Новосадска лига: Темеринци кренули силовито

ТСК – Виноградар 9:0 (5:0).
с
Фото: Д. Иванић

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 200, судија: Субашић (Ветерник), стрелци: Пуповац у 18, 41, 49. и 54, Савић у 10. и 26, Варга у 19, Стојановић у 70. и Росић у 71. минуту.

ТСК: Петковић – (Адам - ), Милосављевић 7, Јелић 7, Варга 7 (Јовановић - ), Бјелајац 7, Станковић 7, Ђ. Стојановић 7, Вишекруна 7, Росић 8, Пуповац 9, Савић 8 (Лаушев - ).

ВИНОГРАДАР: Радоман 5, Бенежан 5, Ожват 5, Варгец 5, Арсенијевић 5, Гаврић 5 (Н. Елез - ), Петрић 5, Ђерић 5, Стојановић 5, Милинковић 5 (С. Елез - ), Антонијевић 5. Деби тренера Тибора Ковача, био је успешан, пошто су Темеринци декласирали слабе госте из Лединаца. Од почетка, било је евидентно, да ће то да буде игра мачке и миша, па су домаћи, до одласка на одмор, пет пута затресли мрежу иза Данила Радомана. Најбољи актер Јово Пуповац, уписао је четири рецке у голгетерску колону, новајлија Здравко Савић је наговестио да ће представљати велико појачање, док је Марко Росић, после три асистенције, нациљао мету и крунисао одличну партију. Остало је нејасно зашто је судија Субашић скратио меч за чак пет минута, јер можда би црвено-бели стигли и до двоцифреног броја погодака...

М. Менићанин


Фрушкогорски партизан – Футог 1:1 (1:1)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 200, судија:Ћулум (Шајкаш). Стрелци: Бероња (аутогол) у 12. за Фрушкогорски партизан, а Евић у 7. минуту за Футог. Жути картони: Подрашчанин и Кајиш (Фрушкогорски партизан), Савковић, Барачанин и Кресоја (Футог).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Милованов, Клинцов, Крупљанин, Рогулић, Кочи, Бабић, Грубишић, Подрашчанин, Кајиш, Бјелић, Марчетић (Перић).

ФУТОГ: Савковић, Бероња (Стелкић), Малеш, Милић, Милаковић, Барачанин, Тополић, Стевановић (Шобот), Евић, Кресоја, Сирар (Вукобрат).

Фудбалери Фрушкогорског партизана извукли су нерешен резултат у дуелу с искусним игрсчима Футога. Домаћи су играли без осморице стандардних играча, а гости без четворице.

Футожани су повели голом искусног Срђана Евића, који је дошао до лопте на 16 метара од гола и из окрета погодио. Нису се гости дуго радовали, јер већ после пет минута Бероња је из једне гужве у свом шеснаестерцу погодио гол свог голмана. Иначе, утакмица је била прилично неповезана, мада је било шанси, а голман домаћих Синиша Милованов одлично је интервенисао у неколико наврата, док је код гостију доста показао корпулентни Евић.

М. Павловић


Татра - Омладинац 1:1 (1:0)

КИСАЧ: Игралиште Татре, гледалаца 300, судија Грмуша  (Петроварадин), стрелци Томљановић у 9. за Татру, а Живојинов у 69. минуту за Омладинац, жути картони: Новаковић, Срнка (Татра) и Милошевић, Радовић, Пецељ, Живојинов, Тесановић(Омладинац).

ТАТРА: Костуранов 7, Срнка 7, Пекић 6, Дражић 6, Петровић 7, Абеловски 6(Ђаковић 6), Павловић 6(Мартинко 6), Гаџић 6, Новаковић 6, Томљановић 7, Ћук 6(Клаић 6)

ОМЛАДИНАЦ:  Зељковић 7, Савић 6, Томић 6, Пецељ 7, Бајић 6, Макарић 6(Радовић 6), Максимовић 6, Грубјешић 6(Милошевић 6), Јеремић 7, Живковић 6(Тешановић 6), Живојинов 7

Домаћи су у првом делу имали више од игре и неколико изгледних прилика але су само једну реализовали. У другом делу играло се слично до 69 минуте, када је живојинов одбијену лопту од домаћег играча са Ивице шеснајстерца послао у сам доњи угао и изједначио. Након тога гости осокољени голом преузели иницијативу и имали неколико прилика,  а најбољу није искористио Јеремић у 76 минуту.

П. Палик


Петроварадин - Младост 1:1 (1:1)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 100, судија: Павичевић (Нови Сад), стрелци: Чорић у 17. за Петроварадин, а Чековић у 45. минуту за Младост. Жути картони: Лазаревић, Шавија (Петроварадин), Вучковић (Младост).

ПЕТРОВАРАДИН: Ранков 7, Будечевић 6, Лазаревић 7, Рогановић 6, Татић 7, Момчилов 7, Банyић 6 (Шавија 6), Лукић 6 (Пејчиновић 6), Дорословачки 7, Чорић 8, Томић 6 (Мудрић).

МЛАДОСТ: Иванчевић 6, Стојкић 6, Бабић 7, Медић 7, Самарyија 7, Новаковић 6, Јанић 8, Јоксимовић 6 (Вучковић 6), Максимовић 7 (Преведан 6), Чековић 7 (Зорзић 6), Витановић 6.

Домаћи су повели у 17. минуту. Чорић је са двадесетак метара из слободног ударца скинуо паучину из левог горњег угла, Иваничевић је био кратак. Гости су поравнали после неколико пропуштених прилика. Шут Максимовића Ранков је одбио, натрчао је Чековић и сместио лопту у мрежу. И у наставку Младост је више нападала, чврста одбрана домаћих одолела је свим нападима и сачувала бод.

Д. Иванић


Шајкаш - Нови Сад 0:0

КОВИЉ: Игралиште на Ади, гледалаца 100, судија: Тошић (Нови Сад). Жути картони: Рулић, Карас (Шајкаш), Зец, Спиридоновић, Стојановић, Багаш, Стакић (Нови Сад). Црвени картон: Лимановић (Нови Сад).

ШАЈКАШ: Попин, Гојков, Заов, Пантелић, Рулић, Мајурић, Котуљач (Павков), Карас, Радивојевић, Михајловић, Играчев (Шведић).

НОВИ САД: Багаш, Зец (Косо), Лимановић, Богданић, Мирић, Стојановић, Лукић (Ста-

нчић), Спиридоновић, Стакић, Стричевић, Бркић.

На премијери у Ковиљу у отвореној игри на обе стране недостајали су голови. Било је прилика на обе стране, а најповољнију у првом делу није искористио нападач Новог Сада Стакић. И у наставку водила се рововска борба за сваки педаљ терена. Од 68. минута “канаринци” су остали са играчем мање јер је искључен Дамир Лимановић. Кренули су Ковиљчани у праву офанзиву, али расположени голман Новак Багаш успевао је да осујети све нападе домаћих па су се гости у Нови Сад вратили са освојеним бодом.Интересантно да су Ковиљчани недавно у баражу били убедљиви  у мечу са „канаринцима“.

М. По.


Ветерник - Сириг 2:2 (1:0)

ВЕТЕРНИК: Игралиште Ветерника, гледалаца 100, судија: Кљајић (Бачки Јарак), стрелци: Дашић у 30. Ђурић у 56. за Ветерник, Перић у 51. и Зечевић у 58. минуту за Сириг. Жути картони: Томић (Ветерник), Наранчић, Мошчевић (Сириг).

ВЕТЕРНИК: Новевски, Купрешки, Ђурић, Лалић (Огњановић), Томић, Чалија, Китић, Дашић, Ушћумлић, Чичић, Бјелић (Адамек).

СИРИГ: Мишчевић, Вулић, Карахоyић (Перишић), Перић, Наранчић, Васић, Исак, Миловановић, Радић, Вујановић, Зечевић (Митровић).

Бивши војвођански лигаш Ветерник и поред великог труда, иницијативе и залагања није успео да на премијери укљижи сва три бода. повратник у редове плаво-белих Бобан Дашић довео је Ветерничане у вођство па се на одмор одишло са голом предности за домаћина. У наставку је Јовица Перић изједначио резултат. Пет минута касније Иван Ђурић поново доноси предност која је трајала само три минута, јер је искусни Ненад Зечевић савладао Новевског за коначан епилог.

М. По.


Бачка - Пролетер 1:2 (1:0)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, гледалаца 150, судија: Марковић (Ветерник), стрелци: Павлов у 41. (из пенала) за Бачку, Малешевић у 85. и Лукаја у 92. минуту за Пролетер. Жути картони: С. Крстић, Н. Крстић, Матић, Малешевић, Лукаја (Про-

летер).

БАЧКА: Калајyић 7, Рац 6, Дангубић 6, Љ. Тривуновић 6, Павлов 7, Пантић 7, Јанковић 7 (Станков 6), Дејановић 6 (Цвијић 6), Матић 7 (Ћирин 6), Д. Тривуновић 7, Марковић 7.

ПРОЛЕТЕР: Матић 7, Н. Крстић 6 (Сурдучки 7), Јеремић 7, Мрвичин 7, Ч. Аyић 7, Малешевић 7, С. Крстић 6 (Хаyић 7), Гашпаревић 7, М. Аyић 7 (Yарић 7), Лукаја 7, Бошњаковић 6.

Домаћи су се у сусрету са Пролетером прописно испромашивали. У првом делу Матић је погодио стативу,  а Павлов уздрмао пречку. Ипак, се нападачка игра домаћих исплатила. У казненом простору оборен је Душан Тривуновић,  а сигуран са пеналтика био је Павлов. И у наставку су домаћи имали прилику да овере победу, међутим, ударац Душка Тривуновића зауставила је статива. У финишу меча Марковић је из слободног ударца погодио пречку, лопта је дошла до Малешевића за изједначење. Када се чинило да ће плен бити подељен на равне части искусни Лукаја савладао је Калајyића за велику радост гостију.

М. По.


Софекс - Јединство (Р) 1:0 (1:0)

ФУТОГ: Спортски центар Софекс, гледалаца 150, судија: Гаћиновић (Нови Сад), стрелац: Обрадовић у 30. минуту. Жути картони: Обрадовић, Ковачевић, Трифуновић (Софекс), Бакић, Зељковић, Жугић, Стаменковић (Јединство). Црвени картон: Стаменковић (Јединство).

СОФЕКС: Глишић, Црепуља, Крчмар, Карановић, Косић, Обрадовић (Трифуновић), Ковачевић, Радин (Лазић), Мрђан, Софранин, Попадић.

ЈЕДИНСТВО: Бројчин, Латиновић (Тодоровић), Дангубић (Зељковић), Стевановић, Филиповић, Жугић, Стаменковић, Ђекић, Дубачкић, Вучићевић (Бакић), Марић.

У отвореној фер и коректној игри на обе стране бивши војвођански лигаш је голом Обрадовића стигао до тријумфа. Након гужве у казненом простору Бројчин је одбио лопту до Обрадовића, а овај ударцем главом од пречке спровео лопту у мрежу. Сва настојања играча Софекса да још једним голом потврде победу, а гостију да барем освоје бод и поред неколико прилика била су узалудна, па су се на крају домаћи радовали првој тројци.

М. По.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести