ТЕШКО БЕЗ САЛДАЊЕ И СЕВЕРИНЕ Напредак победио Партизан у Београду (видео)

БЕОГРАД: Фудбалери Напретка победили су у Београду екипу Партизана резултатом 1:0 (1:0) у мечу 25. кола Суперлиге Србије.
s
Фото: ФК Партизан/Мирослав Тодоровић

Баш као и у претходној сезони, када је игром без голова против Напретка изгубио трку за титулу, Партизан је и у новом одмеравању снага са Крушевљанима, овога ПУТА ПОРАЗОМ ОД 1:0,  довео у питање врх супелигашке табеле. Уз то, тренер Напретка Владимир Гаћиновић, испоставило се, кобан је за Партизан и амбиције његових фудбалера. Овога пута са Напретком је трећи пут победио тим који је већи део првенства на челу суперлигашког каравана. Гол који је одлучио победника постигао је Мајдевац у 33. минуту.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pbg.news

Упркос апсолутној надмоћности од првог до последњег минута Партизан је бодове препустио гостима из Крушевца. Промађаји Баждара кошртали су лидера пораза, а додамо ли томе и погодак Захида у пречку можемо да закључимо да ни срећа овога пута није била наклоњена лидерту.

Приметан је био умор у редовима црно-белих као последица исцрпљујуће борбе у вечитом дербију са Црвеном звездом, а као ненадокнадив хендикеп за тим Игора Дуљаја био је изостанак из састава Салдање, најбољег стрелца, али и играча од чијег расположења зависи учинак тима.

Партизан – Напредак  0:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 5.000, судија Никола Радаковић (Нови Сад), стрелац Мајдевац у 33. минуту, жути картони: Благојевић, Зличић, Савић, Маринковић (Напредак)

ПАРТИЗАН: Јовановић 6, Стојковић 6, Филиповић 6, Марковић 6,5, Антић  6(Јанковић), Овусу 5,5 (Николић 5,5), Кастиљо 6 (Захид 6), Калулу 5,5, Натхо 6, Гох 6, Баждар 5.

НАПРЕДАК: Савић 6,5, Јовановић 6, Маринковић 6, Стевановић 6, Вукајловић 6, Љубомирац 6, Зличић 6,5, Благојевић 6, Марјановић 6 (Крстић), Бастајић 6, Мајдевац 7 (Станојевић 6,5).

У уторак је одиграно пет мечева 25. кола СЛС, а постигнути су следећи резултати: ТСЦ - Младост 4:1, Чукарички - Спартак 2:2, Нови Пазар - Вождовац 2:2, Јавор - Радник 2:1 и ИМТ - Војводина 1:3.

Л. Б-з

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести