Огњен Митровић право откровење Пролетера

Након премијерног меча и пораза у Нишу уз солидно приказану игру чета са Слане баре је и поред недаћа са пуно оптимизма, али и респекта према ривалу очекивала дуел са Вождовцем у Новом Саду.
ognjem mitrovic, fbakic
Фото: Огњен Митровић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Момци тренера Драгана Радојичића потајно су се надали да ће већ у првом мечу код куће укњижити историјску победу. Успело им је у намерама па су головима Милана Миросављева и најбољег актера Немање Човића уз почасни „змајева“ да забележе резултат (2:1) који ће златним словима бити записана у анале клуба.

У екипи без слабог места, Новосађани су приказали мудру и тактички зрелу игру. По многима откровење је била одлична игра најмлађег у редовима новајлије из омладинаца Бродарца Огњена Митровића. Тренер Радојичић пружио је прилику Митровићу и у Нишу када га је у финишу меча увео у игру и није се ппреварио. Млади леви спољни је игром наговестио да се на њега мора озубиљно рачунати. Аплаузи на крају утакмице потврдили су да је посао обавио без иједне грешке.


Отишао Лазар Веселиновић 

Списак лиценцираних играча Пролетера скраћен је за три имена. Наиме, у Борац из Шајкаша отишао је искусни Лазар Веселиновић. У Слободу из Ужица  Зоран  Михаиловић, а у Бродарац талентовани штопер Михајло Иванчевић.


Фото: Огњен Митровић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

„Вредно сам тренирао, давао максимум на тренинзима и пријатељским утакмицама, по речима колега успешно сам дебитовао у Нишу. Нисам се надао да ћу бити стартер на „Карађорђу“ обзиром на конкуренцију на позицији на којој играм. Судбина је због изостанка двојице саиграча хтела да ми шеф укаже шансу. Трудио сам се да оправдам поверење и мислим да сам се игром на прави начин одужио. Најважније и најбитније је да смо савладалчи Вождовац па ће нам ова три бода бити велики стимуланс у даљем току првенства. Пресрећан сам и жељан нових доказивања“, истиче велики борац који је у досадашњој каријери прошао све селекције омладинске школе Војводине, а потом је пружио запажене партије у омладинцима Бродарца, дао пун допринос играма у лиги шампиона које су биле права препорука да стигне у Пролетер.

Следећу утакмицу Пролетер ће одиграти са учесником квалификација за Лигу Европе суботичким Спартаком.

„Победа над Београђанима стигла је као мелем на рану после пораза у Нишу. Доказали смо да можемо да равноправно играмо са нашим најбољим екипама па се надам да ћемо и са Спартаком ниво форме подићи на још виши ниво и остварити повољан резултат. Да ли ћу играти то је ствар стручног штаба. Уколико ми укажу прилику обећавам да ћу дати максимум истакао је на крају“, Огњен Митровић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести