Орлови у Азију без Матића, али са Сергејем

СТАРА ПАЗОВА: У помало напетој атмосфери окупила се фудбалска репрезентација Србије у Старој Пазови уочи пријатељских утакмица са Кином (10. новембар) и Јужном Корејом (14. новембар), а први пут након пласмана на Мундијал и без смењеног селектора Славољуба Муслина.
reprezentacija tanjug
Фото: Tanjug

В. д. селектора Младен Крстајић оштро је узвратио на питање новинара поводом кројења списка путника на азијску турнеју.

„Омаловажавајуће је питање да ли сам ја састављао списак. Сви знају мој карактер из Партизана када сам био играч, а и функционер. Очекивао сам притисак, живот ме није миловао, навикао сам када нешто гори да будем ту. Немам оптерећење, носим се са проблемима нормално, као што је случај био када сам играо и био репрезентативац. Кад добијете поверење, морате да га искористите“, рекао је Крстајић.

Обичај је да са селектором одлази и комплетан стручни штаб.

Фото: Tanjug

„Част и задовољство биће ми да наставим сарадњу са момцима који ће играти на Мундијалу. Не оптерећује ме то што сам вршилац дужности, мене су у Савез довели Кокеза и Буњевчевић, док је Муслинов помоћник био Гуренко. Сарађивали смо перфектно, очекивао сам да ме позове али се није јавио. Остали  из стручног штаба репрезентације су ту“, навео је в.д. селектора.

Фото: Tanjug

У селекцију се вратио Сергеј Милинковић Савић.

„ Сергеј је потврдио играма у Лацију и младој репрезентацији да ће бити носилац најаче селекције. Нисам се либио да га позовем. Кад неко седи на овом месту одговара за своје поступке“, вели Крстајић.


Формација      

Репрезентација ће променити концепт игре, најавио је Младен Крстајић.

„Имали смо успеха са формацијом 3-4-3, коју је јавност у неким ситуацијама омаловажавала, али се екипа квалификовала на СП. Предстојеће утакмице ћемо одиграти у формацији 4-3-3. План А је нешто што је урађено, а ово је сада план Б“, истакао је Крстајић.


 Пут Азије репрезентативци крећу без уморног Немање Матића и повређених Матије Настасића и Александра Јовановића.

„Изашли смо у сусрет Матићу због броја утакмица које је одиграо за клуб“, констатовао је Крстајић.

Фото: Tanjug

Уместо Јовановића као трећи голман позван је Марко Дмитровић из Еибара. Проблема са повредом има и везиста Бенфике Љубомир Фејса,а пред одлазак у Кину биће отклоњена дилема да ли може да помогне репрезентацији.

Крстајић је открио да би млади голман Бенфике Миле Свилар за следећу акцију у марту 2018. требало да дебитује за А селекцију Србије.

З.Рангелов

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести