Новосадска лига: Салајчани сигурни у Госпођинцима

Јединство - Славија 2:4 (0:1)
gospodjinci
Фото: Моменат из утакмице у Госпођинцима, фото: З. Сиришки

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства, гледалаца 100. Судија: Ћулум (Шајкаш) Стрелци: Димић у 67. (из пенала) и  Р.Тепић у 75. за Јединство, а Ферати у 40. и 60 (из пенала), Радовановић у 47. и Беговић у 72. минуту за Славију. Жути картони: Ковачеви, Малиновић и М.Тепић (Јединство). Дражић, Радовановић и Вучковић (Славија).

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић 7, Медић 6, Зорић 6, Туцаков 7, Ковачевић 6, Р. Тепић 6, Грујић- (Вечански-), (Влаовић), Малиновић 6, Бубњевић 6, М.Тепић 6, Димић 6,

СЛАВИЈА: Чавић 7, Жакула 6 (Иконић), Гајић 7, Глишић 7 (Јанић 7), Стајић 8, Убовић 7, Дражић 7, Беговић 8 (Остојић), Ферати 8 (Богдановић), Радовановић 7, Вучковић 7 (Ружић 6).

Фудбалери Славије су током свих 90 минута демонстрирали пресинг игру и жељу да се постигне гол. Очигледне су амбиције клуба из Новог Сада, а показали су да су успешно одрадили припреме. Јединство је добро парирало у већем делу утакмице, али је приметна несремност играча и недостатак три стандардна играча. Опет је одбрана била бољи део тима који је добио на квалитету доласком стаменог Туцакова на месту штопера.

Голман Гавриловић је спасао домаћине тежег пораза , а и два гола је примо из сумњиво досуђених пенала. У 40 минуту је судија Ћулум свирао пенал гостима после жестоког дуела у казненом простору када је Бубњевић чини се коректним стартом смакуо лопту Беговићу. Није било тешко Ћулуму да и у 60. минуту своју дилему реши новим пеналом за Славију што је већ било недостижних 3:0 за фаворизоване Салајчане Гости су заслужили победу, показали су примерену борбеност и њиховом тријумфу нема замерке. Јединство је на 3:1 смањило преко Димћа из пенала у 67. минуту када је Ћулум наставио да „вежба” свирање пенала, јер му је то био трећи на овој веома фер и коректној утакмици.        

З. Сиришки

Фрушкогорски партизанЖСК 2:1 (1:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 200, судија: Николић (Нови Сад). Стрелци: Подрашчанин у 15. и Николић у 8. за Фр. Партизан, а Пињо у 90. минуту (из једанаестерца) за ЖСК. Жути картони: Подрашчанин (Фрушкогорски партизан), Зекоња и Нинковић (ЖСК).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић, Подрашчанин (Тешановић), Мирић, Несторовић, Бабић, Николић, Чергић, Чавић (Бјелић), Кантар, Антонић, Грубишић (Клинцов).

ЖСК: Бајт, Зекоња, Ђурђић, Џамбас, Нинковић, Кронић (Радић), Бороја, Цветићанин (Мирић), Клисара (Попов), Пињо, Остојић.

Фудбалери Фрушкогорског партизана статовали су победом у новом првенству. Жртва домаћих била је екиша ЖСК из Жабља. Ова победа је тим већа ако се зна да су домаћи наступили у прилично ослабљеном саставу. Иначе, по веома топлом и спарном времену приказана је доста допадљива игра обеју састава, али домаћи су били надмоћнији за нијансу и то је резултирало већ у 15. минуту. После сјајног продора, по десној страни, искусног Мирослава Грубишића и његовог убацивања лопте Михајло Подрашчанин ју је спровео у мрежу Жабаљаца. После тога било је шанси с обе стране, али на одмор се отишло постигнутим резултатом.

У другом делу гости су заиграли нешто предузимљивије, али у 66. минуту досуђен је пенал за Буковчане. Лопту је узео Бојан Кантар, шутирао а Бајт је одбранио. Она је поново дошла до Кантара, али и овога пута голман Жабаљаца био је победни.

Гости су се тек тада осоколили и кренули у нападе. Нису им домаћи дозволили било какво изненађење. У 87. минуту виђен је истински гол за ТВ шпице. Свиран је слободан ударац за црно – беле на неких 30 метара. Лопту је наместио новајлија Чедомир Николић и страшним шутем погодио доњи угао гостију. Ипак, минут пре краја Жабаљци су смањили на 2:1. Стрелац с беле тачке био је одлични Милош Пињо.

М. Павловић

Футог - Црвена звезда 2:3 (0:3)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 100, судија: Драгољевић (Бачки Јарак). Стрелци: Тополић у 66. и 71. за Футог, а Лепојевић у 12. и Ћелић у 15. и 37. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Бараћанин (Футог), а Радаковић, Косијер и Лепојевић (Црвена звезда).

ФУТОГ: Милаковић, Бероња, Карановић, Сакач, Стевановски, Самарџија (Тополић), Чепић, Микан Латиновић, Бероња (Милован Латиновић) Бараћанин (Гери).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Танкосић, Бјелановић, Радаковић, Ерор, Панков, Косијер, Николић, Пешовић (Ћулум), Орешковић, Лепојевић, Челић.

Гости из Новог Сада сјајно су отворили утакмицу, већ у 12. минуту Лепојевић је погодио мрежу Милаковића, а нешто касније и корпулентни Челић је био ефикасан. На полувремену фудбалери поред „Најлон пијаце” имали су три гола предности, међутим у наставку меча домаћи су успели да постигну два поготка и мало је недостајало да изједначе резултат.

БорацЈуговић 2:1 (0:0)

НОВИ САД: Игралиште Борца, гледалаца око 100, судија: Ћурчић (Тител). Стрелци: Поповић у 51. и у 63. за Борац, а Вулетић у 56. минуту за Југовић. Жути картони: Папрић, Срдановић, Кнежевић, Ђорђевски, Вучковић и Марић (Борац), Рис, Лалић и Терзић (Југовић). Црвени картони: Јашовић (Борац), Рис, Лалић (Југовић).

БОРАЦ: Савановић, Ђорђевски, Кнежевић, Јашовић, Милановић, Поповић, Салић (Бајић), Срдановић, Милојевић (Бајић), Тодоровић, Папрић (Марић)

ЈУГОВИЋ: Лалић, Милетић, Черњак (Сукара), Вулетић, Пилиповић (Тубић), Томић, Марковић (Ђекић), Бабић, Николић (Срдановић), Рис, Терзић.

Фудбалери обе екипе су у првом полувремену показали веома динамичан фудбал, са доста шанси на обе стране, али без погодака у првом полувремену.

Домаћи су имали шансу у 11. минуту, после гужве у шеснаестерцу, али су гости успели да сачувају мрежу. У 38. минуту, фудбалер гостију Рис, је пресекао лопту на неких 25 метара и после сјајног продора је додао Николићу, али његов ударац одбранио је голман Савановић. .

Већ на почетку другог полувремена, у 51. минуту голман гостију је на непрописан начин зауставио напад домаћих, а Марковић је с пенала довео  Борац у вођство. После само пет минута, Вулетић је поравнао резултат, такође из пенала. Али, ту није крај, већ у 63. минуту поново је досуђен једанаестерац за домаћина, Марковић је опет био прецизан. Фудбалери Југовића су после тога имали само још једну шансу у 64. минуту, али ннису успели да погоде мрежу.        

А. Михајловић

Фрушкогорац - ТСК 2:0 (0:0)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 100, судија: Спасојевић (Нови Сад). Стрелци: Драгојловић у 65. и Зечевић у 77. минуту. Жути картони: Васојевић, Пекановић, Милојевић и Богданов (Фрушкогорац).

ФРУШКОГОРАЦ: Боројевић, Бранковић, Васојевић, Драгојловић, Бубњевић, Пекановић, Јевтић (Рондовић), Варничић, Милојевић (Кукурузовић), Богдановић, Сапунџић (Зечевић).

ТСК: Војводић (Веђелек), Михајловић, Стричевић, Шмит, Јушковић, Џигурски, Пашка, Николић (Лахош), Маројевић, Ћанковић, Бобот.

Била је то добра утакмица у којој се играли отворено. Темеринци су све 65. минута одолевали нападима Фрушкогорца, а онда је Драгојевић начео мрежу младог голмана Давида Веђелека који је 62. минуту заменио искусног Драгана Војводића који је до тада бранио одлично. Мало затим Ненад Зечевић се уписује у листу стрелаца, а настојања Темеринаца да ипак дођу до бода нису успела.

Шајкаш - Омладинац 4:0 (1:0)

КОВИЉ: Игралиште у Ади, гледалаца 150, судија: Станић (Будисава). Стрелци: Веселиновић у 13. Павков у 59. Милановић у 67. и Гојков у 76. минуту. Жути картон: Вулин (Омладинац).

ШАЈКАШ: Шовљански, Ђаковић, Гојков, Алемпић, Заов, Павков (Ковачевић), Марцикић, Котуљач (Станковић), С. Веселиновић (Малешевић), Милановић (Љубојевић), Живанов (Карас).

ОМЛАДИНАЦ: Вулин, Суботић, Зељковић, Пецељ, Хернаус, Вујичић, Стаменковић (Макарић), Дубачкић (Тојагић), Жежељ, Комазец (Самарџић), Белобаба (Самарџић).

Ковљичани су се појачали вратили су се неки играчи из околним тимовима. Већ на почетку меча један од бољих у редовима Стеван Веселиновић се уписао у стрелце, а у другом делу фудбалери Шајкаши су постигли још три гола и наговестили да ће бити озбиљни кандидати за висок пласман.

ПетроварадинТатра 2:2 (2:0)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца око 200, судија: Чобанов (Руменка). Стрелци: Дервиши у 9. и 21. за Петроварадин, а Грубовић у 63. и Свитић у 74. минуту за Татру. Жути картони: Радојковић (Петроварадин), Грубовић и Живановић (Татра)

ПЕТРОВАРАДИН: Сакан, Ристивојевић, Будечевић, Кнежић, Момчилов, Стефановић, Павлов (Поповић), Дервиши (Торбица), Лукаја (Мудрић), Шарац (Сурдучки), Радојковић.

ТАТРА: Муњаш, Ђорђевић, Сиљановски (Врховац), Петровић (Лаковић), Живановић, Мијић, Кобиљски, Грубовић, Ђаковић (Секулић), Пожарев (Радић), Свитић.

Фудбалери домаће екипе су кренули силовито и већ након девет минута игре, након грешке голмана Татре Муњаша, Дервиши је довео своју екипу у вођство. У 21. минуту, Дервиши је поново, после одличног продора послао лопту у други угао.

У другом полувремену, Татра је била боља, да би у 63. минуту Грубовић после продора са осам метара искоса, снажним шутем, смањио предност домаћина. Након десетак минута, у 74. минуту, капитен гостију Свитић, погодио је  одличним шутем у супротан угао, малу мрежу, и изједначио резултат. Сјајну прилику, пред сам крај, је имао Торбица, које је погодио пречку. У последњем минуту, Свитић  је замало главом постигао погодак.     

А. М.

Динамо - Бачка (Ђ) 0:3 (0:2)

БУДИСАВА: Игралиште Динама, гледалаца 100, судија: Кресић (Тител). Стрелци: Балог у 9. Станковић у 45. и Дејан Тривуновић у 85. минуту. Жути картон: Мацакања (Динамо).

ДИНАМО: Мартиновић, Сабо (Мишкић), Михајловић, Дистл, Суботин, Панић, Мацакања (Игњатовић), Прерадовић (Грујић), Куља, Ристић (Кузмановић), Шегуљски (Поткоњак).

БАЧКА: Игњић, М. Станковић (Петровић), Ћирин, Марковић, Драган Тривуновић, Вујовић, Р. Станковић (Летић), Балог, Рогић (Максимовић), Дамјановић, Дејан Тривуновић.

Није било дилеме гости из Ђурђева лако су савладали повратника у Новосакдску лигу екипу Динама из Будасаве. Све време гости су били бољи тим и успели су да постигну три гола.

Резултати:

Динамо - Бачка (Ђ) 0:3, Фрушкогорац - ТСК 2:0, Јединство - Славија 2:4, Футог - Црвена звезда 2:3, Фрушкогорски партизан - ЖСК 2:1, Борац - Југовић 2:1, Шајкаш  - Омладинац 4:0, Петроварадин - Татра 2:2.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести