Панков позвао навијаче: Да се на прави начин опростимо од Михе

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде у суботу од 16 часова играју утакмицу са Војводином, а меч носи посебну драж, с обзиром на то да је посвећен легенди црвено-белих - Синиши Михајловићу.
p
Фото: Radovan Pankov/FK Crvena zvezda

- Позвао бих навијаче да дођу у што већем броју и да нам дају ветар у леђа пред наставак сезоне и борбу за Лигу шампиона. Играмо против Војводине, Синиша је играо и за њих, наравно доста веће резултате бележио је у београдском црвено-белом дресу... Свакако је леп повод да људи дођу у што већем броју на стадион, а ми играчи ћемо се од њега опростити гестом, који не бих да откривам сад. Нека дођу људи на стадион, па ће видети о чему је реч – рекао је дефанзивац Црвене звезде Радован Панков.

Много је дечака који су почели да тренирају фудбал угледајући се на потезе Синише Михајловића, а управо је штопер црвено-белих један од њих.

- Велика је част и привилегија што је играо у дресу, који ми данас носимо. Он је био велико име, и фале ми речи када причам о њему, јер сам га обожавао, и моја генерација је одрасла уз њега. Зато ће нам бити огроман мотив, .

Победа, стога, једино долази у обзир.

- Велика утакмица и за нас и за Војводину. Миха је у Србији играо само за Звезду и Војводину, пре него што је отишао у Италију, и у нашем дресу је био првак и Европе и света. Играмо утакмицу која нам значи, јер желимо повратак у елиту, у такмичење које је Миха освајао, тако да има симболике – поручио је Радован Панков.

Иако штопер црвено-белих није хтео да открива познато је којим гестом ће се он и његови саиграчи опростити од легендарног фудбалера. Изаћи ће на терен са подигнутим крагнама, што је био Михајловићев заштитини знак.

Опроштају од Синише Михајловића, познато је, поред његове породице присуствоваће и његови саиграчи са којима се са Црвеном зведом попео на кров Европе и света. То су: Владимир Југовић, Стеван Стојановић, Драгиша Бинић, Илија Најдоски, Слободан Маровић, Горан Васиљевић, Ивица Момчиловић и тренер – Љупко Петровић.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести