Oдлични резултати Jуговића у припремном периоду

Под вођством тренера Светозара Совиља, фудбалери Југовића из Каћа, приводе крају припреме за почетак трке на војвођанском ’југу’.
OFK Jugović, Kać  Foto: OFK Jugović, Kać
Фото: ОФК Југовић, Каћ Фото: ОФК Југовић, Каћ

Резултати остварени у контролним мечевима, уливају оптимизам, иако је млади стратег свестан да их у првенству очекује прегршт изазова и напоран пут до циља, усмереног ка пласману у мирним водама.

-После разговора са председником Ашћерићем, постигнут је договор да останем на кормилу. Желимо да изградимо имиy стабилног војвођанског лигаша и да избегнемо борбу за опстанак, као прошле сезоне. Неће бити лако, доста је изједначених екипа и то је наговештај занимљиве сезоне – каже Светозар Совиљ, тренер Југовића.


Стаменковић у стручном штабу

Бригу о голманима, преузео је Мирко Стаменовић, некадашњи чувар мреже Хајдука са Лиона, Радничког (НП), Бачке и Баната, а касније интернационалац у Пољској и Немачкој.


Каћане су појачали Терзић, Плавшић и Рис (Славија), Ћеран, Павловић и Марковић (Пролетер, омладинци) и Вучковић (Војводина, омладинци), док су папире узели Новевски, Лалић и Веселиновић. -Утисак је да смо за нијансу јачи у односу на прошлу сезону, али терен је једино мерило. Са младим играчима из Пролетера и Војводине, добили су нову енергију, док су Терзић, Плавшић и Рис искусни, већ су били у Југовићу и одлично познају овај ранг такмичењ објашњава Совиљ. . Победама против Борца из Шајкаша 0:0 (пеналима 4:2) и Шајкаша (4:2), фудбалери Југовића, освојили су турнир у Шајкашу. Форму су брусили кроз мечеве са омладинцима Пролетера (2:0), ЖСК-ом (4:1), Славијом (6:1) и Сутјеском (4:1). На премијери, очекује их гостовање новајлији Подрињу.

-У сваком мечу, играћемо на карту борбености. Сваки исход, осим пораза, представљао би успех против Подриња, искусне екипе, која би могла да буде освежење лиге. Атмосфера је одлична, момци једва чекају да почне трка – истакао је Совиљ.

        М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести