Панков: Желим опет у Лигу шампиона, па да будем стартер

БЕЛЕК: Фудбалер Црвене звезде Радован Панков изјавио је да верује да ће црвено-бели поново заиграти у Лиги шампиона, упркос томе што Европска фудбалска унија (УЕФА) "сужава сито" на путу до елитног такмичења.
r
Фото: Youtube Printscreen

"Сваке године биће све теже да се улази у Лигу шампиона, поготово клубовима који нису из лига "петице" јер УЕФА сужава сито, али надам се да можемо. Ипак, полако, прво да освојимо титулу", рекао је Панков новинарима у Белеку.

Панков је прошлог лета головима у пенал серији против Копенхагена био један од јунака Звездиног другог узастопног уласка у Лигу шампиона, али се у групној фази није "наиграо".

"Не замерам ништа тренеру Милојевићу, али ми је криво што нисам почео ниједну утакмицу у групи. Одиграо сам тек који минут против Бајерна у Београду. Даће Бог да опет уђемо у Лигу шампиона, да нас прати спортска срећа, а верујем да хоћемо".

Звездин штопер не крије и да има бројке у глави које би волео да испуни и којима стреми.

"Волео бих да доживим 100. утакмицу у Звезди, да буде много голова, трофеја...Никад не знаш какав ти је пут суђен, али тако бих волео да буде", рекао је Панков.

Панков наводи да играчи вредно тренирају и у Белеку и да имају циљ.

"Знамо кад би требало да будемо најбољи и бићемо...Звезда је клуб са ДНК победника, нисмо ми било ко", додао је Панков који је одушевљен новим тренером и захтевима стручног штаба.

На питање да ли је након Звездиних промашених пенала и у првенству и у Лиги шампиона, али и на првом пријатељском мечу на зимским припремама у Анталији време да постане први звездин "извођач" једанаестераца, Панков каже да би се тога у неким ситуацијама радо прихватио.

"Шалио сам се управио са Боћком (Боаћијем) да ћу почети да шутирам. Мало у шали али и озбиљно, да ће тако и да буде. Зашто да не, радо бих се прихватио у неким ситуцијама. Биће како мистер Станковић одлучи".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести