Паланчани зимују на деоби трећег места у Првој лиги

У тек завршеном првом делу првенства у Првој лиги Србије, фудбалери ОФК Бачке су се нашли ма деоби трећег и четвртог места са екипом Металца из Горњег Милановца.
ilibasic
Фото: Срђан Илибашић, фото: Приватна архива

О протеклом делу првенства и плановима везаним за наставак првенствене трке за бодове, сазанали смо нешто више од Срђана Илибашића, директора бачкопаланачког прволигаша.

- Кад се све сабере ми у клубу смо задовољни учинком екипе у протеклом делу првенства. Ово тим пре када се зна да по мом мишљењу, нисмо добро обавили летње припреме, па је самим тим екипа доста неспремно ушла у  борбу за бодове. Највећи део одговорности за ту неспремност  преузимам на себе, и од те одговорности не бежим. Што се тиче пласмана екипе на крају протеклог дела првенства, ја сам као и остали чланови руководства клуба задовољан. Играчи су сви до једног дали свој максимум, тако да  немам замерки на њихово залагање и учинак на терену.


Једанаест играча напустило клуб

На крају јесењег дела првенства редове бачкопаланачкиох „плавих“ су напустила 11 играча и то:  Димитрић, Никола Стојановић, Перић, Немања Обреновић, Кукић, Симић, Асани, Миланов, Миловановић, Гајић, а Деспот Обреновић се вратио у Лучане, одакле је из Младости у Бачку стигао на позајмицу.


Фудбалери Бачке су тренутно на заслуженом одмору, али руководство је активно.

-  Пред нама је пре свега врло динамичан прелазни рок, који ће почети 14. јануара и трајаће четири недеље. Током предстојећег прелазног рока, настојаћемо да се појачамо - каже Илибашић. -  Појачаћемо пре свега наш задњи ред, а приоритет су нам довођење два штопера. Поред њих, планирамо да доведемо два бочна играча, два везна играча – једног предњег и другог задњег везног. На крају, појачаћемо се и са једним крилним играчем. Реч је, дакле, о шест-седам фудбалера, који имају иза себе утакмице у суперлигашкој и прволигашкој конкиренцији. Довођење ових играча никако не значи да ћемо одустати од подмлађивања екипе. Напротив, сениорској екипи прикључићемо два или три млада играча. Један од првих таквих играча, који ће се прикључити сениорском погону је Небојша Стојановић. Он  ће први професионални уговор са Бачком, потписати врло брзо. Стојановић ће се на тај начин прикључити екипи у којој се налазе, Ћирић, Илић, Ратковић, Џакула, Крстић, Ђорђевић, Томовић, Маринковић, Веселиновић, Костић, Марко Стојановић, Милојевић и Матеја Стојановић. Сви они ће уз појачања која ће стићи током зиме, покушати да остваре наше амбиције – пламсан у Суперлигу. Захвалио бих се нашим играчима, који су својом игром и залагањем дали свој допринос да наша екипа на крају првог дела сезоне, буде на деоби трећег и четвртог места – каже Срђан Илибашић, директор ОФК Бачке.

Амбиције Бачкопаланчана су јасне – повратак у Суперлигу Србије.

- Сав наш рад и деловање у наредном периоду подредићемо остварењу циља – повратку у најквалитетнију лигу наше земље. Да ли ћемо у томе успети, то зависи од много фактора, али првенствено од нас самих. Свој оптимизам у погледу нашег коначног успеха, заснивам на огромном ангажовању и мукотрпном раду пре свега тренера и играча, као и руководства. Почетак припрема за наставак сезоне, планоиран је за 17. јануар, под условом да нас у томе не спрече лоше временске прилике. Вероватно ћемо  негде на припреме, али још нисмо одлучили где ће то бити. На крају ове године захвалио бих се свима онима који су били уз Бачку и подржавали је на било који начин – закључио је Илибашић.

М. Ђ. Кременовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести