ПАРТИЗАН ГОСТУЈЕ У ЛУЧАНИМА Дуљај: Навијаче не можеш преварити

Фудбалери Партизана данас од 13.30 гостују у Лучанима екипи Младости у 26. оквиру колу Суперлиге Србије.
1
Фото: ФК Партизан

Црно - бели- ће покушати  дођу до победе после два меча у низу на којима нису славили.

Тим из Хумске претходно је одиргао нерешено са Црвеном звездом 2:2, а у прошлој рунди на свом терену изгубио је од Напретка и тако вечитом ривалу препустио прво место на табели.

- Када се доживи неуспех наравно да није пријатно, али та утакмица што се мене и моје екипе тиче завршена. Ставили смо тачку, јер има доста утакмица испред нас, не враћамо се назад. Имао сам разговор са екипом, рекао сам им да осим резултата немам шта да им замерим. Имали смо доста шанси, али као што сам много пута рекао, памти се резултат. Меч је архивиран - рекао је Дуљај на конференцији за медије.

Осврнуо се и на наредног ривала, који тренутно седми на табели.


Салдања није спреман

Биће Партизан ослабљен, јер ће му поново недостајати најбољи стрелац лиге Матеус Салдања.

- Сви осим Салдање су спремни. Кога нема без њега се мора и може. Северина је одрадио суспензиују. Ковачевић је почео да тренира, Захид се боље осећа, па ће бити у комбинацији за првих 11 -  открио је тренер Дуљај.


- Младост је по традицији доста незгодан противник за Партизан, не знамо у каквом стању је терен, не тражимо алиби. Имали су доста искусних играча који могу да играју на резултат и умеју то да раде. То су у досадашњем делу првенства много пута доказали. Овај меч је важан, јер после њега долази пауза од 14 дана и врло је важно на њу отићи са позитивним емоцијама -  рекао је тренер Партизана.

Коментарисао је и чињеницу да је после сусрета са Напретком, публика у Хумској пружила његовом тиму.

- Обичног навијача никада не можете да преварите. Они препознају када тим даје максимум. Честитао сам Напретку на бодовима, изгубили смо. Нема кукњаве, а публика и навијачи су препознали да су играчи хтели јако победу, дали су све од себе. Некад вас срећа не послужи, али видело се да играчи то желе. Није ништа готово, имамо свој пут, знамо шта хоћемо и желимо.

Дуљај је упитан и да ли Партизан заслужује мало више поштовања код судија.

- Нама је Напредак, чињеницом да је дошао са најјачим тимом, одао поштовање. То је доказ да нас противнички тимови поштују, без обзира што су многи играчи имали по три картона. Ја сам много пута рекао и понављамо, ми не тражимо пажњу, него поштовање. Много пута до сада сам рекао - суђење не коментаришем, нити ћу -  рекао је он.

С. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести