Омладинци ФК Војводина припремају се за пролеће: За поправљање лошег утиска

Најнепријатније изненађење јесењег дела Омладинске лиге Србије била је екипа Војводине.
Dušan Bajić, trener omladinaca Vojvodine  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Душан Бајић, тренер омладинаца Војводине Фото: Youtube/printscreen

Новосађани су се годинама налазили у или при самом врху, али су током предходне полусезоне платили данак повредама и прекомандама неколико талентованих играча у први тим и одлаксу на позајмицу у Кабел. На сречу, у последњим сусретима поправили су лош пласман и првенствену трку завршили на 12 месту, што је позиција за једно место изнад црте у односу на екипе које напуштају елитно друштво. Тренер Душан Бајић са сарадницима Филиповићем, Бојаџијом, Ћурком и Гагричићем,  отпочели су припреме, с великом жељом да се пролећна трка за бодове дочека спремно и знатно поправи слаб пласман.

-  Мада су играчи на окупу још од 3. јануара, од када су организовано радили с тренером Бојаџијом и када је акценат био на трчању и раду у теретани, припреме смо званично почели 15 јануара. Уводни део показао је да момци имају одличну подлогу за даља оптерећења која их очекују током наредних осам недеља - казао је Бајић.

Стручни штаб црвено-белих рачуна на  четорицу гомана и 26 играча.


Контролни сусрети

Уз тренинге, форму ће Новосађани трасирати и кроз припремне утакмице.

- Од 10. до 20 фебруара, заједно с нашим кадетима, боравићемо на припремама у Кучеву. Што се контролних утакмица тиче, већ су уговорени дуели за 25. јануар, када се састајемо с Интернационалом, а потом следе утакмице с Бечејом, Звијездом 09 из Станишића, Слогом из Темерина, Слогом из Ердевика и Бродарцем. За још три термина смо у потрази за ривалима, па верујем да ћемо имати довољан број провера како бисмо спремни дочекали првенствену премијеру с ОФК Београдом на Карабурми - нагласио је Душан Бајић.


- Сви момци успешно су одрадили лекарске прегледе, функионална  тестирања и мерења, уз тренинге у ФЦ „Вујадин Бошков“ и у Спортском центру „Сајмиште“ на терену с вештачком травом. Данас крећемо с радом два пута дневно, а шири списак ћемо, у договору с директором Грујићем и координатором Новаковићем, у ходу скраћивати на онај такмичарски.

Већину чине играчи из јесењег дела првенства.

- Поред њих, раду је прикључен кадетски репрезентативац Јеленковић, а дошли су играчи рођени 2002. године Пиргић и Обрадовић. После повреда, сада редовно тренирају Грек, Новевски, Пантић и Шавија, једино је ван погона и даље капитен Васиљев. Имамо добар материјал да на пролеће знатно поправимо пласман, уједно и да, уз квалитетни рад, развијамо играче за први тим нашег клуба. Успевало нам је то предходних година и поносан сам што су четвроица младића рођених 2001. године - Зукић, Топић, Савић и Митровић, постали битни играчи омладинске репрезентације Србије. Неки од њих су и првом тиму Војводине, као и они мало старији, рођени 2000. године, попут Нешковића, Торомана, Бјековића, Видакова и Јеличића, који се у сениорским екипама Воше и Кабела правилно развијају и представљају лепу  будуност клуба - истакао је Душан Бајић.

М. Поповић   

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести