Новосадска лига: Ветеран Шобот режирао победу

Увек су дуели ова два ривала били неизвесни и овога пута се то обистинило.
З. Сиришки/ Детаљ са утакмице у Госпођинцима
Фото: З. Сиришки/ Детаљ са утакмице у Госпођинцима

Футог - Славија 1:0 (0:0)

ФУТОГ: Игралише Футога, судија: Драгољевић (Бачки Јарак), стрелац: Чепић у 62. минуту.

ФУТОГ: Марковић, Самарџија, Мир. Бероња, Стевановски, Сакач, Гери, Чепић, Сират, Косић, Мил. Латиновић (Шобот), Барачанин.

СЛАВИЈА: Алексић, Беговић (Јевтић), Лазаревић, Радовановић, Жакула, Јашовић, Глишић (Остојић), Иконић (Николић), Богданов (Вучковић), Ружић (Дражић), Мисини.

И поред неколико прилика на обе стране на одмор се отишло најнепопуларнијим резултатом.

У наставку је у игру уместо Латиновић ушао ветеран Синиша Шобот, учествовао је у акцији која је претходила голу Душана Чепића са којим су домаћи остварили вредну победу.

М. По.

Хајдук - Сусек 2:1 (2:0)

ЧУРУГ: Игралиште Хајдука. Судија: Кресић (Тител). Стрелци: Топић у 5. Стјепановић у 30. за Хајдук, а  Шовљански у 75. минуту  за Сусек. Жути картони: Марковић (Хајдук), Целин (Сусек).

ХАЈДУК: Шарић 8, Бранчић 7, Р. Самоловац 7, Лазић 7, Петрић 7, Марковић 8, Росић 7, П. Самоловац 7 (Радуловић), Топић 7, Стјепановић 8, Микулић 7.

СУСЕК: Племић 7, Крстић 7, Целин 7, Рапић 7, Јованов 7, Нићетић 7, Морина 7, Топић 7, Старчевић 7, Шодић 7, Шовљнски 7.

У сусрету двеју последње пласираних екипа виђена је обострано добра игра у којој су Чуружани заслужено стигли до минималне победе и коначно последње место на табели препустили Сусечанима.

Гол најмлађег актера овог сусрета седамнаестогодишњег Зорана Топића у многоме је одредио ток ове утакмице. Након пола сата игре најбољи играч овог сусрета Благоје Стјепановић побегао је одбрани гостију и дуплирао предност домаћих.

У наставку прилика је било на обе стране али се само мрежа домаћина затресла када је грешку врло доброг голмана и капитена Љубише Шарића искористио Ђорђе Шовљански и тако поставио коначан резултат.

П. Бундало

Бачка (Б) - ТСК 1:2 (1:0)

БЕГЕЧ: Игралиште Бачке, судија: Ћурчић (Тител), стрелци: Тодорић у 24. за Бачку, а Џанковић у 70. и 78. минуту за ТСК. Жути картони: Глишић, Мандић, Радосављевић, Леђанац (Бачка), Солдат, Џанковић, Стричевић (ТСК).

БАЧКА: Мандић, Брнбота, Павлов, Карановић, Тодорић, Милић (Штрбац), Радосављевић, Глишић (Роквић), Леђанац, Трифуновић, Ковачевић

ТСК: Војводић, Мириловић (Богојевић), Стричевић, Кнежевић (Гргић), Солдат, Пашка, Јовановић, Томић, Лајић, Џанковић, Косић.

Иако су пружили једну од најбољих партија овога пролећа момци тренера Саше Гавранића напустили су терен погнутих глава, пропустили још једну шансу у борби за опстанак. У првом полувремену ушли су без респекта, што им се исплатило јер су у 24. минуту голом Срђана Тодорића дошли до предности.

У наставку Темеринци су успели да преокрену резултат. За то се потрудио са два гола Милан Џанковић.      

М. По.

Јединство - Тител 3:1 (1:1)

ГОСПОЂИНЦИ: Игралиште Јединства. Судија: Николаш (Футог). Стрелци: Бубњевић у 20, Ковачевић у 66. и Росић у 92. (из пенала) за Јединство. а Куља у 82. минуту (из пенала) за Тител. Жути картони: Пињо и Росић (Јединство). Грујић и Лимановић (Тител).

ЈЕДИНСТВО: Гавриловић 7, Медић 7, Зорић 7, Ковачевић 8, Пињо 7, Ђурђевић 8, Рабљеновић 7(Филиповић 7), Малиновић 7, Росић 7, Бубњевић 7, Тепић 7.

ТИТЕЛ: Мајор 7, Лимановић 6, Фодор 6, Дорословачки 7 (Ђаковић 6), Јованов 7, Куља 7, Гардиновачки 6, Грујић 7 (Вуков), Синани 6, Хорњак 6, Караташевски 7.

Јединство је после четворонедељног поста освојило сва три бода против одавно отписаног Титела. Није било ни мало лако, јер су гости показали примерену борбеност и жељу. Тек у 20 минуту дефанзивац Пера Бубњевић је по ко зна који пут показао да се голови постижу и из другог плана.

Титељани нису одустајали, а најзрелију прилику имали су у 62. минуту, када су погодили стативу. Убрзо затим, расположени Ковачевић је показао спретност и савладао Мајора. У 82. минуту гости су потигли гол из пенала.  Ипак, у надокнади времена досуђен је и пенал за Јединство, а Росић је ставио тачку на овај веома занимљив меч.

З. Сиришки

Омладинац - Ветерник 1:3 (1:2)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, судија: Радиновић (Беочин), стрелци: Јанић у 21. за Омладинац, а Ушћумлић у 25. и 28. и Огњановић у 46. минуту за Ветерник. Жути картони: Преведен, Хернаус (Омладинац), Ђурић (Ветерник). Црвени картон: Печић (Ветерник).

 

ОМЛАДИНАЦ: Латиновић, Несторовић, Ћупина (Самарџић), Вујичић, Ал. Хернаус (Љ. Д. Зељковић), Преведен (Келеман), Ан. Хернаус, Јањић, Стојановић, Д. Д. Зељковић (Пецељ), Суботић (Бјекић).

ВЕТЕРНИК: Ивић, Томић, Швоња, Огњановић, Чалија, Срдановић (Ђурић), Ушћумлић (Китић), Вукаљевић (Вуковић), Печић, Николић (Турало), Чичић (Малиновић).

Новом победом Ветерничани су наставили пут ка Војвођанској лиги и сада је готово сигурно да ће се у наредној сезони такмичити у рангу више. Изненадили су домаћи голом Ћупине, али је радост кратко трајала с обзиром да је најбољи стрелац Ветерничана Алекса Ушћумлић успео да поравна резулотат, а неколико минута касније постигао је и други гол за вођство.

Није Ветерничанима сметао ни играч мање, пошто је Печић у 35. минуту добио директан црвени картон да и у наставку, већ на почетку голом Огњановића повећају резултат, што се и поред великих напора домаћих да дођу до часнијег пораза испоставило се као коначан резултат.

М. По.

Фрушкогорски партизанЖСК 3:0 (1:0)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, судија: Ћулум (Шајкаш). Стрелци: Антонић у 38, Дулић у 74. и Подрашчанин у 80. минуту. Жути картони: Тешановић и Чергић (Фрушкогорски партизан.

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Мирић (Бјелић), Тешановић (Подрашчанин), Антонић, Клинцов, Грубишић, Чавић, Дулић (Јурковић), Месарош (Гаитазис), Чергић, Кантар.

ЖСК: Савановић, Зекоња, Малић (Попов), Ђурић, Џамбас, Ушћумлић, Танасић, Бороја, Нинковић, Клисара, Кронић

Фудбалери Фрушкогорског партизана се полако чупају из опасне зоне. Овога пута жртва Буковчана били су момци из ЖСК – а, који су испраћени с три лепа гола. Одавно црно – бели нису одиграли овако добро као у дуелу са Жабаљцима. Лопта је ишла као по концу, трчало се све време и све линије су функционисале како се само пожелети може.Чини се да су дошли у праву форму баш када им је то потребно. И гости су играли отворено и запретили у 35. минуту, када је на сцену ступио млади голман Стефан Шурлан и одбранио два опасна ударца гостију. За лакше дисање домаћих потрудио се високи Милош Антонић, који је, после одлично изведеног аута Мирића, погодио мрежу гостију. У другом делу, у 55. минуту, поништен је гол домаћима, али они су имали иницијативу која се исплатила у 74. минуту. Тада је по левој страни продро искусни Грубишић центрираи и лоту је у мрежу спровео Лука Дулић. Покушавали су гости да нешто више учине, али то им није полазило за ногом. У 80. минуту, на центаршут одличног Чергића, реаговао је Михајло Подрашчанин и постигао трећи гол за домаће. Тиме је угасио све наде Жабаљцима.

М. Павловић

Татра - Шајкаш 1:0 (1:0)

КИСАЧ: Игралиште Татре, судија: Миленковић (Футог), стрелац: Живојинов у 33. минуту. Жути картони: Зукић, Попин (Татра), Мајурић, Павков (Шајкаш).

ТАТРА: Попин, Мрђеновић, Петровић, Живојиновић, Дувњак, Ђорђеивћ, Живојнов, Стојшић, Свитић, Зукић, Граховац.

ШАЈКАШ: Шовљански, Граорац, Павков, Алемпић (Страиловић), Марцикић, Ковачевић, Станковић, Николаш, Малешевић, Радивојевић.

Екипа из Кисача после нове победе далеко је одмакла од опасне зоне.  Момци тренера Драгана Ћулума пружили су још једну допадљиву партију, али су теже од очекиваног дошли до бодова који су и те како много значили гостима из Ковиља за борби за опстанак. Велику радост домаћих донео је Мирослав Живојнов голом у 33. минуту, с обзиром да су и један и други голман Попин а и Шовљански у неколико наврата показали квалитете.    

М. По.

Петроварадин - Фрушкогорац 3:2 (0:1)

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, судија: Филиповић (Нови Сад), стрелци: Дервиши у 59. 68. и 84. за Петроварадин, а Лукаја у 15. и Варничић у 48. минуту за Фрушкогорац. Жути картони: Кнежић, Шимулија, Зорић (Петроварадин), Варничић, Лукаја, Јевтић, Милојевић (Фрушкогорац). Црвени картон: Будечевић (Петроварадин).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Ристивојевић, Момчилов, Поповић (Торбица), Сурдучки (Шавија), Павлов, Дервиши, Стефановић (Шимулија), Кнежић, Шарац, Радојковић.

ФРУШКОГОРАЦ: Сл. Лалић, Сапунџић (Васојевић), Пекановић, Драгојловић, Кукурузовић, Шкрбић, Јевтић, Варничић (Миавец), Милојевић, Лукаја, Ср. Лалић.

Прштало је на све стране у комшијском дербију који је много значило екипи Петроварадину у борби за опстанак. Момци тренера Мршђановића победом су кренули ка безбедносној зони, а и у овом мечу на крају предвођени расположеним троструким стрелцем Итаном Дервишијем стигли су до вредних бодова. Гости из Каменице потврдили су епитет високопласираног тима и на одмор голом Лукаје отишли са предношћу. Када је и Дамјан Варничић повећао резултат, чинило се да „пезосима” нема спаса. Тако нису мислили играчи предвођени Атаном Дервишијем, додали су гас и на крају  дошли до победе.

У финишу утакмице после грубог старта црвени картон добио је Милан Будечевић, али ни то није спречило домаћина да победе.

М. По.

Бачка (Ђ) - Сириг 5:0 (1:0)

ЂУРЂЕВО: Игралиште Бачке, судија: Кукуда (Петроварадин), стрелци: Дејановић у 31. Де. Тривуновић у 54. Балог у 61. Рогић у 78. и То. Тривуновић у 82. минуту. Жути картони: Дејановић, Калајџић (Бачка), Ивковић, Наранџић, Грујичић (Сириг). Црвени картони: Калајџић (Бачка), Грујичић (Сириг).

БАЧКА: Игњић 7 (Радишић), Свирчевић 7, Ћирин 7, Калајџић 7, Др. Тривуновић 7, Рогић 7 (Ср. Тривуновић 7), Ж. Тривуновић 8 (То. Тривуновић 7), Марковић 8, Балог 8 (Не. Тривуновић), Дејановић 8, Де. Тривуновић 8 (Чегар)

СИРИГ: Кизић 6, М. Вулетић 6 (Н. Вулетић 6), Јелић 6 (Ј. Ђукић 6), Ивковић 6, Наранџић 6, Грујичић 6, Вујовић 6, Миловановић 6, Бекић 6 (С. Ђуркић 6), Брежњак 6 (Радовић 6), Рајичић 6.

Након победе у Новом Саду над Славијом и овај меч је за екипу из Ђурђева био бити или не бити за борби за опстанак. Бољажљиво су га отворили меч уз само један шут Балога који је погодио пречку. Труд домаћих исплатио се у 31. минуту када је шут Рогића зауставила статива, а на одбијену лопту натрчао је Дејановић за заслужено вођство.

У наставку су се потпуно разиграли домаћи и на крају стигли до убедљивог тријумфа.        

М. По.

Резултати:

Јединство - Тител 3:1, Хајдук - Сусек 2:1, Бачка (Б) - ТСК 1:2, Татра - Шајкаш 1:0, Омладинац - Ветерник 1:3, Футог - Славија 1:0, Бачка (Ђ) - Сириг 5:0, Петроварадин - Фрушкогорац 3:2, Фрушкогорски партизан - ЖСК 3:0. 

1. Ветерник

31

26

3

2

128:20

81 

2. ТСК

31

23

4

4

75:22

73 

3. Славија

31

16

7

8

51:28

55 

4. Фрушкогорац

31

15

6

10

66:45

51 

5. Татра

31

14

5

12

51:46

47 

6. Јединство

31

12

9

10

63:50

45 

7. Петровара.

31

13

6

12

49:50

45 

8. Омладинац

31

13

6

12

48:49

45 

9. Футог

31

13

6

12

46:49

45

10. Бачка (Ђ)

31

11

10

10

53:50

43

11. Фр. партизан

31

13

4

14

51:52

43

12. ЖСК

31

11

9

11

48:56

42

13. Сириг

31

12

4

15

37:48

40

14. Шајкаш

31

11

5

15

49:51

38

15. Бачка (Б)

31

10

4

17

37:59

34

16. Тител

31

8

5

18

43:79

29

17. Хајдук

31

3

6

22

21:94

15

18. Сусек

31

3

5

23

34:102

14

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести