ОФК Бачка почела припреме: Говедарица на челу струке

Под вођством новог-старог тренера Зорана Говедарице, фудбалери ОФК Бачке почели су припреме за други део сезоне у Суперлиги.
Govedarica Zoran/A. Predojevic
Фото: А. Предојевић/ Зоран Говедарица

Пре прве прозивке, обављена је промоција искусног стручњака Говедариц, ког су представили спортски дуректор Бачкопаланчана Миле Тешић и технички директор Лазар Вјештица.

- Зоран Говедарица је добро познато тренерско име, не само у нашем фудбалу. Током досадашње каријере, водио је велики број суперлигашких екипа, а истакао бих да је његов последњи ангажман био у Подгорици, где је тренирао и водио тим Будућности. За њега смо се одлучили, верујући да ћемо заједно што пре побећи из опасне зоне и спасити се испадања из лиге – истакао је Лазар Вјештица.


Стручни штаб

Шефу струке Зорану Говедарици у раду ће помагати Бранислав Гајић и Стево Кнежавић, који ће искључиво водити бригу о голманима. У Бачкој истичу, да ће стручни штаб бити појачан радом још једног тренера, али нам још увек нису могли саопштити његово име, јер су преговори и даље у току.


Миле Тешић је новом тренеру пожелео пуно среће и успеха у раду, а онда се новинарима обратио и Зоран Говедарица.

- Скоро годину дана нисам био у српском фудбалу. Протекло време провео сам у Црној Гори, из које сам се вратио из породичних разлога. Током  последњих четири–пет месеци нисам водио ниједан клуб и с одушевљењем сам прихватио позив да дођем у ОФК Бачку. Нисам се двоумио када су ме људи из Бачке позвали, знам да се клуб налази у сличној ситуацији у којој је био и када сам долазио претходни пут. Добро познајем људе који воде клуб, а знам и навијаче који су сигурно међу најбољима у лиги. Очекујем да ћемо, вредно радећи, уз добре игре и резултате, брзо упловити у сигурну луку. Бачка сигурно заслужује много више и бољи пласман од садашњег 13. места на табели. Верујем да ћемо то у наредном периоду побољшати и зато је важно да у року од три дана затворимо списак нових играча. Тако бисмо се нашли у ситуацији да на припреме изван Бачке Паланке, које ће уследити од 22. јануара, отпутујемо с оним фудбалерима на које рачунам у предстојећем делу сезоне.

Након промоције, шеф стручног штаба, заједно с руководиоцима клуба одржао је састанак и са играчима.  

- Пред нама је период тешког и напорног рада - нагласио је Говедарица том приликом. - Знате шта вас чека, јер сам неке од вас који сте овде већ тренирао. Већину вас знам, као и то колико можете и убеђен сам да ћете то и урадити. Уосталом, да не верујем у све вас, не бих ни долазио у Бачку. Онај ко није у стању да пружи максимум, треба одмах да оде из овог клуба. Сваком ћу пружити шансу, наравно по заслузи, јер то је принцип по којем радим. Тежићу ка томе да што мање причам и што више радим, а надам се да ћете се и ви тако понашати,

Лазар Вјештица је још једном узео реч, рекавш:.

- Планирамо да 19. јануара одиграмо прву припремну утакмицу с новосадском Војводином. Три дана касније, кренућемо пут Анталије, где ћемо обавити други део припрема у трајању од две недеље. Током припрема у Турској, планирамо да одиграмо четири контролне утакмице и верујем да ћемо имати ваљане услове за рад, како бисмо у наставак сезоне ушли максимално спремни. Генералну пробу пред пролећни наставак првенства имаћемо у Бачкој Паланци против екипе Спартака из Суботице. Током досадашњег дела прелазног рока, Бачку је напустило седам фудбалера, а настојаћемо да што пре доведемо четири–пет квалитетних новајлија. Остала су нам два отворена питања, а то су Немања Илић и Дамир Чековић, којима су уговори истекли. Њих двојица ће покушати да пронађу инострани ангажман, међутим, ако не успеју, врата Бачке су им широм отворена.

М. Ђ. Кременовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести