„Орлићи” у Нишу у квалификацијама за ЕП играју са Естонијом

Млада репрезантација Србије, за разлику од неких претходних квалификација за Европско првенство, у овом циклусу има поприличних проблема. “Орлићи” су  у четири меча забележили само једну победу и реми, и до краја такмичења мораће да буду максимални уколико желе да се нађу на завршном турниру.
mladi srbija poljska, fss
Фото: Дуел Србије и Пољске, фото: ФСС

“Орлиће” вечерас (19) очекује дуел са Естонијом, а 19. новембра са Русијом. Обе утакмице се играју у Нишу и обе се морају добити. Како ова прва изгледа нешто лакша, меч са ,,баћушкама“ може много донети уколико се освоји три бода. Нападачи морају бити на висини задатка па се много очекује од шпица Ајнтрахта из Франкфурта – Дејана Јовељића.

- Занима нас само максималан учинак. У тешкој смо ситуацији, али уколико савладамо и Естонију и Русију можемо избити на прву позицију. Руси су нам велики дужници и директни конкуренти за  врх.  Атмосфера у тиму је одлична атмосфера, самопоуздање је подигнуто и верујем да можемо до успеха. Не потцењујем ни Естонце, али они су ривал којег морамо да савладамо – рекао је Јовељић.

Млади нападач и поред два пораза још верује да није све изгубљено.

- Имамо у групи четири репрезентације које су сличног квалитета и свака од њих конкурише за прва два места. Још доста бодова је у игри и зашто бисмо се сада предавали. Све још увек зависи од нас и док је тако даваћемо све од себе - објашњава Јовељић.

Доста тога позитивног донео је селектор Илија Столица.

- Заједно смо у свему и много нам помаже. Сада једва чекамо да почнемо са радом - каже наш центарфор.

Млади Јовељић још није успео да се устали у тиму Ајнтрахта.

- Па, то мало теже иде јер су ми конкуренција играчи који дају голове, при томе су неупоредиво искуснији. Ја сам најмлађи, доћи ће ред и на мене. Вредно радим и чекам своју шансу, коју намеравам да искористим – поручио је фудбалер наше младе репрезентације.

И. Лазаревић

Група 5

Данас

Русија – Летонија       (16)

Бугарска - Пољска     (17)

Србија- Естонија        (19)

Понедељак

Србија- Русија            (19)

1. Пољска        4      3      1      0      8:2    10

2. Русија           4      2      2      0      8:2    8

3. Бугарска       4      1      2      1      4:1    5

4. Србија           4      1      1      2      2:3    4

5. Естонија        4      1      0      3      2:14  3

6. Летонија        4      0      2      2      2:4    2

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести