Обављена прозивка фудбалера Бечеја на стадиону крај Тисе

Живнуло је на Градском стадиону крај Тисе. Стари стручни штаб, у саставу Бранко Савић, Далибор Новчић и Милош Андрић у друштву потпредседника Недељка Васића, поздравили су старе снаге и играчима који су на проби пожелели да се пријатно осећају у новој средини.
becej
Фото: В. Јанков

- Захвалио бих играчима који више нису са нама, а помогли су нам пролетос у остварењу циља и пожелео им успех у новим срединама. Истовремено, желим добродишлицу новим играчима у циљу стварања добре атмосфере. Јер, то је један од предуслова да се направи позитиван резултат, којем сви тежимо - обратио се играчима шеф стручног штаба ОФК Бечеј 1918 Бранко Савић и додао. - Морате имати на уму да у фудбалу не постоји минули рад, крећемо од нуле. Верујем да сте се добро одморили и стигли орни за озбиљан рад. Одиграћемо седам утакмица током припрема, што ће бити довољно, јер је костур екипе остао. Већ смо успоставили неке принципе игре током заједничког рада у минулој полусезони и сада све ваља само надоградити.

Спортски директор Милош Андрић је нагласио да има промена у тиму, јер је неколико играча отишло, али је рано да се комплетира списак новајлија.

-У овом тренутку је познато да су нови чланови двојица нападача. Горан Влаучин је стигао из Бегеја (Житиште), а Братислав Јелић се вратио из Војводине (Бачко Градиште). Договорили смо се са неколико играча да проведу две недеље са нама, како бисмо се уверили у њихове могућности и да они виде да ли смо средина за њих. У том периоду ће имати прилику да одиграју и две утакмице, а после тога ћемо донети одлуку да ли ће доћи до сарадње - појаснио је спортски директор Милош Андрић.

Циљ Бечејаца био је да задрже што већи број играча из пролећног издања. Иако се у доброј мери успело, ипак има играча који су напустили обалу Тисе.

- Отишао је голгетер у минулој сезони Страхиња Илић, који је постао нови члан Јединства из Руменке. Јован Митровић и Тамаш Нађ су прешли у Бајшу, Деан Тишма у Графичар из Београда, а слободни су у избору средине голман Стефан Барјактаров, дефанзивац Владимир Остојић, као и нападач Синиша Нијемчевић, а по свему судећи остаћемо и без корпулентног штопера Дамјана Тодоровића. Клупске амбиције су да се пласирамо у горњем делу табеле. Не нападамо прво место, али ако нам се укаже шанса укључићемо се у трку, што, понављам, није императив – казао је Недељко Васић.

Имајући у виду да је пауза била само месец дана, екипа ће у суботу имати прву проверу.

- Угостићемо новог прволигаша Младост ГАТ из Новог Сада, недељу дана касније играћемо са Тектилцем из Оџака, 21. јула са Ветерником, три дана касније са Јединством из Банатског Карађорђева, последњег јулског дана са Хајдуком из Куле. Остаје нам да уговоримо ривале за 4. и 7. август – најавио је Савић.

На прозивци нису били Марко Мастило, Никола Томић и Чедомир Томчић. Комплетне припреме ће се одржати у бази крај Тисе. Сада се ради на главном травнатом терену, а ако наиђу тропске врућине радиће се на  терену с вештачком подлогом под светлошћу рефлектора.                                   

В. Јанков

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести