Новосадска лига: Руменчани наставили серију

Руменчани под пуним гасом хитају ка јесењој титули. Држали су се гости из Ковиља храбро, имали и прву прилику преко Играчева, али је голман Костуранов поново исказао квалитете, није дозволио да се мрежа затресе.
Popin (Indeks)/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Са једне од ранијих утакмица ФК Индекс

Јединство - Шајкаш 3:0 (0:0)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 150, судија: Драгољевић (Бачки Јарак). Стрелци: Митровић у 38. Гаџић у 59. и Веселиновић у 80. минуту. Жути картони: Заов (Јединство), а Радивојевић (Шајкаш).

ЈЕДИНСТВО: Костуранов, Берић (Вучићевић), Штефек, Котуљач (Китић), Гаџић, Митровић (Пекић), Ђекић, Веселиновић, Стричевић, Заов, Стевановић.

ШАЈКАШ: Попин (Петковић), Ђаковић, Павков, Алемпић, Гојков, Милановић, Тривуновић, Играчев (Станбковић), Николаш, Панић (Живан), Радивојевић.

Стигли су домаћи до вођства, а стрелац био је Митровић. У даљем току утакмице домаћи су нападали, стварали прилике, да би тек у 58. минуту Гаџић успео да савлада Попина. Да лидер дође до убедљиве победе на продор и одличан центаршут Китића потрудио се Веселиновић.

М. По.

Бачка (Ђ) - Татра 3:1 (1:1)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалаца 100, судија: Ћулум (Шајкаш), стрелци: Ђурић у 24. Летић у 65. и Д. Тривуновић у 68. за Бачку, а Берић у 30. минуту за Татру. Жути картони: Љ. Тривуновић, Калајџић, Петровић (Бачка), Берић, Батинић, Даковић (Татра).

БАЧКА: Швоња 7, Јанковић 6 (Петровић 7), Љ. Тривуновић 7, Летић 8, Дејановић 7, Калајџић 8, Дангубић 7, Станковић 7, Марковић 7, Ђурић 7 (Грбић), Д. Тривуновић 9, Солдат 7.

ТАТРА: Муњаз 7, Берић 7, Медић 6 (Пејашиновић 6), Буђик 7, Јашовић 7, Батинић 7, Кеџа 7, Кузмановић 7, Вукчевић 7, Стојичић 7, Ивковић 6.

Екипа из Кисача пружила је домаћину жесток отпор, поготово у првом полувремену који је завршен нерешеним резултатом. Предност домаћима након соло продора Душка Тривуновића  и одличног паса према Ђурићу, који је заобишао голмана и погодио мрежу.

Успели су Кисачани након ударца из угла и гужве у казненом продору да голом Берића поравнају резултат. Уласком Летића домаћи су кренули са жестоким нападима, па је Летић прецизним ударцем са двадесетак метара погодио сами угао. Исто то је за ногом пошло и најбољем актеру Душану Тривуновићу који је прецизним ударцем скинуо паучину са гола.      

М. По.

Петроварадин - Фрушкогорски партизан 3:4 (1:3)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Лазаревски (Нови Сад), стрелци: Павлов у 33. и 61. Буквић у 55. за Петроварадин, а Пргоњић у 4. Симић у 11. Тешановић у 36. и Чавић у 64. минуту за Фрушкогорски партизан.

ПЕТРОВАРАДИН: Бајић, Дакић, Џарић, Сурдучки, Татић, Ружић, Торбица, Буквић, Павлов, Гавришић, Иконић (Јовановић).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Вулин, Д. Девић, Симић, Тешановић, Подрашћчанин, В. Девић, Јањић, Дулић, Чавић, Пргоњић (Бабић), Кантар.

Малобројни гледаоци по јаком ветру уживали су у игри и одличном суђењу Тамаре Лазаревски. Већ у 4. минуту екипа из Буковца повела је голом Пргоњића, а резултат је повисио Симић. Вратили су се у игру домаћини голом Павлова, али је до полувремена Тешановић донео предност од два гола гостима.

У наставку је Владимир Буквић смањио резултат, а за изједначење потрудио се другим Стеван Павлов. Међутим, то није био крај голеаде. Да бодови оду у Буковац потрудио се Милутин Чавић.     

М. По.

Индекс - ЖСК 3:0 (1:0)

НОВИ САД: Ђачко игралиште, гледалаца око 250, судија: Ивановић (Нови Сад), стрелци: Попин у 32. минуту (из пенала), Сендерак у 46. и Нађ у 73. минуту. Жути картони: Вучковић, Сендерак, Целин (Индекс), Марков, Ђурђић, Марић, Пињо (ЖСК).

ИНДЕКС: Субашић 7, Ковачевић 7, Бараћ 7 (Губеринић 7), Кнежевић 7, Сендерак 8, Попин 8, Недић 8, Бањац 7,5 (Стојановић), Клаић 7,5 (Целин 7), Нађ 8, Вучковић 7.

ЖСК: Савановић 6, Марков 6 (Малић 6), Ћирин 6, Ђурђић 6, Џамбас 6, Марић 6,5, Топић 6,5, Кронић 6 (Нинковић 6,5), Богданов 5, Пињо 5, Каурин 5 (Тошић 6).

Гости су први припретили, шутирао је Каурин већ у 4. минуту али Субашић није дозволио изненађење. У 12. минуту нападач Индекса Клаић је из близине тукао преко пречке. У 16. минуту Ћирин је шутирао на гол домаћих а голман Индекса је избацио лопту у корнер, а након њега Кронић је лоше тукао главом.

Недић је срушен у 32. минуту и центарфор Попин је искористио једанаестерац. У 39. минуту Бањац је проиграо Вучковића који је био сам испред гомана али је пребацио гол.

На старту другог дела меча, после корнера Недића у 47. минуту Сендерак је био највиши у скоку и погодио мрежу. Бањац је у 70. минуту покушао да ухвати волеј из повољне позиције али није био успешан. У 73. минуту исти играч шутирао је на гол а Нађ је испратио лопту и погодио мрежу. Још једну прилику имали су играчи Индекса у 79. минуту када је Недић покушао из волејом а лопта је прошла поред стативе.        

М. Ковачевић

ТСК – Славија 1:1 (0:1)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 350, судија: Граховац (Нови Сад), стрелци: Косић у 78. за ТСК, Радовановић у 25. минуту за Славију, жути картони: Росић, Клисара, Танасић (ТСК), Пејаковић, Гајић (Славија), црвени картони: Росић и Клисара (ТСК).

ТСК: Војводић 7, Танасић 7, Бајић 8, Милосављевић 7, Лукић 7, Клисара 7, Николић 6,5 (Пантош 7), Косић 7,5 (Варга - ), Недељковић 7,5 (Мириловић - ), Росић –, Дринић 7,5.

СЛАВИЈА: Чавић 7, Паунић 6, Пејаковић 6,5, Галић 7, Жакула 7, Гајић 7,5, Остојић 6,5 (Окиљевић - ), Ждеро 7, Грубовић 6,5, Радовановић 7,5, Бркљача 6 (Ћулум - ). Без најбољег стрелца Јове Пуповца, Љубише Вукеље и Дарка Марића, са два играча мање, после искључења капитена Марка Росића у 44. минуту и Огњена Клисаре у 55. минуту, Темеринци су смогли снаге да изборе бод у двобоју са чврстим  Новосађанима, који су повели преко Стефана Радовановића из слободног ударца.

Судијске одлуке, кумовале су нервози домаћих играча. У 60. минуту, Марко Недељковић је улетео у казнени простор, пао је између голмана и штопера, а судија Граховац је досудио прекршај у нападу.

Бројчано ослабљени, храбри Темеринци, награђени су у финишу. Слободан ударац је извео Мирко Дринић, спретно је реаговао Марко Недељковић и проследио лопту, док је Милорад Косић, из гужве, успео да је пребаци преко линије.  

М. Менићанин

Сириг – Ветерник 1:0 (0:0)

СИРИГ: Спортски центар Препород, гледалаца: 100, судија: Чобанов (Руменка), стрелац: Ферати (из пенала) у 62. минуту, жути картони: Којовић, Брежњак, Папак, Вучковић (Сириг), Субашић, Томић, Гвозден, Вуковић (Ветерник), црвени картон: Мркић (Ветерник) у 83. минуту.

СИРИГ: Мишчевић, Декић, Б. Брежњак, Петровић, Наранчић, Дражић, Којовић (Ђукић), Мисини (С. Брежњак), Папак, Ферати, Вучковић.

ВЕТЕРНИК: Ивић, Пекез, Ушћумлић, Марковић, Ђурић, Гвозден, Вуковић, Субашић (Срдановић), Мркић, Малиновић (Томић), Чичић. Очекивано тежак меч за Сирижане, жељне победе у двобоју са високопласираним гостима. Тражио је тренер Драган Мишковић дисциплину у игри, јер је то био једини начин да се постави путоказ ка циљу. Огроман терет на средини терена, изнео је Урош Дражић, а добро је функционисала и одбрана, предвођена голманом Милошем Мишчевићем и капитеном Драгомиром Декићем, па стрелци једне од најефикаснијих екипа у лиги нису дошли до изражаја. Погодак вредан три бода, постигао је Един Ферати, најбољи стрелац Сирижана, тако што је био сигуран реализатор најстроже казне.

М. Мен.

Фрушкогорац - Нови Сад 0:3 (0:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца  100, судија: Димоски (Нови Сад), стрелци: Кавчић у 40. (из пенала), Симић у 55. Челић у 82. минуту. Жути картони: Пецић, Глишић, Старовлах( Фрушпкогорац), Адамек, Вучић, Кавчић (Нови Сад). Црвени картон: Јевтић (Фрушкогорац).

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић, Караћ, Васојевић, Глишић (Радуловић), Беговић (Богданов), Старовлах, Јевтић, Шкрбић, Варничић, Печић (Куртеш), Спасојевић.

НОВИ САД: Ромић, Илић, Кавчић (Зекић), Кременовић, Бајат, Игњић, Адамек, Сувајџић, Симић (Миловановић), Вучић, Тубић (Челић).

Пружила је екипа Фрушкогорца до водећег гола гостију жесток отпор, а онда је судија Марко Димоски прекршај Беговића над Тубићем  окарактерисао као најстрожу казну. Бунили су се домаћи играчи, а најдебљи крај због неспортског понашања извукао је Милојко Јевтић, па су до краја меча домаћи имали играча мање.       

М. По.

Омладинац - Бачка (Б) 1:2 (1:2)

СТЕПАНОВИЋЕВО:  Игралиште Омладинца, гледалаца 100, судија: Јевтић (Будисава), стрелци: Комљенић у 20. за Омладинац, а Танцик у 10. и Глишић у 45. минуту за Бачку.

ОМЛАДИНАЦ: Самарџић, Савић, Мирковић, Пецељ, Вујичић, Анђелковић, Штефек, Макарић (Милић), Ђурић, Пилиповић, Комљенић (Козарски).

БАЧКА: Јаношев, Радосављевић, Мајсторовић, Инђић, Танцик, Шарић, Павлов (Црепуља), Милић, Леђанац, Глишић, Трифуновић (Латиновић).

У фер и коректном мечу екипа из Бегеча заслужено је однела бодове из Степановичева.        

М. По.  

Шобот убојит и са 50 година

Футог - Хајдук 8:0 (4:0)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 100, судија: Милошевић (Нови Сад), стрелци: Шобот у 9. 16. и 44. Сирар у 22. и 52. Карановић у 60. Стевановски у 65. и Чепић у 90. минуту. Жути катони: А. Косић, Марковић (Футог).

ФУТОГ: Марковић, Брнбота, Мир. Бероња, Карановић, Мих. Бероња, Косић, Швоња, Стевановски, Сирар (Чепић), Латиновић, Шобот (Кресоја).

ХАЈДУК: П. Самоловац, Лазић, Клепић (Мићић), Грбић, Вучковић, Поповић (Р. Самоловац), Сладојевић, Марковић, Срећков, Станојевић, Николић.

Коначно је екипа Футога одиграла по замислима тренера Горана Малиновића, предвођена искусним ветераном Синишом Шоботом који је напунио „50 лета” домаћи су цифру голова завршили на осам у мрежи Петра Самоловца.

Да је расположен показао је Шобот када је у првих 16. минута два пута био неумољив. По ефикасности му се до полувремена придружио и Зоран Сирар, а онда је Шобот завршио полувреме.

У наставку постигнута су још четири поготка.    

М. По.

Резултати:

Омладинац - Бачка (Б) 1:2, Бачка (Ђ) - Татра 3:1, Сириг - Ветерник 1:0, Индекс - ЖСК 3:0, Петроварадин - Фрушкогорски партизан 3:4, Јединство - Шајкаш 3:0, ТСК - Славија 1:1, Футог - Хајдук 8:0, Фрушкогорац - Нови Сад 0:3.  

1. Јединство

14

13

1

0

54:1

40 

2. Индекс

14

10

3

1

38:6

33 

3. Нови Сад

14

9

2

3

31:10

29 

4. ТСК

14

9

2

3

34:16

29 

5. Ветерник

14

9

0

5

34:14

27 

6. Шајкаш

14

8

2

4

32:14

26 

7. Славија

14

5

6

3

16:10

21 

8. ЖСК

14

6

2

6

24:24

20 

9. Бачка (Ђ)

14

6

1

7

22:27

19

10. Фрушког.

14

5

3

6

21:25

18

11. Сириг

14

5

3

6

14:18

18

12. Фр. партизан

14

4

4

6

25:30

16

13. Петроварадин

14

4

3

7

21:27

15

14. Татра

14

3

2

9

20:39

11

15. Бачка (Б)

14

3

2

9

16:45

11

16. Омладинац

14

2

4

8

14:31

10

17.Футог

14

2

2

10

20:34

8

18. Хајдук

14

0

4

10

11:76

4

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести