Партизан надиграо Војводину: Асано два пута у мету

У дербију 25. кола Линг Лонг Суперлиге Србије фудбалери Партизана победили су Војводину (2:0) и остали у трци за титулом.
partizan vojvodina
Фото: Ј. Грлић

У утакмици у којој су обе екипе дале све од себе, црно-бели су били конкретнији и заслужено славили.

Војводина је добро почела меч, високим пресингом разбила је Партизанову игру, потом и из контри долазила до добрих ситуација за гол. Једна таква десила се у 3. минуту када лопта у шеснаестерац није дошла до Дринчића који је био у повољној позицији. Више је комбиновала екипа тренера Ненада Лалатовића, бло је видљиво да је  боље ушла у  утакмицу. Ипак, у 7. минуту доста играча отишла је на половину Партизана, што је отворило простор за противудар домаћина, који су имали прилику, али је Јојић шутирао поред гола. Развила се потом борба, ређали су се напади са обе стране, утакмица је била све боља и боља и видело се да и једни и други желе победу. Војводина је посебно била опасна по левој страни, преко Мркаића, а  Партизанова лепршава игра је изостала, потпуно су гости  отупили оштрицу напада црно-белих. У неким ситуацијама Војводина је имала и добре позиције, али су њени играчи грешили у избору решења и пропустили то да искористе. Казна за то стигла је у 25. минуту када је Асано довео Партизан у вођство. Јојић је јапанском репрезентативцу послао добру лопту, а овај ју је из тешке позиције сместио у мрежу.               

Чинило се да је Војводина пала после примљеног поготка, све више је дозвољавала опасне нападе домаћина, да би од 34. минута поново је екипа из Новог сада  преузела инцијативу и била чешће на половини ривала. Великих прилика је, међутим, изостало. На другој страни, Асано је био врло активан па је у 44. минуту могао да постигне и други гол, али је очајно шутирао.

У другом полувремену Војводина је кренула не све или ништа, али тешко је долазила до правих прилика. Добро су се затворили црно-бели, отклањали су сваку опасност и вребали из брзих напада. Црно-бели су, пре свега, били опасни по боковима, где су добро радили Обрадовић и Миљковић. Ширили су домаћини игру и на тај начин остварили су и иницијативу и окренули ток утакмице у своју корист. У 63. минуту одличан напад Партизана зачињен је сјајним пасом Натха и поготком Асана. Израелски репрезентативац као на малом фудбалу проиграо је Јапанца, којем није било тешко да смести лопту у мрежу. Ипак, треба рећи да је све било на граници офсајда, што је заиста било тешко проценити у датом тренутку. Врло брзо Војводина је могла да се врати у игру, али је најпре Стојковић добро интервенисао, а затим је Бојић промашио гол. Давали су све од себе изабраници Ненада Лалатовића, а клупа Партизана имала је све више примедби на арбитражу Милоша Милановића. Чини се да су у неким ситуацијама били у праву, млади арбитар из Ћуприје је полако губио конце у вођењу меча. Што се меч ближио крају умор је све више чинио своје, али је Бајбек имао прилику да голом затвори утакмицу, што му није дозволио Симић. Војводина је могла до почасног поготка, али је Стојковић у два наврата одлично интервенисао.

И. Лазаревић

ПартизанВојводина 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, судија: Милановић (Ћуприја), стрелци: Асано у 25. и 63. минуту. Жути картони: Јојић (Партизан), Новевски, Бојић (Војводина).

ПАРТИЗАН: Стојковић 6,5, Миљковић 6,5, С. Марковић 6,5, Вујачић 6, Обрадовић 6,5, Шћекић 6, Јојић 7, Асано 8 (Бајбек 6), Натхо 7 (Сума 6), Јовић 6,5 (Л. Марковић 6,5), Холендер 6.

ВОЈВОДИНА: Н. Симић 6, Андрић 6, Бралић 6, Саничанин 6, Деветак 6 (Стојковић 6), Ђорђевић 6, Дринчић 7, Вукадиновић 6,5, Новевски 6,5 (Бојић 6,5), В. Симић 6 (Гемовић 6), Мркаић 6,5 (Зукић 6).

Тренери сагласни: Партизан заслужено

Партизан је остварио и 13. победу у низу, а овог пута био је бољи од Војводине. Београђани су се на тај начин донекле реванширали црвено-белима за поразе из протеклог периода и наставили да чекају евентуални кикс лидера Црвене звезде, како би јој се приближили на табели.

- Добро је све на крају испало за нас, јер Војводина је физички доминантна екипа. Тешка је била утакмица, па могу да будем задовољан због нове победе до које смо стилгли. У последњих 15 минута тензија је била нешто већа и отуда мој жути картон, због којег се фудбалској јавности извињавам. Сматрам да смо заслужено тријуфовали – рекао је тренер победничког тима Александар Станојевић.

Није претерано разочарано деловао ни Станојевићев колега с клупе новосадског састава Ненад Лалатовић.

- Партизан је био бољи, заслужио је да победи и на томе му честитам. Имали смо наше прилике које нисмо искористили, па је ривал то искористио и постигао два гола. Нисам сигуран да ли је други погодак уследио после офсајда, али свеједно, бољи тим је славио – рекао је Лалатовић.   

А. П.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести