ОФК Бечеј представио новог шефа стручног штаба: Милан Белић капетан тиског брода

Тиским фудбалским бродом у српсколигашким водама кормилариће Милан Белић! То је одлука новог Управног одбора Бечеја. 
becej
Фото: Dnevnik.rs

Нови шеф струке представљен је представницима медија на Градском стадиону крај Тисе.

- Кратко је време како смо устоличени, мислим на нови Управи одбор, и време нам није било савезник. Морали смо брзо да радимо и први епилог је видљив. Ангажовали смо младог и амбициозног тренера, оформили стручни штаб и сада акценат стављамо на комплетирање играчког кадра. Циљ нам је да у сезони пред нама стабилизујемо актуелну ситуацију после испадања из прволигашког каравана и оставке комплетне управе, а онда да оформимо клуб који ће играти значајну улогу у српсколигашком фудбалу, први је отворио нову фудбалску причу крај Тисе - каже председник Бечеја Золтан Гујаш.

Милан Белић (42) није непознат иоле бољим познаваоцима фудбалских прилика у нас. Својевремено је прошао све категорије млађег узраста суперлигаша Војводине, укњижио 22 наступа за младу државну репрезентацију, 150 пута носио дрес Војводине у званичним утакмицама и међу је десет најбољих стрелаца  у клупској историји Новосађана, а девет година је играо као интернационалац на Кипру и у Немачкој. Имајући све то у виду, разумљиво је његово тренерско опредељење за нападачки фудбал. Тренерску каријеру је почео у млађим категоријама новосадског Индекса, потом је водио сениорску екипу „студената“, онда се вратио у матичну Војводину и радио у познатој омладинској школи, а касније и у стручном штабу сениора. Са Кабелом је из војвођанске лиге ушао у српсколигашке воде и успешно их предводио у првој полусезони. Добар је познавалац стања је међу војвођанским српсколигашима и то га је у доброј мери препоручило Бечејцима.

- Иако имам ПРО лиценцу, у овом тренутку је Српска лига по мојој мери, а Бечеј је клуб какав сам само пожелети могао. Надам се да ће и клубу и мени временом расти амбиције. Млад сам тренер, предстоји ми још многу учења, драго ми је да сам добио прилику у клубу с таквом тредицијом, очекујем да ми помогну, а ја ћу се радом одужити. То је заједнички интерес и њему морамо тежити. Спадам у тренере ствараоце, а првенствени циљ ми је да са сарадницима радим на прављењу препознатљиве игре са младим играчима, а када то доведемо до жељеног нивоа, стизаће и резултати у континуитету - апострофирао је нови кормилар Бечејаца Милан Белић.

Са „шефом“ је стигао и тренер Драган Лесковац, што је резултат добре сарадње најреномиранијег војвођанског клуба Војводине и Бечејаца, из чије средине ће и даље радити легенде овдашњег фудбала Далибор Новчић и тренер голмана Милош Андрић, коме су овлаћења проширена, пошто ће обављати и функцију спортског директора.

Прозивка је заказана за сутра  у 17 сати. Имајући у виду да је највећи број играча из прволигашког издања узео папире или ће то урадити ових дана, остаје недоумица са каквим играчким кадром ће Бечејци у нову сезону.

- Неће бити  проблем играчки кадар. Бечејци ће и даље носити дрес матичног клуба, а има великог интересовања младих играча из околине да се опробају у нашем клубу. Многи ће проћи припреме, а стручни штаб ће одлучити кога ћемо ангажовати. Речју, током наредних десетак дана биће прави „филтер“ крај Тисе и верујем да ћемо комплетирати састав који ће моћи да испуни заједнички циљ стручног штаба, руководства и навијача -  укључио се у разговор потпредседник клуба Недељко Васић.

Брифингу с новинарима присуствовао је и председник општине Бечеј Драган Тошић, који је одиграо важну улогу у прелазном периоду између оставке старог и избора новог руководства.

- Имамо изузетну сарадњу са два најближа суперлигаша, Војводином и ТСЦ-ом. Свако ће на нам на свој начин помоћи. Имамо повољну финансијску ситуацију, јер је претходно руководство, захваљујући домаћинском пословању председника Драгана Кнежева и сарадника, оставило довољно средства да се несметано фунционише. Нисмо без амбиција. Размишљамо и о повратку у прволигашку конкуренцију, али не по сваку цену и не одмах. Ваља стабилизовати клуб у свим параметрима и кад се створе услови, зашто не, напасти и Прву лигу. Озбиљни људи су у руководству клуба, исто важи и за спонзоре, па то треба максимално искористити -  јасан је први човек Бечеја Драган Тошић.

Већ су позната два ривала у припремном периоду. Прва утакмица ће се одиграти 17. јула у СРЦ „Вујадин Бошков“ против омладинског тима Војводине, а 3. августа ће ривал бити српсколигаш Братство из Пригревице. Одиграће се укупно шест утакмица у ритму среда – субота, а остали ривали знаће се за који дан.                          

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести