Панков о пеналима: Смирен и сигуран у себе, то је врлина...

БЕОГРАД: Одбрамбени фудбалер Црвене звезде Радован Панков, један од јунака победе у Копенхагену, каже да је био веома смирен и сигуран у себе да ће два пута погодити у пенал серији за пласман у плеј-оф за Лигу шампиона. 
pankov, fk crvena zvezda
Фото: Radovan Pankov, foto: FK Crvena zvezda

Новајлија из нишког Радничког ушао је у игру после сат времена игре, одмах по искључењу Немање Милуновића, одлично одиграо до краја свих 120 минута и у пенал серији два пута погодио, на лично инсистирање.

"Када су се шутирали једанаестерци био сам смирен и сигуран у себе толико да сам могао свих 11 пенала да шутирам. То је врлина која ме краси као играча, да могу да останем концентрисан кад је најважније", рекао је Панков за клупски сајт.

На друштвеним мрежама је хит видео снимак на коме се види како Панков након првог круга тражи да шутне први пенал у новој серији, испоставиће се победнички за 7:6.

"Одлучивали смо сами ко први шутира у следећем кругу. Сам сам желео да шутирам поново, осећао сам да могу други пут да затресем мрежу што сам и урадио. Најбитније је да смо победили, ми смо екипа и сваки успех је дело читавог тима".

Панков признаје да није ни слутио да ће ући у игру на стадиону Паркен, односно да неће бити потребе.

"Без загревања сам изашао на терен, морао сам брзо да се фокусирам, али код мене нема притиска", самоуверен је Златни орлић са Новог Зеланда.

Без обзира на већи део меча са играчем мање, одбрана црвено-белих није капитулирала.

"Деловали смо врло добро као екипа, нарочито у дефанзиви. Нису могли тако лако да нам запрете. Дегенек и Борјан су одиграли такође сјајан меч, свих 120 минута. Борјан је партију крунисао и кроз пенал серију где је показао колико је озбиљан и добар голман", закључио је хитри штопер.

Црвена звезда у борби за Лигу шампиона игра против Јанг Бојса, а први меч на програму је у Берну.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести