Омладинац из Степановићева већ десетак дана се припрема

Пре десетак дана са припремама за пролећни део Новосадске лиге  отпочела је екипа Омладинца.
Omladinac-Mladost/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Медић (Младост) шутира на гол Омладинца

Током јесени промењивим играма Степановчани су трку за бодове завршили на 14 позицији уз 16 освојених бодова. Зато је председник Владимир Самарџић на првом окупљању од тренера и играча тржио мобилност и предани рад како би на пролеће бележили боље резултате.

-  Јесенас смо већи део мечева играли у границама очекивања. Стартовали у Сиригу ремијем, а полусезону завршили слатким минималцем у Чуругу, донекле поправили слабији утисак. Разлози су били повреде и картони мада је преовладао утисак да смо поред потешкоћа морали много боље. Пред нама је пролеће у коме нам је приоритет бег из опасне зоне и пласман у златној средини - предочио је Самарџић.

Тренер Стојан Радић упознао је играче о програму и плану рада како би се премијера са Сиригом  дочекала у правој форми.

- Очекује нас ни мало лак задатак обзиром на доста одлазака и долазака, па ће бити потребно времена да се кроз тренинге и утакмице уиграмо, склопимо прави мозаик пред пролећна искушења. Остали смо без најбољег играча Стојана Пилиповића (Силбаш), Милана Ђурића (Станишић), Душана Ђуришића (Црвенка) и Срђана Грубјешића. Кадру који је изнео терет јесени прикључиле су се новајлије Никола Гавранчић (Полет, Наково), Марко Стојановски (Клек), Марко Радојчић (Младост, Крушчић) Мирослав Живојнов и Угљеша Томић (Обилић, Змајево) и тројица искусних прекаљених играча, Мића Вулин, Ненад Јанић и Марко Томљановић (Фрушкогорски партизан, Буковац). Имаћемо здраву конкуренцију на свим позицијама па се надам да ћемо у првенство ући играчки јачи и искуснији - каже Радић.

До жељене форме Омладинац ће покушати да дође кроз тренинге и пријатељске мечеве.

- Управа клуба пружила нам је идеалне услове, користимо терен коме би позавидели многи прволигаши, салу поред игралишта и теретану. Играчи  раде на високом нивоу свесни да ће им много знчити да се физички добро припреме за пролећна искушења. Што се утакмица тиче добро ће нам доћи да се уиграмо. Прву са Ветерником смо ремизирали (2:2), потом смо играли са ЖСК -ом  (Жабаљ), а очекују нас провере са Пролетером (Равно Село), Херцеговцем (Гајдобра) и Будућношћу из Бачког Брестовца. Биће то довољан број утакмица да сложимо добитну комбинацију и већ на премијери са Сиригом кренемо са освајањем бодова - оптимиста је Радић.  

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести