ОГЛАСИО СЕ ФК ПАРТИЗАН И „ОТКРИО” КО СТОЈИ ИЗА СВЕГА: Саопштење је пуно неистина, клевета, инсинуација...  

Из Фудбалског клуба Партизан реаговали су на објаву Удружења бивших играча и тренера тог клуба, а потом и навијача.
Youtube Printscreen/FK Partizan
Фото: Youtube Printscreen/FK Partizan

Саопштење преносимо у целости:

- Партизан је приморан да се огласи поводом данашњег апела тзв.групе бивших играча клуба. Јавност у Србији, а првенствено сви који воле Партизан најпре морају знати да је саопштење препуно неистина, клевета, инсинуација, лажних оптужби, а пре свега се у саопштењу наводе имена бивших играча клуба, који ни на који начин не подржавају апел. Према сазнањима клуба, бивши играч ФК Партизан Ђорђе Томић (који је у јавности познат по својим иступима и ставовима према актуелном руководству, а који су усмерени на уношење немира и раздора међу свима који воле Партизан) један је од иницијатора и креатора апела, са очигледном жељом да ванинституционално и мимо Статута клуба иницира некакве промене.

- Јавност треба да зна да је исти Ђорђе Томић већ био ангажован у ФК Партизан пре више од деценије, али је на радном месту провео укупно три дана, самовољно га напустивши са образложењем да рад у омладинској школи клуба ''није за њега''. Скупштина ФК Партизан функционише редовно, као и Управни одбор, који су изабрани у јануару 2022.године, са мандатом до 2027.године, у процедурама које предвиђа Статут клуба. Седнице свих органа клуба, па и Скупштине, се одржавају у складу са Статутом клуба. Целокупно саопштење обилује неистинама, а врхунац свега представља чињеница да су у протеклим данима вршене манипулације приликом убеђивања људи да подрже апел, па су се тако на првобитном списку нашла имена бивших играча и легенди клуба, који ни на који начин нису повезани са тзв. апелом, а који су већ контактирали клуб поводом целе ситуације.

- Такође, нема говора о некаквом вишегодишњем правном насиљу и финансијским малверзацијама и злоупотребама које се наводе у апелу, а обзиром да ФК Партизан сваке године успешно пролази мониторинг УЕФА и процес лиценцирања при ФСС, који имају увид у целокупно пословање клуба. Аутори саопштења такође наводе некакво ''пропадање омладинске школе'', ваљда желећи исто како би они преузели руковођење школом, а реалност је таква да су омладинска и кадетска селекција клуба шампиони Србије у прошлој сезони, да је омладинска селекција клуба са много успеха наступала у УЕФА лиги младих, а да је школа у претходним годинама ''произвела'' играче који ће са поносом представљати Србију на предстојећем Европском првенству у Немачкој – Влаховића, Павловића, Миленковића, Лукића, Живковића и друге...

- ФК Партизан ће наставити са припремама за наредну сезону и са функционисањем у свему у складу са Статутом и регулативама ФСС, а по овом питању се више неће оглашавати - стоји у саопштењу Партизана.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести