ОДЛИЧАН ФУДБАЛ ВИЂЕН ЈЕ У 172. ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ: Партизан сачувао капитал

После дуго времена, мереног чак и деценијама, сусрет између Црвене звезде и Партизана изазвао је огромно интересовање код овдашњих љубитеља фудбала.
1
Фото: Александар Јовановић био је јунак вечитог дербија, фото: ФК Партизан

Готово у потпуности испуњене трибине на стадиону "Рајко Митић", права, јужноамеричка атмосфера и одлична игра, употпунили су очекивања навијача два наша најбоља тима.

Коначни резултат (2:2) више одговара црно-белима, који су на табели сачували бод вишка у односу на вечитог ривала, док је за њиховог првог и јединог пратиоца, како је признао штопер Урош Спајић, тај реми раван - поразу. Домаћин је имао много више шанси, неке је, чак необјашњиво, успео да проћерда, а голман "парног ваљка" Александар Јовановић израстао је у јунака освојеног бода. У оптицају је, међутим, још пуно бодова, самим тим и прилика да се ствари промене, па нас очекује више него заниљмив наставак првенства.

- Дуго већ није виђен оволики број шанси у дербију, моја екипа показала је шампионску игру, иако није било лако играти против тима који није желео да се надмеће. Ривалу свака част, освојио је бод, али су се његови играчи ваљали по терену 30 минута, што је грехота због људи који су у великом броју дошли на стадион. Партизан слави, нама је бод као пораз, али настављамо битку даље - рекао је Спајић, који је, после изласка с терена повређеног Драговића, преузео капитенску траку у Црвеној звезди.

Звезда је повела у 44. минуту, голом који је био дело управо Спајића, али је Партизан експресно узвратио преко Салдање, а одмах на почетку наставка, Калулу је довео у вођство црно-беле. Фудбал је тако још једном показао колико је непредвидив, а у редовима још увек актуелног првака Србије, пре свих, морају да се љуте искључиво сами на себе. Промашивали су нападачи и непромашиво, а ривал је, као неки хрчак, свој малобројне прилике претворио у голове. Ендиаје је поставио коначни резултат, али су и после тога црвено-бели, који су у од 75. минута имали играча више после искључења Севернине, својим присталицама омогућавали тек толико да уздишу за приликама.

- Много нам је значило то што смо успели да изједначимо и на паузу одемо уз нерешен резултат - истакао је Алдо Калулу, стрелац другог гола за Партизан. - Ствари су се додатно закомпликовале због искључења Северине, јер није нам било лако после тога да сачувамо нерешен резултат. Срећни смо због бода, како због нас самих, тако и због навијача, који су нас бодрили у великом броју. Идемо даље, интересује нас једино титула.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести