Новосадска лига: Маројевић срушио комшије

ТСК – Јединство (Г) 2:1 (2:1)
с
Фото: М.Менићанин/Са утакмице у Темерину

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 300, судија: Секулић (Футог), стрелци: Маројевић у 3. и 19. за ТСК, а Пашка (аутогол) у 16. минуту за Јединство, жути картони: Пашка (ТСК), Вечански, Зорић, Туцаков (Јединство).

ТСК: Ивановић 7, Бобот 7 (М. Михајловић - ), Стричевић 7,5, Шмит 7,5, Јушковић 7, Yигурски 6,5 (Клаић 7), Пашка 7, В. Михајловић 6,5, Маројевић 8, Николић 6,5 (Апић 7), Ђанковић 7.

ЈЕДИНСТВО (Г): Гавриловић 7,5, Медић 6,5 Зорић 6,5, Туцаков 7, Стојисављевић 6,5 Ковачевић 7, Р. Тепић 7, Вечански 7 (Влаовић - ), Малиновић 7, Бубњевић 6,5, М. Тепић 7 (Росић - ).

Темеринци су у комшијском двобоју победили госте из Госпођинаца, а стрелци су имали барута само током првог полувремена. Црвено-бели су и даље лишени помоћи повређеног Јове Пуповца, сезонама уназад најбољег играча и стрелца. Ако се томе дода да су ван строја голман Драган Војводић, леви бек Борис Брежњак и капитен Тамаш Варга, јасно је да кадровска слика на почетку сезоне није ружичаста.

У таквој ситуацији, терет је понео новајлија Стефан Маројевић, двоструки стрелац. Тек што је почела утакмица, са 20 метара, одапео је стрелу, а парада голмана Гавриловића је само улепшала мајсторију.

Гости су изједначили после слободног ударца Малиновића, пошто је лопта погодила Пашку, променила смер и одсела у мрежи. Три минута касније, расположени Маројевић је утрчао између штопера и приземним ударцем казнио слабу реакцију одбране. Ђанковић је, у 38. минуту, погодио стативу. Домаћи су се испромашивали пред голом Гавриловића, који је у пар наврата одлично интервенисао, али недостајало је и концентрације офанзивцима црвено-белих. На другој страни, одличне шансе нису искористили Ковачевић и Стојисављевић.

М. Менићанин

ЖСК - Борац (НС) 2:1 (2:1)

ЖАБАЉ: Игралиште ЖСК-а гледалаца око 150. Судија: Ковачевић (Будисава). Стрелци: Нинковић у 25. и 35. за ЖСК, а Поповић у 5. минуту за Борац. Жути картони: Милановић, Милојевић, Шепа Борац. Црвени картон: Вучковић у 90. минуту (Борац).

ЖСК: Татомировић 7, Малић 7, Нинковић 8, Ђурђић 8, Yамбас 8, Ушћумлић 8, Кронић 7, Бороја 7, Цветичанин 7 (Лазендић), Клисара 8 (Радић), Пињо 7.

БОРАЦ: Пелегин 7, Ђорђевски 6 (Вучковић 6), Кнежевић 7, А. Бајић 7, Милановић 7 (Тодоровић), Поповић 7, Н. Бајић 7 (Добрињац), Срдановић 6 (Марић 6), Милојевић 7, Шепа 7, Папрић 7.

Сусрет у Жабљу шпротекао је у обострано отвореној и жустрој игри која је била у границама дозвољеног, а на крају победа са минималним резултатом, заслужено је припала домаћину.

Гости из Новог Сада на почетку, из првог и јединог шута који су упутили у оквир гола домаћих, повели су голом Алексе Поповића.  Колосалну шансу за дуплирање предности пропушта Душан Срдановић. Жабаљци су до полувремена са два гола које је постигао Милош Нинковић, преокренули резултат у своју корист.

Други део сусрета није донео промену резултата иако је прилика било на обе стране.

П. Бундало

Хајдук (НС) – Борац (Р) 1:1 (1:0)

НОВИ САД: Игралиште Борца, гледалаца око 100, судија: Чурчић (Тител). Стрелци: Шаколи у 23. за Хајдук, а Степанов у 55. минуту за Борац.

ХАЈДУК: Млађан, Баљинца(Паштар), Ефендић, Поповић (Лишић), Лазаревић, Шаколи, Бикицки (Стаменковић), Благојевић, Тадић, Бакић(Томић), Човић(Мирковић).

БОРАЦ: Миланов, Јовановић, Крњић, Миланов, Маричић, Јовановић, Бергић, Кесић (Карановић), Идризи, Степанов, Идризи.

Новосађани су на почетку меча имали инцијативу, прву прилику су имали у у 10. минуту, Лазаревић се нашао сам пред голманом али није био прецизан. Екипа Борца је имала прилику у 22. минуту, Бергић је из слободног ударца са неких 25 метара погодио пречку. А већ у следећем минуту Шаколи је одличним шутем погодио рашље и довео Хајдук у вођство. У другом полувремену, Раковчани су кренули силовито, да би Степанов изједначио резултат у 55. минуту. Мало касније гости су могли и до победе, Бергић је имао шансу, али није био довољно прецизан. 

А. М.

СлавијаФутог 3:0 (2:0) (прекинуто у 50. минуту)

НОВИ САД: Игралиште Славије, гледалаца око 100, судија: Станић (Будисава). Стрелци: Мисини у 1. Глишић у 36. и Вучковић у 49. минуту.

СЛАВИЈА: Чавић, Жакула, Остојић, Иконић, Стајић (Убовић), Паунић, Глишић, Ружић, Стојичић, Мисини, Вучковић.

ФУТОГ: Вулић, Бероња, Милаковић, Самарyија, Гери, Латиновић, Настић, Бероња, Барачанин.

Фудбалери домаће екипе су кренули силовито и већ након првог минута игре, Мисини је довео своју екипу у вођство. После десетак минута, Ружић је имао добру шансу, али је шутнуо преко гола. У 36. минуту, Глишић је био стрелац за Славију.

У другом полувремену, у 49. минуту Вучковић је постигао погодак,а минут касније повредила су се три играча Футога, после чега је судија прекинуо утакмицу јер су гости остали са само шест играча на терену.      А. М.

Бачка (Ђ) - Татра 1:3 (0:1)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалаца 100, судија: Николаш (Нови Сад). Стрелци: Игњић у 56. за Бачку, а Ђаковић у 34. Секулић у 53. и Кобиљски у 72. минуту за Татра. Жути картони: Игњић, Станковић, Летић (Бачка), а Пожарев, Врховац (Татра).

БАЧКА: Немања Игњић, Петровић, Ћирин, Ненад Игњић (Летић), Вујовић, Драган Тривуновић, Станковић (Ж. Тривуновић), Марковић, Рогић, Дејановић (Максимовић), Дејан Тривуновић.

ТАТРА: Попин, Ђорђевић, Живановић, Лаковић, Мијић, Кобиљски, Грубовић, Ђаковић (Секулић), Пожарев (Радин), Врховац (Сијановски), Свитић.

Кисачани наставили са добрим партијама без већих проблема успели су у Ђурђеву да савладају солидан тим Бачке. Ђаковић је средином првог полувремена после лепог продора начео мрежу Игњића, а када је Секулић у наставку постигао и други погодак питање победника је било решено. Гол Ненада Игњића ништа није променуо јер је један од најбољих играча гостију Кобиљски у 72. минуту постигао и трећи погодак за Татру.      

С. П.

Омладинац - Петроварадин 3:0 (2:0)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 120, судија: Спасојевић (Нови Сад). Стрелци: Жежељ у 32. и 50. и Бјелобаба у 39. минуту. Жути картон: Лукаја (Петроварадин).

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Суботић, Јарић (Марковић), Пецељ, Вујачић, Андреј Хернаус, Бјелобаба (Стојановић), Зељковић, Жежељ, Стојановић, Ален Хернаус.

ПЕТРОВАРАДИН: Сакан, Ристивојевић, Будечевић (Попов), Кнежић (Тодоровић), Момчилов, Стефановић (Муратовић), Сурдучки (Шарац), Мудрић (Павлов), Дервиши, Лукаја, Радојковић.

Фудбалери Омалдинци доста лако су дошли до бодова против искусног састава из Петроварадина. Све је завршено у првом делу када су Жежељ и Бјелобаба погодили мрежу Сакана. Покушавали су гости у другом делу да дођу до гола, али нису успели у томе.

Р. Д.

Југовић - Шајкаш 0:0

КАЋ: Игралиште Југовића, гледалаца око 400, судија: Драгољевић (Бачки Јарак). Жути картони: Марковић и Николић (Југовић), а Карас (Шајкаш).

ЈУГОВИЋ: Срдановић, Милетић, Вулетић, Пилиповић (Сукара), Томић, Марковић (Срдић), Бабић (Черњак), Милош Николић (Симикић), Вукелић, Терзић и Ненад Николић (Ђекић).

ШАЈКАШ: Шовљански, Ђаковић, Гојков, Алемпић, Заов, Павков (Ковачевић), Марцикић (Станковић), Котуљач, Веселиновић, Николаш, Живанов (Карас).

После неколико година комшијски ривали фудбалери Југовића и Шајкаша поново су се састали за првенствене бодове. Наравно, трибине су биле пуне, међутим после 90 минута није било голова. Играло се сувише опрезно и једни и други су више водили рачуна одбрани свог гола, него о нападу, па су мреже голмана Срдановића и Шовљанског остале нетакнуте. 

Г. К.

Црвена звезда- Фрушкогорски партизан 1:2 (1:1)

НОВИ САД: Игралиште Црвене звезде, гледалаца 150, судија: Кресић (Тител). Стрелци: Ћелић у 11. за Црвену звезду, а В. Девић у 37. и 64. минуту за Фрушкогорски Партизан. Жути картони: М. Марковић и Ћулум (Црвена звезда), а Кантар и Чавић (Фрушкогорски Партизан).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Танкосић, Бјелановић, М. Марковић, Д. Марковић, Панков, Косјер, Николић (Радовић), Пешевић (Ћулум), Орешковић (Мудри), Лепојевић, Челић,

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Георгијевић, Д. Девић, Мирић, Антонић (Клинцов), Бабић (Бјелић), В. Девић (Ј. Девић), Дулић (Чавић), Николић, Чергић, Кантар, Грубишић.

Буковчани су изненадили Црвену звезду која је у паузи првенства подмладила састав. Гости су све време добро парирали покушајима домаћег тима и преко Валдимира Девића постигли два погодка и певајући напустили игралиште поред Најлон пијце.

С. Л.

Динамо - Фрушкогорац 2:0 (1:0)

БУДИСАВА: Игралиште “мала Грбавица”, гледалаца 100, судија: Гргуровић (Петроварадин). Стрелци: Панић у 4. и Бубњевић у 51. минуту (аутогол). Жути картони: Шегуљски, Куља и Мишикић (Динамо), а Бубервић (Фрушкогорац).

ДИНАМО: Мартиновић, Поткоњак, Михајловић, Суботин, Дистл, Панић, Шегуљски (Митрић), Кузмановић, Куља (Ристић), Прерадовић (Игњатовић), Мишкић (Поповић).

ФРУШКОГОРАЦ: Боројевић, Бранковић (Петковић), Васојевић, Драагојловић, Бубњевић, Пекановић (Кукурузовић), Јевтић, Сапунyић (Зечевић), Милојевић, Варничић (Перовић), Богданов.

Фудбалери Динама у првом мечу пред својом публиком стигли су до важних бодова. После велике борбе савладали су искусну екипу Фрушкогорца и тако потврдили да су се добро припремили за такмичење у Новосадској лиги. Већ на почетку сусрета Илија Панић је погодио мрежу Боројевића а на почетку другог дела после гужве Бубњевић је затресао своју мрежу.   

А. Р.

 

 

Бачка (Ђ) - Татра 1:3, Омладинац - Петроварадин 3:0, Југовић - Шајкаш 0:0, ЖСК - Борац 2:1, Црвена звезда - Фрушкогорски партизан 1:2, Славија - Футог 3:0 (прекинуто, пф), ТСК - Јединство 2:1, Динамо - Фрушкогорац 2:0 

1. Славија 2      2      0      0                  7:2       6 

2. Фр. партизан 2      2      0      0          4:2       6 

3. Шајкаш 2      1      1      0                  4:0       4 

4. Татра    2      1      1      0                  5:3       4 

5. Бачка    2     1      0      1                  4:3       3 

6. Ц. звезда       2      1      0      1          4:4       3 

7. Борац    2      1      0      1                  3:3       3 

8. ЖСК      2      1      0      1                  3:3       3 

9. Фрушкогорац 2      1      0      1          2:2       3

10. Омладинац   2      1      0      1          3:4       3

11. Динамо        2      1      0      1          2:3       3

12. ТСК     2      1      0      1                  2:3       3

13. Југовић       2      0      1      1          1:2       1

14. Петроварадин      2      0      1      1      2:5   1

15. Јединство    2      0      0      2          3:6       0

16. Футог  2      0      0      2                  2:6       0

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести