Одигран фудбалски турнир „Четири Обилића” у Вилову: Домаћин славио после пенала

Традиционални међународни фудбалски турнир под називом „Четири Обилића“, који окупља клубове-имењаке из три државе: Острова (Хрватска), Крепшића (Република Српска), те Змајева и Вилова (Србија), одржан је у Вилову.
Obilic - Vilovo (2)
Фото: ФК Обилић из Вилова, фото: Приватна архива

Турнир се сваког јула одржава у другом месту, а домаћин овогодишњег, Обилић из Вилова, имењаке је дочекао домаћински, уз традиционалну војвођанску добродошлицу - сланином и кобасицом на виловачки начин. Све то било је зачињено добром музиком, песмом и квалитетним фудбалом, у којем се унапред знало да ће победник бити - Обилић.

- С клубом имењаком из Острова код Винковаца зближили смо се 1991. године, кад је наш Обилић обележавао 60 година постојања. После мале паузе, обновили смо везе 2014. године, када је професор Ђорђе Лукић, председник Обилића у Острову, предложио да сваке године играмо пријатељску утакмицу. Предлог смо проширили идејом да организујемо турнир имењака, позвали смо Обилиће из Змајева и Крепшића у Републици Српској, и ево нас шесту годину заредом, играмо фудбал, надмећемо се на турниру на којем су резултати увек неизвесни.

На основу досадашњих искустава, сви учесници се слажу да је ово предивна приредба на којој се зближавају људи, размењују искуства, дружи и даје велики допринос регионалној сарадњи и унапређењу фудбала. Обилићу из Хрватске турнир и највише значи, јер помаже опстанку села Острова, које је са 1100 становника спало на њих 400.  Слично је, додуше успореније, и у  Змајеву и Вилову, па је, како кажу, овакав вид сарадње од вишеструког значаја.

Без обзира што је на турниру резултат био у другом плану, на терену су се водили жстоки окршаји. У првом мечу Виловчани су савладали Острово са 6:3, док су Змајевчани изгубили од Крепшића резултатом 1:3. За треће место борили су се фудбалери из Змајева и Острова, водила се велика битка у којој су Змајевчани у последњем тренутку постигли победоносни гол и освојили треће место. У финалној утакмици приказан је изузетно квалитетан фудбал, а после 90 минута рововске битке резултат је био нерешен 1:1. Бољим извођењем пенала Виловчани су славили победу и освајање првог места.

Л. Киш

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести