Новосадска лига: Руменчани наставили серију

​​​​​​​Јединство - Бачка (Ђ) 3:0 (2:0)
jedinstvo
Фото: Екипа Јединства из Руменке, фото: ФК Јединство

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 150, судија: Радиновић (Беочин). Стрелци: Гаџић у 26. Китић у 45. и Веселиновић у 77. минуту. Жути картони: Китић, Веселиновић (Јединство), а Солдат, Станковић (Бачка).

ЈЕДИНСТВО: Костуранов, Берић, Штефек, Гаџић (Стаменковић), Пекић (Вучићевић), Митровић (Котуљач), Ђекић, Веселиновић, Китић, Заов, Стевановић.

БАЧКА: Нем. Игњић, Рогић (Јелић), Дејановић (Д. Тривуновић), Вујовић, Пантелић, Нен. Игњић, Марковић, Ђурић, Солдат (Станковић), Петровић, Др. Тривуновић.

Екипа из Руменке наставила је серију убедљивих победа. Овога пута мрежа солидне екипе из Ђурђева затресла се “само” три пута. Браву одбране гостију откључао је Борис Гаџић, пре одласка на одмор и Бојан Китић је био неумољив.

У наставку су домаћи успели још једном да нађу пут ка мрежи уз стрелца Стевана Веселиновића за победу и прва у три кола без примљеног гола.

М. Поповић  

Фрушкогорац - Ветерник 1:2 (1:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца око 60, судија: Чобанов (Руменка). Стрелци: Пећић у 39. за Фрушкогорац, а Мркић у 15. и А. Ушћумлић у 80. минуту. Жути картони: Јевтић (Фрушкогорац), а Мркић, Огњановић, Турало, Чалија, Вуковић (Ветерник).

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић, Кукољ (Богданов), Васојевић, Глишић (Драгојловић), Перовић, Мајкић, Јевтић (Куртеш), Шкрбић, Спасојевић, Беговић, Пећић.

ВЕТЕРНИК: Ивић, Томић, Огњановић, Чалија, Срдановић (Субашић), А. Ушћумлић, Турало, Марковић (Ђурић), Вуковић, Мркић, Чичић (Гвозден).

Екипа из Ветерника дошла је до вредне победе у финишу утакмице. Домаћи су слабо отворили меч, па је Никола Мркић савладао Слободана Лалића за вођство гостију. Кренули су домаћи у офанзиву која је уродила плодом уз стрелца Дејана Пећића. Све до 80. минута ређале су се прилике на обе стране уз одличне одбране Лалића и Ивића, а онда је Алекса Ушћумлић голом донео велику радост за Ветерничане.    

М. По.

Петроварадин - Сириг 3:2 (2:1)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Ћулум (Шајкаш). Стрелци: Павлов у 6. и 55. Коска у 10. за Петроварадин, а Радић у 12. и Ферати у 80. минуту за Сириг. Жути картони: Гардиновачки (Петроварадин), а Петровић (Сириг).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Татић, Џарић, Момчилов, Шавија, Сурдучки (Ружић), Михајловић, Гардиновачки, Павлов, Мудрић (Мијин), Коска (Дакић).

СИРИГ: Кизић, Наранчић, Јелић, Петровић, Васић, Дражић, Вучковић (Брежњак), Васиљев, Ферати, Вујановић (Мисини), Радић (Папак).

Фуриозно су са два гола у првих десет минута меч отворили момци тренера Јовице Мрђановића. У 6. минуту након класичне контре Стеван Павлов је савладао Кизића. Четири минута касније Душан Коска је прецизним ударцем повећао резултат. Успели су Сирижани да се поврате од шока и након центаршута Бојан Радић је савладао немоћног Јовановића. У наставку је након акције Мудрића спретни Стеван Павлов повећао предност. Десет минута пре краја Един Ферати је из слободног ударца скинуо паучину из рогља што је био и гол за коначан резултат и вредну победу домаћина.      

М. По.

Нови Сад - ЖСК 6:0 (2:0)

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 200, судија: Ивановић (Нови Сад). Стрелци: Симић у 36. и 52. Ђанковић у 44. и 46. Ћирић у 58. и Кућенић у 79. минуту. Жути картони: Игњић (Нови Сад), а Ћирин (ЖСК).

НОВИ САД: Ромић -, Зекић 7, Кавчић 7 (Спиридоновић 7), Бајат 7, Кременовић 7, Игњић 7, Сувајџић 7, Адамек 7, Ђанковић 8 (Кућенић 7), Миловановић 7, Симић 8 (Ћирић 8).

ЖСК: Бајт 6, Марков 6 (Тошић 6, Калајџић 6), Ћирин 6, Пињо 6, Дамњановић 6, Марић 6, Нинковић 6, Топић 6, Каурин 6, Богданов 7, Кронић 6.

Са пола гаса Нови Сад је постигао пола туцета голова, а по нереализованим шансима гост из Жабља је могао и још горе проћи. Држали су се гости до 36. минута нису примили гол, због неефикасности и одличних одбрана Бајта, а онда је Симић на центаршут Ђанковића погодио на право место. Минут пре краја првог дела најбољи актер Милан Ђанковић прецизним ударцем повећао је резултат. У наставку је Ђанковић извео прецизно почетни ударац са пола терена и изненадио голмана гостију за повећање резулата. До краја утакмице у стрелце се уписао и Симић а и резервисти Ћирић и Кућенић су головима допринели убедљивој победи.

М. По. 

ТСКБачка (Б) 4:1 (1:0)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 350, судија: Пејић (Нови Сад), стрелци: Пуповац у 11. и 65. (оба из пенала), Росић у 52. и Лукић у 77. за ТСК, Трифуновић у 74. минуту за Бачку. Жути картони: Шарић, Мајсторовић (Бачка).

ТСК: Војводић 7, Ђукић 7,5, Косић 7,5, Дринић 7,5, Милосављевић 8, Лукић 8, Клисара 7 (Блануша - ), Вукеља 8, Пашка 7 (Варга - ), Пуповац 8,5, Димитров 7 (Росић 8).

БАЧКА (Б): Вученовић 6, Мајсторовић 6, Слепчев 6 (Дугајлић - ), Гавранић 6, Танцик 6,5, Шарић 6, Радосављевић 6 (Латиновић 6), Милић 6,5, Леђанац 7 (Станишић - ), Лињачки 7, Трифуновић 7.

Темеринци су оправдали улогу фаворита у двобоју са гостима из Бегеча, иако су били без повређених Дарка Марића и Марка Недељковића, битних карика на офанзивном плану. У 11. минуту, Јово Пуповац је био сигуран реализатор најстроже казне, потом је, са саиграчима, отрчао до места где је седео Дарко Марић, којем је у среду, у ванредном колу у Кисачу, сломљена фибула десне ноге, посветивши му гол. Капитал је дуплирао Марко Росић, натрчао је на одбитак од голмана, после ударца Љубише Вукеље. Непрописно је у казненом простору заустављен Пуповац, а није му попустила концентрације, па је и на трећем мечу у низу постигао два гола. На 3:1, смањио је Марко Трифуновић, погодивши ближи угао из тешке позиције. У последњих 15 минута, штопер Жарко Лукић (18) је прекомандован у напад и после центаршута Горана Ђукића ефектно је затресао мрежу.

М. Менићанин

Хајдук - Фрушкогорски партизан 4:4 (3:1)

ЧУРУГ: Игралиште Хајдука, гледалаца око 150. Судија: Јевтић (Будисава). Стрелци: Бркић у 3., Станојевић у 30. и 37. Р. Самоловац 82. минут за Хајдук. Подрашчанин у 22. В. Девић у 63. Рогановић у 65. (из пенала), Јанић у 90. за Фушкогорси партизан. Жути карони: Лукић и Славнић Хајдук; Клинцов, Подрашчанин и Рогановић (Фрушкопгорски партизан).. Црвени картон: Томљановић у  30. минуту (тренер Фрушкогорски партизана).

ХАЈДУК: Лукић 7, Мајски 7, Срећков 7, Славнић 7, П. Самоловац 8, Икић 7 (Марковић 7), Тобџић 7, Станојевић 8, Р. Самоловац 7, Стевановић 8, Бркић 8.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан 7, Д. Девић 7, Макивић 7, Клинцов 7 (Булатовић 7), В. Девић 8, Дулић 7, Вуковић 7, Подрашчанин 8, Јанић 7, Рогановић 7, Чавић 7 (Витановић).

Узбуђења било је на претек у сусрету између Чуружана и Буковчана. На крају правичан исход ове несвакидашње интересантне и узбудљиве утакмице, а почело је најлепшим голом за вођство домаћина који је постигао Драган Бркић.

Узбуђење се није ни стишало а гости су изједначили резултат голом Михајла Подрашчанина. Потом је Веселин Станојевић бкио прцизан. У наставку гостима је требало два минута да постигну два гола и изједначе резултат. Прво је изузетно леп гол постигао Владо Девић, а потом са пенала био је сигуран Зоран Рогановић. То није био крај узбуђењима јер је Раша Самоловац донео поново предност домаћину, да би тачку на ову утакмицу, у дубокој надокнади голом ставио Ненад Јанић.

П. Бундало

Славија - Шајкаш 0:0

НОВИ САД: Игралиште Славије, гледалаца 100, судија: Тепић (Шајкаш). Жути картони: Остојић, Гајић (Славија), а Попин (Шајкаш).

СЛАВИЈА: Чавић, Жакула, Пејаковић, Галић, Кочи, Гајић, Ждеро (Убипарип), Остојић (Стојшић), Јордановски (Алексић), Лаковић, Радовановић.

ШАЈКАШ: Попин, Ђаковић, Павков (Михајловић), Алемпић, Радивојевић, Маљурић, Тривуновић, Зечевић (Живанов), Милановић (Играчев), Николаш, Панић.

Очекивало се од играча тренера Омаљева да ће након убедљиве победе у Степановићеву наставити и против екипе из Ковиља са победама. Међутим, током 90 минута нису успели да пронађу пут ка мрежи одличног голмана Срђана Попина, па је на крају гост из Ковиља остао непоражен.  

М. По.

Футог - Татра 3:5 (1:0)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 100, судија: Граховац (Нови Сад). Стрелци: Сирар у 4. и 58. и Миловац у 86. за Футог, а Грујица у 51. Јашовић у 65. Кеџа у 80. Вучковић у 88. Клајић у 90. минуту за Татру. Жути картони: Чепић, Миловац, Вуканац, Сирар, Латиновић (Футог), а Јашовић, Батинић (Татра).

ФУТОГ: Жинић, Барачанин, Мир. Бероња (Стелкић), Г. Косић, Вуканац (Тополић), А. Косић, Швоња, Чепић, Миловац, Сирар, Латиновић.

ТАТРА: Пленић, Јашовић, Буђик (Ђекић), Батинић, Бобот, Берић, Стојичић (Кеџа), Кузмановић, Збућновић (Вучковић), Грујица, Клајић.

Одавно није у Футогу виђен узбудљивији и драматичнији меч. Домаћи су већ у 4. минуту голом Сирара дошли до вођства и то је био једини погодак у првом полувремену. У наставку је Горан Грујица успео да поравна резултат, да би Зоран Сирар другим голом донео нову предност Футожанима.

Успели су Кисачани голом Јашовића да изједначе резултат, а онда преко брзоногог резервисте Николе Кеџе дођу и до предности. Да утакмица добије на узбудљивости потрудио се голом Зоран Миловац за изједначење. Није дуго трајала радост домаћих јер је резервиста Андреј Вучковић донео нову предност гостима, а гол Дејана Клајића потпуно је “туширао” домаћина.     

М. По.

Индекс - Омладинац 0:0, Петроварадин - Сириг 3:2, Јединство - Бачка (Ђ) 3:0, ТСК - Бачка (Б) 4:1, Футог - Татра 3:5, Фрушкогорац - Ветерник 1:2, Нови Сад  - ЖСК 6:0, Хајдук - Фрушкогорски партизан 4:4, Славија - Шајкаш 0:0 

1. Јединство      3      3      0      0      18:0  9 

2. Нови Сад       3      3      0      0      12:3  9 

3. ТСК                3      3      0      0      10:3  9 

4. Индекс           3      2      1      0      6:0    7 

5. Ветерник       3      2      0      1      5:4    6 

6. Славија         3      1      2      0      5:0    5 

7. Шајкаш         3      1      1      1      8:3    4 

8. Фрушкогорац 3      1      1      1      4:3    4 

9. Петроварадин 3      1      0      2      4:5    3

10. Татра            3      1      0      2      6:13  3

11. Бачка (Ђ)      3      1      0      2      2:9    3

12. Бачка (Б)      3      1      0      2      2:12  3

13. Фр. партизан  3      0      2      1      6:7    2

14. Омладинац    3      0      2      1      1:6    2

15. Хајдук             3      0      2      1      4:11  2

16. Сириг             3      0      1      2      3:5    1

17. Футог              3      0      1      2      4:8    1

18. ЖСК               3      0      1      2      2:10  1

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести