НОВОСАДСКА ЛИГА Петроварадинци Канаринцима поткресали крила

Петроварадин је на домаћем терену савладао екипу Новог Сада -  2:1 (0:1).
1
Фото: Са утакмице Индекс-Хајдук/ Д. иванић

Екипа Петроварадина приредила је велико изненађење, победила је екипу Новог Сада. Имали су момци тренера Мрђановића гол мањка, али и довољно фудбалске дрскости и борбености да на крају направе потпуни преокрет.

Одлично је почело за „жуте” јер је Александар Бајат успео да савлада Александра Јовановића .  Бивши голман „канаринца“ после почетне несигурности бранио је сјајно и  од трагичара постао јунак меча.  У наставку је након дођуђеног казненог ударца који је код гостију изазвао велику нервозу Бошко Шарац је успео да изједначи резултат. Покушавали су гости да поново дођу до предности, али је непремостива препрека била срчана одбрана домаћина на челу са Јовановићем. И када се чинило да ће ривали поделити бодове након једне испуцане лопте Владимир Буквић је савладао Ромића за велику радост домаћина.      

М. По.

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Тепић (Шајкаш), стрелци: Шарацу 59. (из пенала), и Буквић у 92. за Петроварадин, а Бајат у 16. минуту за Нови Сад. Жути картони: Буквић, Сурдучки (Петроварадин), Зекић, Кременовић (Нови Сад). Црвени картон: тренер Новог Сад Вулетић.

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Татић, Гардиновачки, Шавија, Момчилов, Лалић, Сурдучки (Гавришић), Буквић, Кокановић, Коска (Иконић), Шарац.

НОВИ САД:  Ромић, Зекић (Адамек), Кавчић, Бајат, Кременовић, Тубић (Јањић), Илић, Тепић, Ђанковић, Вучић (Миловановић), Симић.

Јединство  - Фрушкогорац 5:0 (1:0)

И након 10. кола екипа Јединства има стопостотни учинак. Одолевали су Каменичани до 40. минута, а имали су и они прилика када је најбољи актер Стеван Веселиновић успео да пронађе пут ка мрежи и савлада Лалића. У наставку је Стеван Веселиновић са два гола повећао резултат, а до краја у фуриозној игри уз стрелце су се уписали Митровић и Јован Пекић.   

М. По.

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 100, судија: Ивановић (Нови Сад), стрелци: Веселиновић у 40. 62. и 76. Митровић у 78. Пекић у 82. минуту. Жути картони: Костуранов, Берић, Митровић (Јединство), Шкрбић, Спасојевић, Јевтић (Фрушкогорац). Црвени картон: тренер Шпоња (Јединство).

ЈЕДИНСТВО: Костуранов, Берић, Штефек, Котуљач (Митровић), Гаџић, Пекић, Ђекић, Веселиновић (Вућичевић), Родић, Китић (Стричевић), Заов.

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић, Караћ, Васојевић (Глишић, Радуловић), Старовлах, Спасојевић, Мајкић, Јевтић, Шкрбић, Богданов (Куртеш), Пећић, Варничић.

Индекс - Хајдук (Ч) 9:0 (5:0)

Велика разлика у квалитету виђена је на Ђачком игралишту. Индекс је лагано дошао до убедљиве победе. Од самог старта разиграли су се нападачи Клаић и Марковић и ређали су се голови као на траци. Гости су покушали да приме што мање голова, али су девет пута вадили лопту из мреже.

У другом делу меча разиграо се и центарфор Бањац, али је екипа Индекса ипак, по мало, водила рачуна и о коректним гостима из Чуруга. 

М. Ковачевић

НОВИ САД: Ђачко игралиште, гледалаца око 150, судија: Миленковић (Футог), стрелци: Клаић у 4. и 25, Марковић у 13, 32. и 39, Бањац у 51. и 58. (из пенала), Бељански у 54. и Кнежевић у 86. минуту. Жути картон: Тобџић (Хајдук).

ИНДЕКС: Субашић (Секицки), Ковачевић 8, Бараћ 8 (Звекан 8), Сендерак 8, Бељански 8, Бањац 8, Нађ 8, Марковић 8, Клаић 9, Вучковић 8 (Целин), Кнежевић 8.

ХАЈДУК (Ч): Мајски 6, Икић 5 (Марковић 5), Клепић 5 (Мицић), Грбић 6, Вучковић 6, Тобџић 6, Крижевац 5, Сладојевић 5, Станојевић 5, Срећков 5, Микулић 5 (Поповић).

Омладинац - Ветерник 0:3 (0:2)

Као и у претходним сусретима код куће и против одличне екипе Ветерника домаћи су у првом делу пропустили две лепе прилике преко Ђурића и Стојановића. По неписаном правила стигла их је казн када је Алекса Ушћумлић савладао Зељковића. Вођство за ветерничко плаво-беле потврдио је голом Јово Субашић. У наставку је тренер Омладинца Стојан Радић у игру увео искусне Пилиповића и Пецеља, али се то није резултатски променило. Рутински су у финишу гости голом Јова Субашића оверили победу.

М. По.

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 100, судија: Кампић (Нови Сад), стрелци: А. Ушћумлић у 22. Субашић у 35. и 89. минуту. Жути картони: Мирковић (Омладинац), Турало, Ушћумлић (Ветерник).

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Савић (Пецељ), Штефек, Вујичић, Авдић, Мирковић, Макарић, Анђелковић (Милић), Ђурић, Стојановић, Козарски (Пилиповић).

ВЕТЕРНИК: Ивић, Томић, Огњанов, Ћалија, Турало (Николић), Ушћумлић (Срдановић), Ђурић, Вуковић, Субашић, Мркић, Малиновић (Гвозден).

ТСК – Футог 3:0 (1:0)

Наставио је голгетерски низ Јово Пуповац, најбољи стрелац Темеринаца. У досадашњем делу трке, постигао је 12 голова, а браву искусних гостију, откључао је мајсторском реакцијом на другој стативи, после центаршута Милорада Косића. 

Десет минута пре краја, у казненом простору, непрописно је заустављен Росић, док је Пуповац хладнокрвно реализовао најстрожу казну. Физички боље припремљени црвено-бели, преко Марка Росића, у 84. минуту, ставили су потпис испод заслужене победе.    

М. М.

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 250, судија: Јефтић (Будисава), стрелци: Пуповац у 42. и 80. (из пенала), Росић у 84. минуту за ТСК, жути картони: Пашка (ТСК), Бероња (Футог).

ТСК: Војводић, Пантош (Росић), Бајић, Милосављевић, Лукић, Танасић, Пашка (Клисара), Вукеља (Николић), Пуповац, Косић, Дринић.

ФУТОГ: Марковић, Барачанин, Кресоја, Карановић, Ардалић (Бероња), Сакач, Косић, Стевановски (Тополић), Чепић, Миловац, Сирар (Брмбота).

Сириг – Славија 1:1 (1:1)

Нико од присутних није могао ни да претпостави, да ће резултат из 5. минута бити и коначан на утакмици пуној темпа. Слутило је на голеаду, јер су, у раној фази, виђена два гола, али то је било све из репертоара стрелаца.  Новосађани су повели преко Дејана Гајића, а 60 секунди касније стигао је одговор домаћина, јер је мрежу иза леђа Милоша Чавића погодио Божидар Вучковић, крунисавши асистенцију Дражића.

М. М.

СИРИГ: Спортски центар Препород, гледалаца: 100, судија: Вукмановић (Нови Сад), стрелци: Вучковић у 5. за Сириг, Гајић у 4. минуту за Славију, жути картони: Ферати, Дражић (Сириг), Окиљевић, Остојић, Ћулум (Славија).

СИРИГ: Мишчевић, Наранчић, Брежњак, Петровић, Васић, Дражић, Којовић, Вучковић, Ферати, Мисини (Вујановић), Радић.

СЛАВИЈА: Чавић, Ждеро (Јордановски), Галић, Стајић, Гајић, Остојић (Мурсели), Окиљевић, Грубовић, Лаковић, Ћулум (Алексић), Жакула.

Бачка (Ђ) -  Шајкаш 3:2 (1:0)

У утакмици старих спортских ривала гледаоци су видели пет голова, а по шансама на обе стране цифра је могла прећи и туце. Гости су у првом полувремену нападали, стварали шансе, али је Смољан био на висини задатка, па је у последњим тренуцима пред одлазак на одмор Игњић голом казнио промашаје.

У наставку је екипа из Ковиља успела головима Милана Станковића и Павкова да преокрену резултат. Међутим, успели су домаћи да збију редове, најпре је Солдат успео да изједначи, а гол за победу дао је резервиста Петровић. 

М. По.

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалаца 100, судија: Ћулум (Шајкаш), стрелци: Игњић у 45. Солдат у 70. и Петровић у 75. за Бачку, а Станковић у 56. и Павков у 60. минуту за Шајкаш.

БАЧКА: Смољан 7, Ћулибрк 7, Грбић 7, Игњић 7 (Петровић 7), Вујовић 7, Дангубић 7, Летић 7, Пантелић 7, Ђурић 7 (Јанковић 7), Солдат 8, Станковић 7.

ШАЈКАШ: Петковић 7, Граорац 7, Павлов 7, Рулић 7, Гојков 6, Мајурић 7 (Станковић 6), Малешевић 7, Николаш 7, Панић 7 (Ђаковић 7), М. Станковић.

Татра – ЖСК  0:1 (0:0)

Била је то лепа коректна и занимљива фудбалска представа. У првом делу домаћи су имали више од игре и три стопостотне прилике. Гости су се зналачки бранили и повремено из контра - напада покушали да дођу до гола, што им се исплатило. После успелог дуплог паса у шеснаестерцу домаћих  Нинковић је погодио мрежу.

П. Палик 

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 100, судија. Драгољевић (Бачки Јарак), стрелац Нинковић у 72. минуту за ЖСК Жути картони Јасовић и Буђик (Татра) и Пињо, Богданов (ЖСК)

ТАТРА: Муњас 7, Берић 6, (Кецман 6), Буђик 7, Батинић 7, Бобот 6, Јасовић 7, Медић 6 (Митровић 6), Кузмановић 7, Вучковић 6, Стојчић 6, Кеџа 6 (Ивковић 6)

ЖСК: Бајт 8, Марков 6 (Кронић 6), Нинковић 7, Ђурђић 6, Дамбас 6, Марић 6, Топић 6, Пињо 7, Тосић 6 (Цирин 6), Богданов 6, Каурин 6.

Бачка (Б)  - Фрушкогорски партизан 0:4 (0:0)

У првом делу и поред неколико прилика на обе стране мреже су мировале. Екипа из Буковца дошла је до вођства у 48. минуту голом Зорана Рогановића из оправдано досуђеног једанаестерца. Од тог тренутка све је ишло на воденицу гостију, јер је три минута касније Бојан Кантар савладао Штрпца.

До краја утакмице домаћи нападачи нису успели да савладају Вулина, а на другој страни ефикасни за убедљиву победу били су Владимир Девић и Никола Јуровић. 

М. По.

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, гледалаца 100, судија: Чобанов (Руменка), стрелци: Рогановић у 48. (из пенала), Кантар у 51. Девић у 67. и Јурковић у 84. минуту. Жути картони: Трифуновић, Црепуља (Бачка), Кантар (Фр. партизан).

БАЧКА: Штрбац, Мајсторовић, Инђић (Пашћан), Танцик (Милић), Црепуља, Шарић, Трифуновић (Латиновић), Радосављевић, Леђанац, Лињачки, Павлов.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Девић, Сумић (Чавић), Подрашчанин (А. Бабић), Клинцов (Тешановић), Рогановић, Девић, Дујић, Јурковић, Јањић, Кантар.

 

Омладинац - Ветерник 0:3, Татра - ЖСК 0:1, Бачка (Б) - Фрушкогорски партизан 0:4, Бачка (Ђ) - Шајкаш 3:2, Сириг - Славија 1:1, Индекс - Хајдук 9:0, Петроварадин - Нови Сад 2:1, Јединство - Фрушкогорац 5:0, ТСК - Футог 3:0.  

 

1. Јединство      10     10     0      0      42:1       30  

2. Индекс          10     8      1      1      32:4         25  

3. Шајкаш         10     7      1      2      28:9          22  

4. Ветерник       10     7      0      3      28:10       21  

5. Нови Сад       10     7      0      3      26:9         21  

6. ТСК               10     7      0      3      25:12         21  

7. Славија         10     5      3      2      14:6          18  

8. ЖСК              10     4      2      4      16:18         14  

9. Фрушког.       10     3      3      4      16:17          12

10. Сириг           10     3      3      4      12:13         12

11. Бачка (Ђ)     10     4      0      6      15:22         12

12. Фр. парт.      10     3      2      5      19:24          11

13. Петровар.    10     3      1      6      13:21         10

14. Татра           10     2      1      7      16:31         7

15. Омладинац   10     1      3      6      8:25          6

16. Футог           10     1      2      7      11:29            5

17. Бачка (Б)     10     1      2      7      11:37            5

18. Хајдук         10     0      4      6      9:53               4

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести