ОРЛИЋИ У НОТИНГЕМУ ИГРАЈУ ПРОТИВ ЕНГЛЕСКЕ Без страха на „Горди албион“ ( среда, 20.45)

После уводне победе над Азербејџаном (2:0), пред младом У-21 селекцијом Србије сутра је прави, тежак, али и изазован испит.
2
Фото: ФСС

Изабраници селектора Душана Ђорђевића, наиме, играју у Нотингему, на стадиону “Сити граунд”, с репрезентацијом Енглеске, па је јасно да их очекује дуел с пуно трчања, атлетицизма и темпа. “Орлићи” су само два дана били у Београду пред пут на Острво, где их, после вечерашњег, очекује и сусрет трећег кола у Ф групи, пошто 16. октобра одлазе у северноирски град Лурган, где ће се одмерити с домаћом репрезетацијом. 

Селектор је задовољан атмофером која влада у екипи и умереним оптимизмом који провејава код наших младића после доброг отварања квалификација.

- Лепо је што смо поново заједно, а још ме више радује добро расположење међу играчима – истакао је Ђорђевић. – Пред нама су два изузетно тешка сусрета, од којих је први овај вечерашњи, против Енглеза. Знамо о каквој се екипи ради, на нама је да се најбоље што можемо спремимо за утакмицу, а она ће нам дати одговор на питање да ли смо екипа за велика дела.

У енглеској Премијер лиги игра се на неком другом нивоу, о чему сведоче тамошње првенствене утакмице које имамо прилику да пратимо из недеље у недељу.

- Надам се да је исказани вољни моменат из наше прве утакмице нешто што ће ову генерацију момака красити дуго. Када се игра за своју земљу и на грудима носи грб Србије, не смеју да се доводе у питање ангажман и залагање сваког играча. Тек формирамо тим, па је с нама и неколико нових играча. То, ипак, није толико важно, колико је битно да мотив код играча остане исти, дакле највећи – додао је селектор.


Митровић и Илић са “орлићима”

Нападач Црвене звезде Стефан Илић, као и штопер Партизана Михајло Илић, на располагању су Душану Ђорђевићу. Иако их је и селектор нашег А тима Драган Стојковић позвао у најбољу селекцију, они су с њом одрадили само један тренинг, а онда се прикључили својим вршњацима. Пикси је с њима обавио разговор, предочио им разлоге за такву одлуку, па ће двојица младића имати вечерас прилику да се нађу у стартној постави младе репрезентације Србије у дуелу с Енглеском.


Митар Ергелаш и Владимир Лучић су сложни када се говори о циљу “орлића” на британском острву.

Фото: ФСС

- Јако је важно и добро то што смо квалификације отворили победом. Играли смо код куће са Азербејџаном и то нам је био императив, а сада нам предстоје две тешке утакмице, које су изузетно важне. Покушаћемо да пружимо добру игру и да приграбимо свих шест бодова – оптимиста је капитен селекције Србије Владимир Лучић.

Његов саиграч из редова Новог Пазара Митар Ергелаш се надовезао:

- Играмо с две веома квалитетне екипе, али увек идемо на победу и добар резултат. Волео бих да наставим са асистенцијама. Екипа је та која избаци у први план појединца, али битно је да као тим изгледамо одлично на терену.

А. Предојевић

Фото: ФСС

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести