Омладинцима Воше титула и Лига шампиона велика инспирација

Након блиставе јесење полусезоне и освојеног првог места у Омладинској лиги Србије, млади играчи Војводине су, под вођством новог тренера Секуле Рашиована, са великим жељама и мотивима почели да тренирају, у намери да сачувају прво место, чиме би обезбеди пласман у Лигу шампиона.
Omladinci Vojvodine jesenji prvaci/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина/Омладинци Војводине јесењу полусезону завршили на првом месту у Лиги Србије

Осим тога, једна од веома битних ствари на које указују директор омладинске школе Душко Грујић и координатор омладинског погона Бранислав Новаковић је та да су 11 најталентованијих момака потписали професионалне уговоре.

- Приоритет нам је био да што више играча из омладинског погона прикључимо раду с првим тимом. Како је првенство одмицало, због одличних игара у континуитету, порасли су нам апетити, па смо у ходу, заједно са свим структурама клуба, као још један приоритет додали и покушај да нападнемо прво место у Омладинској лиги Србије. Успели смо у оба случаја, у финишу полусезоне, победом у дербију над Чукаричким, успели смо да екипу с Бановог брда скинемо с трона и полусезону завршимо јесењом титулом - нагласио је Секула Рашиован, који је с места помоћника Душана Бајића прекомандован за првог тренера омладинаца.


Репрезентативци понос клуба

Одличне игре у Лиги Србије и потписани професионални уговори са матичним клубом најновији су успеси познате и признате омладинске школе „Илија Пантелић“.

Квалитетна издања појединаца нису остала незапажена ни од стране селектора, па је у предходном периоду најдражи дрес облачило чак седам играча: Јеличић, Нешковић и Бјековић (рођени 2000. године), Лукић, Савић, Топић, Митровић и Зукић, који су годину дана млађи. Ту је и голман Качавенда, стандардни репрезентативац БиХ. Војводина заиста може да се поноси овом генерацијом.


С нестрпљењем Рашиован очекује одлуку стратега првог тима Радована Кривокапића које ће талентоване момке повести на припреме у Белек.

- Сваки од чланова нашег стручног штаба има задатке у свом домену рада, помоћник Дејан Киш, тренер голмана Горан Ћурко, кондициони стручњак Веселин Секуловић и психолог Микица Унчанин .  Уз тренутни рад на стицању што боље физичке спреме, почели смо с постепеним уигравањем. Ускоро ћемо знати који  ће од играча бити прекобројни за пут сениора у Турску, па ћемо на располагању имати више фудбалера него што их је сада. Летос смо направили ваљану селекцију, која је по резултатима била више него успешна. Ни једног играча са стране нећемо доводити, с обзиром нда смо раду прикључили четворицу млађих омладинаца - Цицмила, Грекуа, Димитријевића и Ивана. Имаћемо довољан број играча да се  ухватимо у коштац с ривалима и покушамо да одбранимо прво место. Верујем и очекујем да ће нам и потенцијални првотимци бити на располагању када се за то укаже потреба, а у односу на високе амбиције – каже Рашиован.

Средином фебруара омладинска екипа ће отићи на пруипреме у Охрид или Будву.

-  Тренутно радимо два пута дневно у ФЦ “Вујадин Бошков“ и на терену с вештачком травом на Сајмишту. За сада све функционише како ваља, момци издржавају напоре. С одигравањем припремних утакмица почећемо 26. јануара, када ћемо се састати с трећелигашем Кабелом, затим ћемо се у Будимпешти састати са Ујпешт Дожом, потом са Слогом из Темерина, а пред полазак на завршни део припрема ривал ће нам бити Инђија. У плану је да на припремама одиграмо још неку утакмицу. Поред квалитета, уздамо се и у повољан жреб, па се надам да ће нам на  крају првенства највећи ривали, Чукарички, Бродарац, Црвена звезда и Партизан, гледати у леђа. Овакву прилику да се пласирамо у Лигу шампиона не желимо да пропустимо –поручио је Секула Рашиован.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести