Новосадски Индекс вредно ради

Са припремама за пролећни део првенства Новосадске фудбалске лиге отпочела је другопласирана екипа Индекса.
Popin (Indeks)/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Са једне од ранијих утакмица ФК Индекс

Под будним оком тренера Васе Орловића и помоћника Стевана Оцокољића, Владимира Шипке и Марка Субашића тренира 20 фудбалера. Амбиције „студената“ су  да се домогну вишег ранга -Војвођанске лиге.

- Пред нама је сезона у којој желимо да клуб подигнемо на још виши ниво како играчки тако и такмичарски да првенство завршимо на прва три места. Сигурно да нам предстоји жестока борба са конкурентима пре свих јесењим прваком  Јединством, Новим Садом и ТСК -ом. Верујем да ћемо се добро припремитии спремни дочекати премијеру са Бачком из Ђурђева,а на крају или као први или кроз бараж се домоћи вишег ранга  - каже спортски директор Радивоје Кнежевић.


Отишли Сендерак и Бељански

Од играчког кадра који је освојио другоместо редове “студената” су напустили Сендерак (Цемент) и Бељански. За сада је стигао Радовановић (Славија) а има назнаке да ће ових дана редове појачати још два играча.

- Костур тима је остао на окупу, уз оне који су изнели терет  и два три појачања солидан играчки кадар који може да задовољи све наше жеље и надања -  рекао је Кнежевић.


И поред великих обавеза и рада са млађим категоријама Васа Орловић ће наставити започети посао са најбољом селекцијом.

- Иза нас је резултатски успешна полусезона у којој смо остварили  солидне резултате и оно што се од нас очекивало- висок пласман. У припреме за пролећну трку улазимо искуснији са великим жељама да покушамо да сустигнемо предност Јединства и директно се пласирамо у Војвођанску лигу. Имамо и другу опцију да то урадимо и кроз бараж утакмице, али и обавезу да се на крају сезоне пласирамо међу прве три екипе - објашњава Орловић.

Осим борбе за највиши пласман Орловић напомиње и афирмацију младих играча.

- Током јесени шансу је добило неклко талентованих момака. И на пролеће сем вишег ранга приоритет је афирмација младих. Ту пре свих мислим на капитена омладинаца Владимира Вукашиновића, Милана Стојановића, Александра Лаврека и Николе Шепе. Ту су и новајлије талентовани  Андреј Петровић (Нови Сад) и Огњен Палачковић(Пролетер) - каже тренер Орловић.

Припреме ће „студенти“ одрадити на Ђачком игралишту и терену са вештачком подлогом СЦ“Сајмиште“.

-  И поред заостатка од седам бодова верујем да предност Руменчана није недостижна.Уз тренинге два пута дневно форму ћемо „вијати“ кроз припремне утакмице. Први ривал биће нам 8.фебруара Слога (Ердевик), а потом ћемо играти још са  новосадском Младостом, па са Бачкојарачанима, а генералка је са Борцем из Шајкаша  - оптимиста је Орловић. 

М. Поповић

М. Ковачевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести