Новосадски Бистричани постали српсколигаши

Одбор за хитна питања ФСС једногласно је донео одлуку да се такмичења у Српским и нижим лигама не наставе, а да ће за коначни пласман бити меродавно затечено стање на табелама после 15. марта и одиграног последњег кола.
Д. Иванић/Екипа Младости играће у Српској лиги, група Војводина
Фото: Д. Иванић/Екипа Младости играће у Српској лиги, група Војводина

Екипе које су биле на првом месту, аутоматски су промовисане у као прваци и обезбедиле су учешће у вишим ранговима такмичења.

Сходно тим закључцима, из Војвођанске лиге - група југ у новог српсколигаша промовисана је екипа Младости из Новог Сада. Срећа је у  последњем колу пре прекида надметања била на  страни Бистричана, пошто су на неугодном гостовању у Белегишу остварили су најслађи „минималац“, док је у дерби у Шајкашу између Борца и дотадашњег лидера Подриња завршен без победника (0:0). Испоставило се да је то пресудно утицало да се Младост нађе у вишем рангу.

- Пресрећни смо због таквог епилога, па смо одлуком Одбора за хитна питања ФСС, промовисани у прваке. Остварили смо историјски успех у 48.  години од настанка клуба - рекао је спортски директор и тренер голмана Младости Немања Џоџо.


Сјајни услови на Новом насељу

У последњих неколико сезона, терен екипе Младости на новосадском Новом насељу готово свакодневно добијао је на квалитету. Људи који га одржавају, уз максималну подршку генералног спонзора, потрудили су се да он задовољи врхунске критеријуме и, од некадашње ледине, Бистричани су добили игралиште које по свему задовољава, ако и не превазилази нови ранг такмичења. Уз то, на њему се данас налазе и рефлектори који омогућавају рад у ноћним сатима, а изграђене су и монтажне трибине које ће, убеђени смо, у гогледно време добити и додатни капацитет.


Још током јесење полусезоне и освојеног другог места, управа клуба, на челу с председником Мирославом Кресовићем и главним спонзором фирмом ГАТ, довођењем квалитетних појачања истакла је снове о вишем рангу.

- Били смо заиста сјајна дружина. Као новајлије, јер смо се из Новосадске лиге пласирали у виши ранг, наставили смо у победничком ритму. Тренер Саша Филиповић имао је одличан играчки кадар, који је све ривале квалитетном игром и резултатима изненадио. За длаку нам је у  последњем колу измакла јесења  титула. У свим елементима надиграли смо конкурента Борца из Шајкаша, који је успео да остане непоражен и откине нам два бода вредна јесење титуле. Исти ривал тада нас је онемогућио у намерама, а игром случаја на крају нам је, ремијем с Подрињем, помогао да се домогнемо Српске лиге. Како смо играли и колико смо квалитетну екипу  „скоцкали“, мислим да би то исто урадили и да су се играле све утакмице до краја.

Тренутно, играчи Младости су још на принудној паузи.

- Још увек нисмо одлучили када ћемо се поново окупити. Једно је сигурно: нећемо настављати с тренинзима. У наредном периоду могуће је једино да ћемо да прославимо историјски успех који смо по свим спортским мерилима заслужили - истакао је бивши тренер првог тима, а сада тренер голмана и спортски директор Бистричана Немања Џоџо.

М. Поповић  

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести