Новосадска лига: Пуповац сменио лидера

ТСК – Фрушкогорски партизан 3:0 (1:0)
tsk
Фото: Дуел Ружића (Фрушкогорски партизан) и Пуповца (ТСК), фото: М. Менићанин

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, судија: Ивановић (Нови Сад), стрелци: Пуповац у 32. и 50. и Клаић у 54. минуту, жути картони: Стричевић, Н. Николић, Косић (ТСК), Д. Девић, Грмаш, Пролић, Чергић, Клинцов, Симић (Фрушкогорски партизан).

ТСК: Војводић 7,5, Кнежевић 7,5, Бобот 7,5, Стричевић 8, Милосављевић 8, Н. Николић 7 (од 65. Грлица - ), Косић 7,5, Клаић 8 (од 82. А. Николић - ), Граховац 7 (од 65. Гргић - ), Пуповац 8,5 (од 89. Миавец - ), Којовић 7,5 (од 89. Мириловић - ).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић 6,5, Д. Девић 6, Симић 6, Грмаш 6,5 (од 65. Мирић - ),  Клинцов 6,5, Бабић 6  (од 46. Дулић 6), Лазић 6 (од 46. Ружић 6), Пролић 6,5, Чергић 6 (од 80. Тешановић - ), Трифуновић 6,5 (од 80. Ј. Девић - ), Кантар 6.

Темеринци су оштећени за пенал, у 10. минуту, када је Кантар фаулирао Пуповца, ударац по ногама се чуо до трибина, али судија Ивановић није санкционисао очигледну ситуацију. Није то избацило из ритма расположене домаћине, приказали су најбољу јесењу партију, а главну улогу, у писању сценарија првог пораза гостију из Буковца, одиграо је неухватљиви Јово Пуповац. Распалио је са 20 метара, лопта је прошла испод голмана Бошка Перића и одсела у доњем углу.

Километре је претрчао Владимир Стричевић, водио главну реч на средини терена, а у 47. минуту, статива га је спречила да украси одлично издање. Три минута касније, Пуповац је прихватио лопту, погледао позицију голмана и хладнокрвно одапео праћку, дуплиравши капитал. После асистенције Рајка Којовића, у казнени простор је утрчао Дејан Клаић и рутински погодио мрежу. 

Од гостију се више очекивало, имајући у виду да су у меч ушли са лидерске позиције, а њихова два покушаја, у финишу, осујетио је Драган Војводић, парадама преусмеривши лопту у корнер.   

М. Менићанин

Шајкаш - ЖСК 3:4 (0:1)

КОВИЉ: Игралиште у Ади, судија: Тепић (Шајкаш), Мајурић у 69. 73. и 90. за Шајкаш, а Бороја у 2. Тепић у 54. Д. Марков у 82. и 86. минуту за ЖСК. Жути картони: Станковић (Шајкаш), Бороја, Марков, Марић (ЖСК).

ШАЈКАШ: Попин, Вујиновић (Малешевић), Зечевић, Павков, Радивојевић, Мајурић, Милановић, Станковић, Тривуновић, Николаш, Панић (Граорац).

ЖСК: Савановић, М. Марков, Малић, Ђурђић, Танасић, Џамбас, Богданов, Топић, Д. Марков, Клисара, Бороја (Круљ).

Екипа из Жабља приредила прворазредно изненађење,. савладала је сасвим заслужено екипу Шајкаша у Ковиљу. Лоше су домаћи отворили утакмицу, јер су готово из првог напада гости из Жабља голом Бороје дошли до предности. Близу изједначења био је Станковић, али је његов ударац уздрмао стативу, а и Панић је пропустио идеалну прилику уз одличну одбрану Савановића.

У наставку је тренер Шведић све карте бацио у напад, док су се гости определили за контра - нападе. Тако је у 54. минуту Тепић повећао резултат. Једина светла тачка у редовима Шајкаша био је капитен Мајурић који је успео  са два гола да поравна резултат, а прилику за преокрет имао је млађани Малешевић, али је није искористио. У финишу утакмице Марков је са два гола донео недостижну предност, мада је Мајурића у последљем минуту постигао нови погодак.     

М. По.

Јединство - Бачка (Ђ)  2:2 (0:1)

ГОСПОЂИНЦИ:  Игралиште Јединства. Судија  Чурчић (Тител). Стрелци: Р. Тепић у 75. и Росић у 90. (из јданаестерца) за Јединство, а Вујовић у 44. и Ду. Трифуновић у 68. минуту за Бачку. Жути картони: Димић, Р. Тепић и Ђорђевић (Јединство. Др. Тривуновић, Ду. Тривуновић (Бачка). Црвени картон:Димић (Јединство).

ЈЕДИНСТВО: Видовић, Кезија,Медић,(Бубњевић), Зорић, Ђорђевић, Коваћевић, Новаковић, Р. Тепић, Росић, М. Тепић, Димић.

БАЧКА: Игњић, Др. Тривуновић, Љ. Тривуновић, Дејановић, Вујовић, Дангубић, Ж. Тривуновић, Ћирин, Багић (Рогић), Ду. Тривуновић, (Станковић), Де. Тривуновић.

Гости из Ђурђева су олако испустили воћство од 2:0, јер су упорни фудбалери Јединства пожртвованом игром успели да дођу до вредног бода у самом финшу утакмице.

Бачка је повела у 44. минуту после неспретне итервенције М.Тепића и голмана Видовића. Домаћи играчи могу са правом да замере судијским одлукама, јер је у 20. минуту судија прво  досудио пенал за Јединство, али је одлуку преиначио после несхватљиве сугестије помоћника Тошића.

И у другом делу Госпођинчани су оштећени, јер је регуларно постигнут гол Росића у 60. минуту, када су играчи Бачке већ кренули ка центру. Судија Чурчић поништио после интервенције помоћника Љубице Полић због наводног офсајда. Куриозитет утакмице је чак осам фудбалера из Ђурђева са презименом Тривуновић.

З. Сиришки

Хајдук (Ч) - Футог 0:3 (0:1)

ЧУРУГ: Иигралиште Хајдука. Судија: Јоргић (Нови Сад). Стрелци: Милан Латиновић у 20. Сакач у 55.  и Шобот у 60. минуту. Жути картони: Микулић, Самоловац (Хајдук).

ХАЈДУК: Николић, Бранчић, Вујичић, Срећков, Поповић (Дамјановић), Петрић, Зракић, Миловановић (Максимовић), Самоловац, Стјепановић, Микулић

ФУТОГ: Марковић, Фунђик, Малеш (Шобот), Црепуља, Стевановски, Гери(Сакач), Чепић, Тополић, Сирар (Самарџија), Милан Латиновић, Милкан Латиновић.

Времешни гости показали су домаћим фудбалерима како треба играти и борити се за боје клуба, а пример нек им буде педесетогодишњи Синиша Шобот коме је било потребно свега неколико минута од уласка у игру да постигне погодак.

П. Бундало

СлавијаСириг 0:1 (0:0)

НОВИ САД: Игралиште у Салајки, судија: Радиновић (Беочин), стрелац: Ферати у 64. минуту, жути картони: Паунић, Жакула, Лазаревић (Славија), Б. Брежњак, Вулић, Томов (Сириг).

СЛАВИЈА: Чавић, Паунић, Лазаревић, Галић, Жакула, Глигорић, Кувекаловић (Петровић), Иконић (Милановић), Мудрић (Стојичић), Бркљача, Убовић.

СИРИГ: Тарабић, Вулић, Б. Брежњак, Петровић, Наранчић, Дражић, Декић (Рајачић), Стојановић (Томов), Ферати (Миловановић), Радовановић, С. Брежњак (Мисини).

Фудбалери Славије уписали су први пораз на домаћем терену у двобоју са чврстом екипом Сирига. Меч је био динамичан, трчало се у добром ритму, а узбуђења су рано почела, јер је штоперу гостију Петровићу, поништен гол. Исти играч је погодио и пречку, после корнера Радовановића. Победника је одлучио Един Ферати, пласирао је лопту у мрежу, крунисавши акцију Стефана Радовановића и Драгомира Декића. Домаћи су све карте бацили на напад, у узбудљивом финишу су погодили стативу, док је после продора  Жакуле, одлично интервенисао голман Тарабић и сачувао стечени капитал.  

М. П. - М. М.

Бачка (Б) – Омладинац 0:2 (0:1)

БЕГЕЧ:  Игралиште Бачке, судија. Кукуда (Петроварадин). Стрелци: Девић у 37. и Стојановић у 65. минуту.

БАЧКА:  А. Тодорић, Брмбота (Роквић), Радосављевић (Слепчев), Карановић, Лињачки, С. Тодорић, Танцик (Милаковић), Милић, Софранин (Воркапић), Ковачевић, Кресоја (Шумар).

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Пердух, Штефек, Љ. Д. Зељковић, Вујичић, Хернаус (Самарџић), Девић, Јанић, Томљановић (Пецељ), Д. Д. Зељковић (Гавранчић), Стојановић (Бакић).

Екипа Омладинца је у фер и коректној игри однела бодове из Бегеча. Гости предвођени расположеним Ђорђем Стојановићем стигли су до предности. Продор Стојановића и центаршут у казнени простор испратио је на прави начин Девић, савладао је голмана Тодорића, резултат којим се отишло на паузу.

Домаћин је у наставку кренуо на све или ништа, док су се гости определили за контранападе. У тим тренуцима прописно су се степановчани испромашивали, у приликама су били Стојановић, Штефек и Гавранић. Меч је практично одлучен у наставку када је Ђорђе Стојановић успео да  побегне чуварима и савлада голмана Тодорића.

М. По.

Тител - Татра 1:0 ( 0:0)

ТИТЕЛ: Спортски центар у Тителу, судија : Пејић (Нови Сад), стрелац: Куља  у 90. минуту. Жури картони: А. Хорњак, Гардиновачки, Цвијић (Тител), а Буђик, Сивчевић, Клисарић (Татра), црвени картон: Клисарић (Татра).

ТИТЕЛМајор 7, Радаковић 8, Гардиновачки 7, Јованов 7 (Поповић), Цвијић 7 (Хуцки) , Куља 8, Дорословачки 7 (Мрачајац 7) , Тодоровић 7 ( Синани), А. Хорњак 7, Паунић 7, М. Хорњак 8.

ТАТРА: Муњаз 7, Клисарић 7, Крповић 7(Буђик 7),  Сивчевић 7, Новичевић 8, Хашка 7, Кеџа 7, Којичић 7, Радић 7 (Јанковић)  Зељковић 7  (Ожват, Пановић) , Живојинов 8

Занимљива утакмица је виђења у Тителу, са пуно шанси на обе стране. Међутим, једини погодак постигнут је тек у последњем минуту. Новајлија Радаковић је прошао по страни и вратио повратну лопту на пет метара,  где се Куља одлично снашао и донео велико славље домаћинима.       

Ж. Марковић

Тител - Татра 1:0, Бачка (Б) - Омладинац 0:2, Хајдук - Футог 0:3, Јединство - Бачка (Ђ) 2:2, Сусек - Петроварадин 2:3, ТСК - Фрушкогорски партизан 3:0, Шајкаш - ЖСК 3:4, Ветерник - Фрушкогорац 5:1, Славија - Сириг 0:1.  

1. Ветерник       8      7      0      1      33:7  21  

2. Фр. партизан  8      6      1      1      20:8  19  

3. Фрушкогорац 8      6      0      2      25:11        18  

4. ОФК Сириг     8      6      0      2      15:4  18  

5. ЖСК      8      5      3      0      17:9  18  

6. ТСК       8      5      2      1      17:5  17  

7. Петроварадин 8      5      2      1      15:6  17  

8. Омладинац     8      5      1      2      12:7  16  

9. Бачка (Ђ)      8      4      3      1      19:7  15

10. Славија        8      4      1      3      16:11        13

11. Шајкаш        8      3      1      4      18:13        10

12. ОФК Футог   8      3      0      5      12:12        9

13. Татра   8      1      1      6      4:20  4

14. Тител   8      1      1      6      5:35  4

15. Јединство     8      0      3      5      8:19  3

16. Бачка (Б)     8      0      3      5      4:15  3

17. Сусек  8      0      0      8      9:32  0

18. Хајдук 8      0      0      8      3:31  0

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести