Орлови се против Литваније ваде за дебакл са Украјином (20.45)

Дебакл у Лавову, у мечу са Украјином (0:5), пореметио је све планове наше фудбалске репрезентације, па данас изабраници селектора Младена Крстајића у мечу са Литванијом немају избора – морају да победе.
1
Фото: FSS

Ако желе да задрже шансе да се квалификују на Европско првенство следеће године наши фудбалери, пред празним трибинама Маракане, ће једноставно морати да тријумфују.

Атмосфера у нашем тиму после катастрофе у Украјини не може да буде на високом нивоу, у једном  моменту се спомињала и смена Крстајића. Међутим, у међувремену ствари су се колико - толико смириле, фудбалери су одрадили два лагана тренинга без присуства јавности и ако је веровати људима око репрезентације играчи су одлучни да се искупе за тежак пораз у Лавову.

Литванци су наше старе муштерије, до сада смо се седам пута састајали, шест пута смо победили и једном игубили. Последњи пут с Литванцима смо играли у Лиги нација у новембру, када смо у Београд, без већих проблема славили са 4:1, додуше тек смо у наставку успели да срушимо бедем гостију.

На конференције за медије, дан уочи утакмице, селектор Крстајић је био на ветрометини.

- Било био погрешно да се враћамо на меч са Украјино. Утакмица је прошла, изгубили смо три бода и  - крај. Одговорност је моја, међутим, ни једног тренутка после пораза нисам размишљао о оставци. Једноствно, није било времена за тако нешто, било би погрешно да сам ове дивне момке оставио на цедилу. Сада је најважније да збијемо редове, да победимо Литванце и да ухватимо прикључак са водећим екипама у групи.А онда када завршимо утакмицу можемо сести и разговарати. Имаћемо довољно времена,  следи двоипомесечна пауза. Спреман сам на све, ако Савез одлучи да ме смени прихватићу, али сам уверен да радим поштено. Желим чистог образа да се растанем са играчима. Наравно, учинићемо све да победимо Литванију. Имамо бољи тим и то ћемо показати – рекао је Крстајић.

Штопер Урош Спајић се сложио са оценом Крстајића да је пораз у Лавову био само лош дан и да ће против Литваније играти много боље и да ће победити.

- Све нас пече пораз у Лавову, међутим, морамо да га заборавимо. Можда је и добро што играмо без публике, неће бити звиждука, мада је увек теже када немаш подршку са трибина. Криви смо сви, али не треба да се враћамо на пораз, ова екипа има и снаге и квалитета да превазиђе све  и да се пласира на Европско првенство – поручио је Спајић.

Литванци су у Београд допутовали ослабљени, без Стилиуса Миколаиниса и Морестаса Ворјобаса, који су у мечу са Луксембургом (1:1) зарадили црвене картоне, у врло тврдој и грубој утакмици. Селектор Валдас Урбовас има великих проблема како да састави тим, јер има и неколико повређених играча..

- Срећно смо дошли до бода у мечу са Луксембургом – каже Валдас Урбовас. – Цело једно полувреме смо играли са играчем мање, уз то Новиковас и Валсикис су се лкше повредили.Екипа је доста уморна, међутим, атмосфера је добра и уверен сам да ћемо одиграти добар меч у београду. Србија је велики фавоит, али ако нам се укаже шанса искористићемо је. Играћемо опрезно, свесни смо да Срби не могу одиграти још један слаб меч. Знам да ће бити доста промена у тиму Србије, али о тактици не желим да причам.          

Г. Ковач

 

Швајцарац Yекот на центру

БЕОГРАД: Стадион „Рајо Митић“, судија: Yекот (Швајцарска)игра се без присуства публике, почетак у 20.45.

СРБИЈА: Дмитровић, Рукавина, Миленковић, Спајић, Коларов (Родић) – Максимовић, Фејса, Гаћиновић – Тадић, Митровић, Љајић (Костић).

ЛИТВАНИЈА: Баркус – Јанкаускас, Климавичиус, Палионис, Андриушкевичиос – Сливка, Шимкус – Ћчерњи, Голубицкас, Новиковас – Валскис.

 

Данас

 

Група А

Чешка – Црна Гора     (20.45)

Бугарска – Косово     (20.45)

Група Б

Србија – Литванија     (20.45)

Украјина – Луксембург       (20.45)

 

1. Украјина        3      1      1      1      7:1    7

2. Лукс.             3      1      1      1      4:4    4

3. Португал       2      0      2      0      1: 2   2

4. Литванија      2      0      1      1      2:3    1

5. Србија           2      0      1      1      1:6    1

Група Д

Ирска – Гибралтар     (20.45)

Данска – Грузија        (20.45)

Група Ф

Шпанија – Шведска    (20.45)

Малта – Румунија       (20.45)

Фарска О. – Норвешка        (20.45)

Група Г

Пољска – Израел       (20.45)

Летонија – Словенија         (20.45)

С. Македонија – Аустрија    (20.45)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести