Зимски фудбалски турнир „Винтер куп”, у Ади: Надигравање подмладака три генерације 

Фудбалски клуб АФК из Аде био је домаћин и организатор зимског турнира Витер куп за подмладак генерација рођених 2006, 2008. и 2010. године.
ada najbolji
Фото: Најбоље екипе дечака рођених 2010. године, фото: АФК Ада

У халама у Ади и Молу надигравао се и дружио подмладак из 36 екипа.Учествовале су фудалске наде из Аде, Мола, Бечеја, Суботице, Змајева, Зрењанина, Бачке Тополе, Тотовог Села и других војвођанских места, као и гости из Сегедина, Кечкемета, Бордања и Макоа из Мађарске.

Код дечака рођених 2010. у конкуренцији је било 16 екипа, а у занимљивој завршници,  у надигравању екипа уједначених квалитета , учествовали су Обилић (Змајево), ТСЦ (Бачка Топола), Спорто (Зрењанин) и Мораварош (Сегедин). За победнички пехар ТСЦ је славио против Моравароша 1:0, а за треће место Спорто је на пенале био успешнији од Обилића.

Фото: Дечаци првопласираних екипа, рођени 2008. године, фото: АФК Ада

Код дечака рођених 2008. године екипа Хиреш ЕП из Кечкемета је у финалу била убедљива против Бајше 5:0, док је за треће место АФК надиграо Мораварош 2:0. У конкуренцији дечака рођених 2006. најбоља је била екипа Фолиапласт из Бордања (Мађарска), другопласирана је Хиреш ЕП из Кечкемета, док су наде Бечеја 1918 завршиле на трећем месту.

М. Митровић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести