НОВОСАДСКА ЛИГА Темеринци лако с Буковчанима

Фрушкогорски партизан – ТСК 1:4 (0:1)
1
Фото: М. Павловић

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, судија: Чурчић (Тител). Стрелци: Подрашчанин у 87. за Фрушкогорски партизан, а Пашко у 25, Јовановић у 56, (из пенала) и Миросављевић у 89. минуту за ТСК. Жути картони: Месарош и Чергић (Фрушкогорски партизан), Пашко, Николић и Ђанковић (ТСК).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Девић, Тешановић(Макивић), Клинцов, Грубишић (Дулић), Миловановић (Јурковић), Месарош (Бјелић), Чергић (Подрашчанин), Симић, Кантар, Антонић.

ТСК: Војводић, Брежњак, Стричевић, Милосављевић, Солдат, Бобот, Пашка (Томић), Николић (Јовановић), Клаић( Гргић), Ђанковић (Миросављевић), Косић.

Дуели између ових ривала некада су били дербији. Овога пута није било тако, јер Темеринци су спаковали цео пакет од три бода и подарили домаћима четири гола у мрежи и отишли кући. Гледајући утакмицу није се стекао утисак да су гости толико надмоћнији, али поновила се бољка домаћих да и из правих шанси нису успевали да погоде циљ.

Очигледно је да црно – бели нису ушли у истинску форму. Иначе, утакмица је била веома борбена, али без оштријих стартова и било каквих инцидената.  Темеринцу су повели у 25. минуту лепим голом Пашка и с тим резултатом отишло се на одмор. Покушавали су домаћи да изједначе, али слаба вајда. Одлично је бранио Војводић, нарочито у финишу сусрета. После лепе акције, у 56. минуту, прецизан је био Јовановић, а пет минута касније, с беле тачке, погодио је Јанковић. Смањио је Подрашчанин три минута пре краја и кренула је офанзива Буковчана, али без реализације. Тачку је ставио Миросављевић.

М. Павловић

Фрушкогорац - Ветерник 1:5 (1:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, судија: Шарић (Нови Сад), стрелци: Шкрбић у 2. за Фрушкогорац, а Печић у 47. и 76. Огњановић у 54. Чичић у 71. и Ушћумлић у 79. минуту за Ветерник. Жути картони: Варничић, Милојевић, Рис, Сл. Лалић, Лукаја, Васољевић (Фрушкогорац), Ушћумлић, Китић, Вуковић (Ветерник). Црвени картон: Чалија (Ветерник).

ФРУШКОГОРАЦ: Сл. Лалић, Рис (Зечевић), Васојевић, Драгојловић, Кукурузовић, Старовлах (Миавец), Јевтић, Шкрбић, Милојевић, Лукаја, Варничкић.

ВЕТЕРНИК: Ивић, Томић, Швоња, Огњановић, Чалија, Ушћумлић (Блажић), Китић, Вуковић (Ђурић), Печић (Вукаљевић), Чичић  (Срдановић), Турало.

У дербију кола екипа из Ветерника је фуриозном игром у наставку дошла до убедљиве победе. На самом почетку Каменичани су успели да дођу до предности, преко Драгана Шкрбића. Како је време одмицало тако су и момци тренера Бобана Дашића преузимали иницијативу, код домаћина била је евидентна нервоза с обзиром да су већ у 2. минуту другог полувремена Ветерничани успели голом Душана Печића да изједнае резултат.

Покушали су домаћи да чврстом игром сачувају резултат, али нису успели. Јован Огњановић је донео предност гостима у 71. минуту, потом је  Милан Чичић је савладао Лалића. А до краја меча за убедљиву победу потрудили су се Душан Печић и Алекса Ушћумлић.

М. По.

Бачка (Ђ) - Јединство 1:4 (1:2)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, судија: Спасојевић (Нови Сад), стрелци: Игњић у 15. за Бачку,а Пињо у 8. и 36. Димић у 49. и Ковачевић у 74. минуту. Жути картони: Т. Тривуновић, Летић (Бачка), Милановић, Малиновић, Зорић, Бубњевић, Пињо, М. Тепић (Јединство).

БАЧКА: Смољан 6, Сивчевић 7 (Топчиов), Д. Тривуновић 7, Ж. Тривуновић 7, Игњић 7 (Чегар), То. Тривуновић 6 (Балог 6), Летић 6, Марковић 7 (Ме. Тривуновић 6), Рогић 7, Дејановић 7, С. Тривуновић 6 (Калајџић 6).

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић 7, Виторац 7, Зорић 7, Драгољевић 8 (Филиповић 7), Ковачевић 7, Пињо 8 (Рабљеновић), Димић 7, Малиновић 8, Росић 7, Бубњевић 8, Матијевић 7.

Општински дерби заслужено је припао момцима тренера Лолића. Већ у 8. минуту најбољи актер Пињо поиграо се са одбраном домаћих и савладао Смољана. Успели су домаћи да после додавања Синише Тривуновића преко Игњића да изједначе резултат. На сцену је до полувремена поново ступио Пињо, био је неумољив за ново вођство Јединства.

На почетку другог полувремена Димић је успео да повећа предност, кренули су Ђурђевчани на све или ништа што је дало пуно простора гостима да из контранапада угрозе гол Смољана. Из једне такве акције Ковачевић је побегао чуварима за убедљиву предност. Да ублаже пораз прилике су до краја имали Рогић и Летић, али је у наставку мрежа Гавриловића мировала.       

М. По.

ЖСК - Шајкаш 1:2 (0:1)

ЖАБАЉ: Стадион ЖСК-а. Судија: Ћулум (Шајкаш). Стрелци: Клисара у 70. ЖСК, а Ковачевић у 30. и Марцикић у 50. минуту за Шајкаш. Жути картони: Зекоња, Џамбас, Нинковић, Марков, Тошић(ЖСК), Маљурић, Марцикић, Ковачевић (Шајкаш). Црвени картон: Зекоња (ЖСК).

ЖСК: Савановић 7, Зекоња 6, Бојчук 7, Ђурђић 7 (Круљ), Џамбас (Мирић 6), Ушћумлић 7, Нинковић 6, Бороја 6, Марков 6, Клисара 6, Тошић 6.

ШАЈКАШ: Шовљански 7, Граорац 7, Павков 7, Рулић 7, Маљурић 7, Марцикић 7, Ковачевић 7, Станковић 7, Николаш 7, Вујиновић 7, Радивојевић 7.

У обострано отвореној игри узмицања није било, варница је било на обе стране, а гости су били спретнији и срећнији и голом Ђорђа Ковачевића стигли су до предности.

Права и невероватна узбуђења догодила су се на почетку другог дела игре и то у 50. минуту када је гостима признат гол из сумњиве ситуације који је постигао Лазар Марцикић. Уследила је жестока реакција домаћих играча, а мета је била помоћни судија Ана Живковић. Након десетоминутног прекида нађено је компромисно решење, помоћни арбитри су променили стране.

Једино вредно помена до краја сусрета је гол који је за домаће постигао Огњен Клисара.

П. Бундало

Омладинац - Бачка (Б) 2:1 (0:1)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, судија: Кукуда (Петроварадин), стрелци: Стојановић у 75. и 90. (оба из пенала) за Омладинац, а Павлов у 55. минуту за Бачку. Жути картони: Хернаус, Несторовић, Д. Зељковић (Омладинац), Ђаковић, Радосављевић, Павлов, Трифуновић, Леђанац (Бачка). Црвени картон: Ђаковић (Бачка).

ОМЛАДИНАЦ: Латиновић, Несторовић, Љ. Д. Зељковић, Пецељ, Вујичић, Ан. Хернаус (Самарџић), Ал. Хернаус (Д. Зељковић), Дубачкић (Суботић), Келеман (Томљановић), Стојановић, Бјелобаба (Бјекић).

БАЧКА: Мандић, Радосављевић, Тодорић, Карановић, Ђаковић, Милић, Роквић (Брнбота), Ковачевић, Леђанац, Трифуновић, Павлов.

У дуелу две екипе које се боре за опстанак на крају су домаћи успели да дођу до вредних бодова. У првом полувремену Келеман је са само неколико метара промашио празну мрежу, а гости су ударцем из даљине уздрмали пречку голмана Латиновића. Успела је екипа из Бегеча да дође до предности голом Рајка Павлова који се најбоље снашао у шеснаестерцу домаћина и савладао Латиновића. Вођство гостију продрмало је играче Омладинца који су од тог тренутка кренули на све или ништа. Ређале су се прилике да би у 75. минуту у казненом простору срушен Бјекић, а сигуран са пеналтика био је Ђорђе Стојановић.

У последњим тренуцима регуларног дела судија Кукуда по други пут је показао на пеналтик, а притом и црвени картон Милошу Ђаковићу који је у стилу голмана руком избио лопту из гола. Сигуран по други пут за вредне бодове са беле тачке био је Стојановић       

М. По.

Футог - Хајдук 0:2 (0:1)

ФУТОГ: Игралиште Футога, судија: Филиповић (Нови Сад), стрелац: Стјепанов у 39. и 78. минуту Жути картони: Мих. Бероња, Сирар (Футог), Микулић, Вујчић, Срећков, Стјепановић (Хајдук).

ФУТОГ: Жинић, Мир. Бероња, Барачанин, Црепуља (Шобот), Косић, Стевановски, Чепић, Вуковић (Тополић), Сирар (Мило. Латиновић), Мих. Бероња (Мирсон), Милк. Латиновић.

ХАЈДУК: Шарић, Вујичић, М. Микулић (С. Самоловац), Лазић, Петрић (П. Самоловац), Марковић, Росић, Срећков, Топић (Миловановић), Стјепановић, О. Микулић.

Већ одавно отписана екипа из Чуруга направила је прворазредно изненађење наневши први пролећни пораз Футожанима који нису личили на екипу која је млела током ове полусезоне и освајала бодове.

М. По.

Петроварадин - Сусек 2:1 (2:1)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, судија: Чобанов (Руменка), стрелци: Кнежић у 7. и Павлов у 9. за Петроварадин, а Губеренић у 41. минуту за Сусек. Жути картони: Дервиши, Будечевић, Поповић, Шимулија, Шарац, Сурдучки (Петроварадин), Шодић, Топић, Благојевић, Губеренић (Сусек). Црвени картон: Шодић (Сусек).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Буквић (Шарац), Ристивојевић, Шимулија, Тодоровић (Сурдучки), Будечевић, Торбица, Павлов, Дервиши, Поповић, Кнежић.

СУСЕК: Племић, Шовљански, Великић (Крстић), Целин, Рапић, Јованов, Благојевић, Старчевић, Топић (Микић), Губеренић, Шодић.

М. По. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести