Орлићи у Новом Саду спремни за још једну победу

Млада фудбалска репрезентација Србије, момци до 21 године старости, убедљиво води на табели Групе 7 квалификација за Европско првенство које се наредне године одржава у Италији и Сан Марину.
Goran Djorovic/Dnevnik
Фото: Горан Ђоровић, фото: Дневник

Изабраници селектора Горана Ђоровића имају максималан учинак после шест одиграних утакмица, а у наредних пет дана пред њима су два нова испита. Данас дочекују селекцију Македоније, а већ у уторак, у Нижњем Новгороду, биће гости другопласираној Русији и, у случају да забележе још два тријумфа, практично ће постати сигурни учесник континенталног шампионата.

Пред сусрет с Македонцима, селектор Ђоровић овако је проценио ситуацију у екипи, као и сам сусрет:

- Играмо пред нашим навијачима у Новом Саду, играчи су спремни да пруже још једну добру, победничку партију и сигуран сам да заслужују пажњу и поверење домаће јавности. Репрезентативци су свесни важности који данашњи сусрет у себи доноси, баш као и чињенице колико би нам жељена победа донела. Нећу, нажалост, моћи да рачунам на повређеног Срђана Бабића, али су сви остали момци спремни и сигуран сам да ће учинити све како бисмо уписали три нова бода.

Селектор је истакао да зна састав који би данас требао да истрчи на травњак “Карађорђа”.

- Не бих, ипак, излазио у јавност с тим податком, тим пре што је до утакмице остало још времена - нагласио је Ђоровић. - Мање-више нема ту посебних непознаница и најважније је то што имам пуно поверење у играче који су у Новом Саду. На основу досадашњих игара, али и професионалног односа који исказују ови младићи, јасно је да је пред нама изванредна фудбалска будућност. Репрезентативци су и у прошлости показали да умеју да се носе с притиском и управо због тога очекујем добру утакмицу и, надам се, нашу нову победу, чиме бисмо наставили континуитет одличних партија и још бољих резултата.

Капитен “орлића” данас ће бити Вукашин Јовановић, првотимац француског Бордоа.

- Пред нама је тежак сусрет с Македонцима, али би све, осим наше победе, било изненађење - нагласио је Јовановић. - Иако нас сви већ виде као сигурне учеснике Европског првенства, свесни смо да смо још далеко од остварења тог циља и да нас током следећих неколико дана очекује две нове препреке на зацртаном путу. Сви једва чекамо да утакмица с Македонцима почне и не желимо да пропустимо прилику да наставимо серију победа и направимо нови, велики корак ка Европском првенству.

Утакмица младих селекција Србије и Македоније почиње у 18 часова, а улазнице за трибине стадиона “Карађорђе” продаваће се по цени од 300 динара (Запад) и 100 динара (Север).

Текст и фото: А. Предојевић

Група 7

Србија - Македонија  (18)

Аустрија - Јерменија (18)

1. Србија

6

6

0

0

19:3

18

2. Русија

7

5

1

1

17:7

16

3. Аустрија

6

4

0

2

15:4

12

4. Јерменија

7

2

1

4

5:11

7

5. Гибралтар

8

1

0

7

1:25

3

6. Македонија

6

1

0

5

6:13

3

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести