„Орлићи” лове бод за коначно славље

Млади фудбалски репрезентативци Србије, момци рођени 1996. године и касније, вечерас ће на новосадском стадиону “Карађорђе” имати идеалну прилику да тријумфално окончају квалификације за Европско првенство, које се идуће године игра у Италији и Сан Марину.
Luka Jović, jedan od predvodnika selekcije Srbije  Foto: www.fss.rs
Фото: Лука Јовић, један од предводника селекције Србије  Фото: www.fss.rs

“Орлићи”, који су водећа селекција у групи 7, у оквиру које су до сада остварили свих осам победа, дочекују изабрани тим Аустрије и потребан им је још само бод како би и математички обезбедили прво место, а тиме и визу за ЕП. Изабраници селектора Горана Ђоровића због тога одишу решеношћу да и по други пут савладају Аустријанце и радост због достизања циља поделе с навијачима на трибинама, али и крај малих екрана.

- Пред нама је, поред дуела с Аустријом, већ у уторак и на истом месту, последњи сусрет с Јерменијом - рекао је селектор Ђоровић. - Ипак, у овом тренутку само нам је у мислима вечерашња утакмица, у којој имамо лепу прилику да закључимо квалификације на начин на који смо у њима играли, дакле новим тријумфом. Наравно, да бисмо то и у пракси урадили, биће потребно да задржимо озбиљност и дисциплину у игри, уз максимално поштовање ривала. Квалитет поседујемо и верујем да ћемо, уз подршку гледалаца на “Карађорђу”, испунити наше и жеље навијача.

Ђоровић на окупу има 25 фудбалера и тек пред сам сусрет одредиће стартну поставу. Очекује се, ипак, да ће један од предводника српске екипе бити Лука Јовић, младић који ове јесени немилице тресе мреже у свом тиму, Ајнтрахту из Франкфурта, али и кад год наступи за државни тим. 

- Не смемо никако да се заваравамо због победе коју смо над истим ривалом остварили на гостовању у Аустрији - нагласио је Јовић. - Подсетићу вас да је тада, само три минута пред крај, резултат гласио 1:1. Уз то, Аустријанци би, у случају да вечерас победе, остали у трци за директни пласман на ЕП, па им мотив сигурно неће недостајати. Имају добре играче и само уз максималну посвећеност сваког од нас, моћи ћемо да стигнемо до вредне победе. Чак и у случају да изгубе на “Карађорђу”, гости ће остати у борби за друго место које их води у бараж, а исту жељу имају и репрезентативци Русије. Ипак, о томе нека они сами раузмишљају, а ми желимо да освајањем три бода коначно докажемо да нам је место у Италији и Сан Марину.

У досадашњем току квалификација, селекција Србије, иако није играла у најјачем саставу, показала је да има веома озбиљан потенцијал да и на ЕП оствари сјајан резултат. Горан Ђоровић, наиме, није на располагању имао све младиће који имају право наступа за У-21 тим, пошто су Андрија Живковић, Саша Лукић и Никола Миленковић прекомандовани у А тим наше земље. Ипак, када на ред буду стигли очекивани наступи на Европском шампионату, сви у табору “орлића” надају се да ће на Апенинско полуострво отпутовати с најбољим тимом. Вечерашњи сусрет Србија - Аустрија игра се на стадиону “Карађорђе” од 18 часова, а правду ће делити главни судија Стјуарт Етвел из Енглеске, с помоћницима и земљацима Константином Хаyидакисом и Данијелом Ричардом Куком. Четврти судија биће такође енглески арбитар Дејвид Кути.

A. Предојевић

 

 

 

Група 7

Данас

Русија - Македонија   (18)  Србија - Аустрија      (18)

       

1. Србија           8      8      0      0      23:5             24    

2. Аустрија        8      6      0      2      22:5             18    

3. Русија           8      5      1      2      18:9             16    

4. Арменија       9      2      2      5      9:16              8     

5. Македонија       8      1      1      6      10:18        4     

6. Гибралтар         9      1      0      8      1:30          3     

 

У уторак у последњем колу састају се: Србија - Јерменија, Аустрија - Русија, Македонија - Гибралтар.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести