ОФК Бечеј 1918 освојио највише бодова у војвођанским лигама

Фудбалери ОФК Бечеј 1918 су освојили титулу првака Војвођанке лиге север и изборили пласман у Српску лигу – група Војводина. То је епилог тек завршене сезоне.
FK Becej
Фото: Dnevnik.rs

Ваља додати још два податка: момци са Тисе освојили су највише бодова (80) у три војвођанске лиге и пригрлили су и пехар победника Купа на територији ПФС Суботица.

-Задовољни смо како су играчи и стручни штаб одрадили посао. Вратили смо се у српсколигашки ранг, који је примерен могућностима, града, привреде и клуба. Сада нам предстоји да ангажујемо тренера, јер је Дејан Станојев као спортски директор био привремено решење, али је одлично обавио посао. Нама у руководству предстоје и обавезе око неких инфраструктурних радова на стадиону. Речју, играчи су добили заслужен одмор, а нама у руководству тек предстоје обавезе-  јасан је председник клуба Драган Кнежев.

Бечејци су пре годину дана предочили да јуришају на прво место. Старт није био у складу с амбицијама, јер су код куће изгубили (1:2) од Будућности из Гложана. Цех је платио дотадашњи шеф стручног штаба Далибор Новчић. На ужарену клупу сео је спортски директор Дејан Станојев и остао до краја сезоне, а имао је успешне сарднике у тренерима Страхињи Гаврићу и Милошу Андрићу, који је радио с голманима.

- Нагласио бих да смо најавили да желимо да будемо први и драго ми је да смо испунили дато обећањео. Последњом утакмицом завршио сам с тренерским послом. Било је лепо радити с овим момцима, али и претешко обављати две функције. Враћам се старим обавезама спортског директора, а „меримо“ око тренера. Српска лига је озбиљан ранг такмичења, па ћемо морати и играчки кадар да појачамо. Значи, биће посла за мене - рекао је Дејан Станојев после утакмице с Текстилцем, коју су у спектакуларном амбијенту решили у своју корист резултатом 10:2.

Фудбалски тиски брод је после кикса у премијерној утакмици кренуо победоносним курсом. До краја сезоне доживео је само још један пораз (0:1) у Чонопљи у окршају с првим пратиоцем Слогом и још два пута су Бечејци играли нерешено, без голова, у Србобрану и Гложану. На свим осталим утакмицама постизали су голове и побеђивали. А када су голови у питању, онда је ненадмашан био тиски враголан Огњен Ђуричин, који је на 30 утакмица постигао укупно 45 голова, 21 јесенас и 24 у наставку сезоне, што је у просеку гол и по на утакмици.

- Најважније је да смо остварили циљ и пласирали се у Српску лигу. Задовољан сам мојом и игром екипе. То је потврда да смо скуп квалитетних играча, а и рад стручног штаба, на челу с Дејаном Станојевим, је био квалитетан. Искрено, очекујем узлазну линију бечејског фудбала и у периоду који долази најавио је Огњен Ђуричин.

Иако има старијих у клубу, млади Славољуб Дабижљевић се наметнуо игром и понашањем, па не чуди да је капитен.

- Ово је велики успех за нас и спорт у Бечеју. Из дана у дан смо вредно тренирали, анализирали сваку утакмицу, поправљали игру... Клупску витрину смо оплеменили са два пехара у сезони и, што је најбитније, Бечеју подарили српсколигашки фудбал с надом да ће сада на трибинама бити више гледалаца. Јер, играти пред пуним или полупразним трибинама није исто-  констатује капитен Славољуб Дабижљевић.

У клубу су задовољни играчима који су изнели највећи део терета на својим плећима. Са свима ће се разговарати. Ако неко од њих пронађе клуб већег рејтинга с циљем да добије прилику за афирмацију, неће бити проблема да добије исписницу, јер је то и  клупски успех. Наравно, сваки добар играч из  околине који прихвати клупска правила добро је дошао. Поготово ће акценат бити на млађим играчима. У сваком случају, биће врло живо овог лета крај Тисе.

Властимир Јанков

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести