Парни ваљак стао на брду

У дербију 14. кола Линглонг Суперлиге фудбалери Чукаричког победили су Партизан, може се рећи сасвим заслужено 2:1 (1:0).
П
Фото: Фонет/ФК Партизан/М. Тодоровић

Током већег дела меча домаћини су деловали као компактнији тим, који тачно зна шта хоће. За такву партију стигла је лепа награда у виду три велика бода.

Почело је изузетно офанзивно, обе екипе имале су нападачке аспирације, занимала су их сва три бода. Партизан је био за нијансу бољи, али и Чукарички је претио, поготово по левој страни, по којој је дејствовао Богосавац. Играло се ангажовано, врло пожртвовано, сви актери меча били су на висини задатка. Прву прилику имао је Садик, када је шутирао поред гола, а на другој страни запретио је Ндијае, али је Урошевић у последњем тренутку отклонио опасност.

Домаћин је повео у 16. минуту. После корнера на првој стативи најприсебнији био је високи  Шапић који је главом сместио лопту у мрежу. Чукарички је од тада преузео иницијативу, био организованији и одлучнији. Ипак, није домаћин имао прилика, али после дужег времена јесте гост  преко Тошића, чији шут је зауставио Петровић. Партизан се повратио и преузео иницијативу, али су његови фудбалери доста грешили код завршног паса.


УЕФА казнила Партизан и због деце

Европска фудбалска унија (УЕФА) казнила је Партизан са 5.125 евра због убацивања тврдих предмета са трибина на мечу против АЗ Алкмара у Лиги Европе, на коме су присуствовала само деца до 14 година.Партизан су на тој утакмици могла да бодре само деца након санкције од два меча без публике због „расистичког понашања” навијача против турске Малатије у 3. колу квалификација за Лигу Европе. Тада су црно-бели имали подршку 20.000 малишана у одличном амбијенту и ремију са  АЗ-ом (2:2).


У наставку било је темпа, али се доста грешило у предаји лопте. Играло се доста растрзано, као да је важност меч спутала обе екипе. Чукарички је био нешто конкретнији, али без великих шанси. Како-тако запретио је Ндијае, али је шутирао преко гола. Брђани су добро покривали простор, па Партизан ништа значајније није могао да уради. Зато је домаћин био опасан – Тедић је шутирао у 55. минуту, а Стојковић добро интервенисао. Од половине другог полувремена црно – бели су додали гас, чешће су били на половини противника. У 70. минуту фантастичан гол постигао је Ђорђа Ивановића. Прошао је везиста црно-белих по левој страни, ушао у средину, а онда топовским шутем савладао голмана Чукаричког. Навалили су изабраници Сава Милошевића од тада, свим силама притискали  су домаћина у намери да стигну до другог гола. И  близу тога био је поново Ивановић,међутим његов шут је изблокиран. Али, што није успео он јесте на другој страни Стојановић. У смирај утакмице искористио је добру контру свог тима и поново довео у вођство Чукаричком за веома важну победу и велику радост саиграча и навијача.

Тренер Чукаричког Александар Веслиновић је после утакмице реако да је веома задовољан партијом оба тима, да је  меч био на европском нову, али да његова екипа неће много да счави, него да ће се окренути наредним изазовима.    

И. Лазаревић    

Чукарички – Партизан 2:1 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца: 1.000, судија: Минаковић (Нови Сад). Стрелци: Шапић у 16. и Стојановић у 89. за Чуакрички, а Ивановић у 70. минуту за Партизан. Жути картони: Пушкарић, Доцић (Чукарички),

ЧУКАРИЧКИ: Петровић 6, Ћирковић 6,5, Шапић 7, Пушкарић 6,5, Богосавац 7,7, Доцић 7, Бирманчевић 7, Ковач 6,5 (Ђорђевић), Кајевић 6,5 (Стојановић 7), Ндијае 6,5 (Видосављевић), Тедић 7.

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Милетић 6,5, Остојић 6,5, С. Павловић 6, Урошевић 6, Зђелар 7, Натхо 7, Тошић 6,5 (Лакчевић), Сума 6,5 (Шћекић), Асано 6,5 (Ивановић 7), Садик 6.5.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести