСК).

ЖСК: Савановић 7, Марков 7, Н. Тривуновић 7, Димић 7, Џамбас 7, Кронић 7, Бороја 7 (Зељко), Ђурђић 7 (Т. Тривуновић), Нинковић 7 (Лазендић), Клисара 7, Пињо 6.

ЈЕДИНСТВО: Полић 8, П. Ђурђевић 7 (Михајловић), Зорић 7, Драгољевић 7, Вечански 7, Ковачевић 7, Тепић 7, У. Ђурђевић 7 (Боберић 7), Малиновић 7, Бубњевић 7, Филиповић 7.

Госпођинчани победом у Жабљу ухватили су сламку спаса. Фудбалери Јединства много озбиљније су ушли у сусрет против фудбалера ЖСК-а што је резултирало голом који је постигао Ђорђе Филиповић. Наставак је протекао у иницијативи домаћина и Милош Нинковић је изједначио резултат. Потом је Милош Пињо пропустио две велике прилике. ши А у надокнади  судија Дејан Чобанов јепоказао можда и престого на белу тачку, који је у гол претворио Драган Драгољевић за велико славље гостију.

П. Бундало

Југовић - Футог 0:0

КАЋ: Игралиште Југовића, гледалаца 100, судија: Ћулум (Шајкаш). Жути картони: Ђекић, Рис, Вукелић, Марковић (Југовић), Вулић, Матић (Футог). Црвени картон: Рис (Југовић).

ЈУГОВИЋ: Ковачевић, Милетић (Ђекић), Черњак, Марковић, Томић, Вукелић, Пилиповић (Симикић), М. Николић, Рис, Н. Николић, Малешевић (Јелић).

ФУТОГ: Самарџија, Бероња, Вулић, Карановић, Драгутиновић, Сакач (Мартић), Тополић (Латиновић), Ћепић (Ардалић), Л. Меселџија,  Сирар, Ф. Меселџија.

Одиграли су тврду утакмицу фрудбалери Југовића и Футога, а разлог је што јединима и другима бодови су били потребно. Играло се углавном на средини терена, а било је само неколико прилика.    

М. Г.

Славија - Динамо 7:1 (2:1)

НОВИ САД: Игралиште Славије у Салајки, гледалаца 100, судија: Кресић (Тител), стрелци: Ферати у 12. Јанић у 13. Асани у 59. Божовић у 70. Ђанковић у 74., Дражић у 77. и Вучковић у 85. за Славију, а Сладић у 9. минуту за Динамо. Жути картон: Мишкић (Динамо).

СЛАВИЈА: Алексић, Гајић, Жакула, Дражић, Асани (Божовић), Јанић, Стојичић (Вучковић), Убовић, Кученич (Ђанковић), Радовановић, Ферати.

ДИНАМО: Мартиновић, Ђаковић, Поткоњак (Пејаковић), Цвијић (Самарџија), Суботин, Илић, Дубравац (Михајловић), Сладић, Сабо, Панић (Пешић), Грујић (Мишкић).

Салајчани су дошли до високе победе у сусрету са екипим Динамо. Додуше Будисавчани су повели а изгледа да је то разљутило домаће фудбалере па су само за 4. минута преокренули резултат. У другом делу нестало је снаге играчима Динама, а играчи Славије су постигли још пет голова.

Г. К.

Црвена звезда - Фрушкогорац 2:1 (1:0)

НОВИ САД: Игралиште Црвене звезде, гледалаца 100, судија: Николић (Нови Сад), стрелци: Станковић у 36. и 75. за Црвену звезду, а Пановић у 77. минуту за Фрушкогорац. Жути картони: Срдановић, Бјелановић (Црвена звезда), а Н. Сапунџић, Туцаков, Драгојловић (Фрушкогорац7.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шовљански, Панков, М. Марковић, Шаренац, Д. Марковић, Николић, Лепојевић (Матија Марковић), Хајризи (Ћулум), Срдановић (Роксандић), Бјелановић, Станковић.

ФРУШКОГОРАЦ: Маријановић, Кукурузовић, Ушћумлић (Крповић), Перовић, Туцаков, Драгојловић, Јевтић, Н. Сапунџић, Адамек (Петровић), Радаковић (Пановић), В. Сапунџић.

Новом победом фудбалери Црвене звезде успели су да се одмакну са зачеља и обезбеде опстанак у Лиги. До победе фудбалеи са Видовданског насеље водио је Станковић који је два пута погодио мрежу, а гости из Сремске Каменице тек у финишу су успели да смање резултат.

М. По.

Омладинац - Фрушкогорски партизан 4:3 (1:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 70, судија: Јована Шијан (Нови Сад), стрелци: Зечевић у 10. М. Стојановић у 48. и 76. и Ђ. Стојановић у 77. за Омладинац, а Бабић у 78. и 87. и Малиновић у 89. минуту за Фр. партизан.

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Савић, Зељковић, Пецељ, Вујичић, Максимовић (Јарић), Андреј Хернаус, Ален Хернаус (Макарић), Бакић (М. Стојановић), Ђ. Стојановић, Зечевић (Ристић, Тојагић).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Георгијевић, Д. Девић, Ј. Девић, Сладојевић, Шурлан, Чергић, Беатовић (Томљановић), Кантар, Бабић, Чавић, Милановић.

Степановчани су укњижили златне бодеве које могу донети опстанак. Кренули су силовито и после 70. минута имали предност од четири гола, а онда су се опустили и дозволили гостима да смање резултат, али до преокрета није дошло.    

В. Л.

Татра - Борац 8:1 (6:1)

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 70, судија9 Милојевић (Нови Сад), стрелци: Грубовић у 8. 15. и 42. Свитић у 12. и 68. Маројевић у 21. Лаковић у 41. и Радин у 85. за Татру, а Вулић у 10. минуту за Борац. Жути картон: Муњаш (Татра).

ТАТРА: Муњаш, Шмит, Ђорђевић, Петровић (Мушикић), Живановић, Лаковић, Маројевић, Грубовић, Врховац, Свитић, Ђаковић (Радин).

БОРАЦ: Пелегин, Ракановић, Марић, Кнежевић, Жикић, Вулић, Крстић (Вуковић), Тодоровић, Драгомировић, Сукновић, Коларов.

Кисачани су дошли до високе победе. Чак осам пута су погодили мрежу Пелегрина и тако поправили гол разлику која им даје шансу ако победе са два гола разлике у суботу Шајкаш из Ковиља да заузму друго место у табеле и лакшег противника у баражу. Дилеме није било Кисачани су били знатно бољи.   

П. Р.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести