Одлуком ФСВ Индекс се пласирао у виши ранг: Војвођанска лига нови изазов

Са великом дозом оптимизма исчекивала је другопласирана екипа Новосадске лиге Индекс седницу Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине на којој су донете одлуке о саставу покрајинских лига.
orlovic_vasa
Фото: Васа Орловић, фото: ФСС

Проширење је донело што су сви на Ђачком игралишту очекивали  и Индекс се нашао у вишем степену такмичења у Војвођанској лиги -југ  Очито је било задовољство спортског директора и играча Радивоја Кнежевића.

- Амбиције су нам биле виши ранг иако смо на полусезони били други- објашњава спортски директор Индекса Радивој Кнежевић. - Кад је одлучено да се првенство због пандемије коронавируса прекине били смо помало тужни јер смо били сигурнио да ћемо остварити циљ. Ипак, правда је на крају победила, заслужили смо да се нађем у у друштву војвођанских лигаша.

Наравно Индекс је већ почео са припремама за нову сезону. Под будним оком амбициозног тренера Васе Орловића који уједно брине и о млађим селекцијама “студенти” вредно тренирају.


Од Субашића до Бањца

За велики успех и пласма у Војвођанску лигу поред тренера Васе Орловића, Стефана Оцокољића и кондиционог Владимира Шипке заслужни су - голмани: Субашић, Секицки и Поповић, играчи: Губеринић, Ковачевић, Вучковић, Бараћ, Поповић, Лаврек, Кнежевић, Недић, Целин, Радовановић, Нађ, Вукашиновић, Клаић, Вукеља и Стојановић.


- И поред презаузетости у раду са млађим селекцијама нисам могао да као војник клуба одбијем управу, наставим започети  посао па ћу заједно са Љубишом Вукељом бринути о првом тиму -  почео је разговор Орловић. - Фудбалски органи донели су праву фудбалску одлуку јер је Индекс у прошлој сезони, а пре прекида заузимао друго место. На основу тог пласмана требала је да игра бараж, а пошто су остала упражњена места на основу спортског резултат, заслужили смо напредак. 

Пре десетак дана „студенти“су на окупу, са пуно елана почели припреме за наступајуће првенство.

- Прва недеља рада послужила нам је на лагано уходавање обзиром на нешто дужу паузу. Тренутно нам потешкоће причињава тренутна неповољна ситуација око Ковида, па смо морали да се преоријентишемо раду по групама. Због тога смо и отказали договорену утакмицу са Младости ГАТ. Помно пратимо ситуацију која није ни мало ружичаста, али се надамо се да ћемо у првенство ући спремни - објашњава Орловић.

Управа клуба за сада је ангажовала само неколико нових играча.

- Кадар ћемо у ходу покушати да подмладимо. Екипа ће мање више остати на окупу, наравно довешћемо неколико фудбалера, како би појачали конкуренцију. За сада са нама тренирају Гаћеша, Кнежевић, Мрђеновић, браћа Ћук и голман Ранков. Раду су прикључена тројица омладинаца: Лулеџија, Шахурић и Ерор. Сматрам да ћемо и у вишем рангу правдати очекивања истакао је Орловић.

М. Ковачевић  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести