Суперлига Србије: Војводина дочекује Напредак

У 11. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине у суботу од 18 часова дочекују екипу Напретка на “Карађорђу”.
Ranko Veselinovic1
Фото: Ранко Веселиновић чека прилику да заигра, фото: Ј. Грлић

После две везане победе у Суперлиги значајно је порасло и расположење међу фудбалерима Војводине. Осетило се то на тренинзима током протекле недеље, упркос чињеници да и даље имају доста проблема када је здравствени билтен у питању. Још увек реконвалесцентима Дамиру Зломислићу и Исмаелу Фофани, за које је шеф стручног штаба Драгомир Окука рекао да неће моћи да помогну саиграчима у утакмици с Напретком, као и повређеном Николи Антићу, прикључили су се Милан Ђурић и Немања Милојевић, чији је наступ неизвестан. Због акумулираних жутих картона право наступа неће имати ни штопер Даниел Граовац. Без обзира на то, тим из Новог Сада намеран је да оствари и трећи тријумф у низу и дефинитивно се прикључи водећим екипама на табели.

„Ако је судити по статистици, рекло би се да без проблема треба да добијемо сусрет с Напретком. У овом тренутку, међутим, далеко смо од лаке победе, јер статистика је једно, а реалност нешто сасвим друго. Чека нас изузетно тешка утакмица, Крушевљани имају квалитетан тим, који предводи искусни и један од наших најбољих тренера Милорад Косановић и то довољно говори о сложености задатка који је пред нама. И даље имамо доста повређених играча, али смо ухватили добар ритам, играмо пред нашим навијачима и, без дилеме, ићи ћемо на победу“, јасан је Окука.


Исток и даље затворен

Улазнице за дуел између Војводине и Напретка продаваће се по цени од 300 (Запад) и 100 динара (Север). Источна трибина и даље је затворена за публику, а власници сезонских улазница моћи ће да уђу на Запад или Север.


Снагу тима из Крушевца Окука је овако објаснио:

„Напредак има опасне и брзе играче у нападу, као што су Н’Диаје, Вукановић и Аливодић и Зец, уколико буде играо. Свесни смо важности тренутка и желимо да се радујемо пред одлазак на паузу, а да бисмо то и остварили мораћемо да будемо максимално сконцентрисани, одговорни и борбени током свих 90 минута. Наши играчи су добили доста самопоуздања после три остварене победе у року од само недељу дана и сигуран сам да ће учинити све што је до њих да се лепа серија не прекине.“

Поредећи сусрет са Спартаком с овим који следи, искусни стручњак је нагласио:

„Екипа из Крушевца у овој сезони игра квалитетније него Суботичани. Рекао сам после утакмице у Кули да нисам био задовољан начином на који смо одиграли прво полувреме и да је прави модел жељене игре наше издање у наставку тог сусрета. Против Крушевљана нам неће бити довољно да одиграмо само квалитетних 45 минута, већ ћемо морати да то чинимо барем током 60-70 минута, односно да покажемо страст и жељу за победом, као и да створимо више прилика и постигнемо из њих неки гол казао је Окука  и истакао да ће изостанак Граовца бити хендикеп, да за његово место у тиму конкуришу млади Ранко Веселиновић и Лазар Ђорђевић, а да ће одлуку о томе ко ће заиграти донети непосредно пред утакмицу.“

Првотимци Воше очекују да ће и навијачи препознати важност тренутка и да ће у већем броју доћи да им помогну с трибина. 

А. Предојевић

Милорад Косановић тренер Напретка: Волим утакмице наКарађорђу

Стратег Напредка Милорад Косановић радује се сваком доласку у Нови Сад и утакмицама с Војводином. Логично јер је носио у играчко време дрес новосадске екипе, био њен тренер, генерални и спортски директор, што у дугој историји Воше никоме није пошло за руком. Косановић је био и генерални директор клуба када је Војводина освојила другу шампионску титулу. Његов Напредак, како је нагласио, у дуел с црвено-белима ући ће с победничким амбицијама, како то чини у свакој утакмици и против сваког ривала.

Фото: Милорад Косановић, фото: Приватна архива

„Емоције увек постоје када долазим на новосадски стадион . То је нешто моје, нешто дубоко записано у мени. Задовољство је веће јер знам да стижем у цивилизовну средину, где публика јако добро познаје фудбал.Испуњавају ме такве утакмице, јер волим да играм са Војводином, Црвеном звездом, Партизаном, пошто ти сусрети личе на прави фудбал. Новосађани су почели да играју добро, па, ајде да се измеримо и видимо ко је тренутно бољи“, каже искусни тренер.

По Косановићевим речима, моћи ће да рачуна на готово најбољи тим.

„Немамо посебних персоналних проблема. Истина, неће наступити Вешковац, али имамо одговарајућу и једнако квлитетну замену за њега и то не би требало да нам представља посебан хендикеп. Као тренер, у сваки сусрет улазим са жељом да победим, али пуно се на путу до реализације таквог плана пита и ривал, а сада ће то бити Војводина. Познајемо играче из супарничког тима, поштујемо их максимално, али остаје на снази наш план да покушамо освојимо сва три бода. У сваком случају, очекујем добру и квалитетну утакмицу, а онај ко буде бољи - нека се и радује“, додао је Косановић.

А. П.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести