Орлови убеђени у победу над Луксембургом

Фудбалска репрезентација Србије вечерас (20.45, ТВ Нова С) наставља квалификације за Светско првенство.
d
Фото: ФСС

„Орлови“ гостују Луксембургу који је незогдан ривал, али и стална муштерија наших момака. Тријумф би знатно приближио нашу селекцију највећој смотри фудбала, и улио јој додатно самопоуздање пред дуел с Азербејyаном, већ у уторак. Наши репрезентативци имају све на својој страни и требало би, надамо се да и хоће, то да искористе.

Први меч у Београду изабраници селектора Драгана Стојковића убедљиво су добили, резуолтатом 4:1. Међутим, већим делом другог полувремена наш државни тим није изгледао добро, па је и угрозио вођство од 2:0, које је имао пред одлазак на одмор. Ипак, стигли су српски фудбалери да, с још два поготка, „зацементирају“ победу, која им је била веома важна.

Како Луксембург још увек верује да може на Мундијал, сигурно је да ће његови играчи дати све од себе да савладају нашу репрезентацију, па ће, самим тим, „орловима“ бити знатно теже него у првом дуелу. Амбиције вечерашњег противника јасно је истакао њихов најбољи играч Себастијен Тил.

- И даље верујем да можемо да се пласирамо на Првенство света. Вероваћу све док постоји макар и математичка шанса за то. Осим тога, стварно сам убеђен да је Луксембург спреман за нови искорак и већа достигнућа, јер има играче способне да направе тако нешто. Све више нас потписује за иностране клубове и репрезентација осећа сву корист од те чињенице. Спремни смо да остваримо велики резултат – рекао је играч који се прославио голом постигнутим у дресу Шерифа против Реал Мадрида.

Сјајни Тил не би био задовољан ремијем против Србије, као ни потом против Португала.

- Свакој утакмици прилазим на идентичан начин, јер желим да победим. У мом речнику не постоји реч нерешено. С тим менталним склопом ћемо изаћи на терен у ове две утакмице. Против Португала смо одиграли добро прво, а у Београду друго полувреме. Нажалост, оба сусрета смо изгубили. Ако успемо да спојимо два квалитетна полувремена на једној утакмици, могло би да испадне супер – јасан је најбољи играч Луксембурга.

Дакле, наши момци знају шта их чека и због тога радују њихове изјаве пред важан дуел.

- За све се ми питамо. Показали смо да смо велика селекција и да сваког можемо да победимо. Занима нас само тријумф против Луксембурга и по идемо. Приступ утакмици мора бити добар, како не би случајно било неких проблема – рекао је голгетер Фиорентине Душан Влаховић.

Одбрана ће, такође, морати да буде на висини задатка.

- Функционишемо све боље из меча у меч, а потврда тога је утакмица у Даблину, против Републике Ирске. До пред сам крај, били смо чврсти, ништа нам нису могли, да бисмо у финишу попустили и дозволили им да дају гол. Знам да је наш највећи квалитет игра у нападу, али будите уверени да ћете видети и једну нову одбрану наше селекције – рекао је штопер Стефан Митровић.

Свестан је и селектор Драган Стојковић шта нам значи вечерашњи сусрет, али и онај против Азербејyана, у уторак.

- То су нам две препреке на путу до финала, односно утакмице с Португалијом у Лисабону. Не занима ме више шта смо урадили против Ираца у Даблину, да ли смо несрећно остали без победе, или нисмо. Једино знам да играмо добар фудбал и да смо пуни самопоуздања. Већина играча је у одличној форми и то морамо да искористимо, како бисмо остварили два важна тријумфа. Верујем да ће момци то и да ураде – поручио је Стојковић.

Дакле, све је јасно – Србија жели максимални учинак у финишу такмичења у групи А. Кадровска ситуација је добра, осим што Никола Миленковић неће наступити вечерас јер је доживео лакшу повреду, али ће остати у конкуренцији за сусрет с Азербејyаном. Сви остали играчи, предвођени Тадићем, Александром Митровићем, Сергејеом Милинковићем-Савићем и осталик асовима, спремни су, тако да треба очекивати веома јак састав Србије и, верујемо, победу нашег државног тима.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести