Партизан – Напредак 1:1 (0:1): Крушевљани јуначки до бода у Хумској

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 1.000. Судија: Анђеловски (Качарево). Стрелци: Евертон у 90. за Партизан, а Аливодић у 42. минуту, за Напредак. Жути картони: Ђуричковић, Немања Г. Милетић (Партизан), Марковски, Боранијашевић, Вулић, Петровић (Напредак). Црвени картон: Боранијашевић (Напредак). 
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

ПАРТИЗАН: Стојковић 6, Вулићевић 6, Немања Р. Милетић 7 (Илић 7), Остојић 6, Немања Г. Милетић 6, Јевтовић 6 (Соломон 6), Евертон 7, Тошић 6 (Ђуричковић 6), Јанковић 6, Ожеговић 6, Тавамба 5.

НАПРЕДАК: Петровић 7, Боранијашевић 6, Симоновић 6, Миладиновић 6, Урошевић 6, Петровић 6, Вулић 6, Марковски 6 (Митровић 6), Милисављевић 6 (Ивановић 6), Вукановић 7 (Касалица), Аливодић 7.

У заосталој утакмици 6. кола Суперлиге Србије фудбалери Партизана и Напретка ремизирали су – 1:1 (1:0). Крушевљани су остварили вели успех јер су од 28. минута играли са играчем мање.

Домаћин је фронталним нападима покушавао да угрози ривала, гости су држали дефанзиву и брзом трансформацијом тражили своју шансу. Све је углавном кретало са бокова обеју екипа, али тамо пробоја једва да је и било. Црно-бели су били опаснији кроз средину, по једном су до прилика за шут долазили бек Милетић и Огњен Ожеговић, али ништа озбиљно то није било.

Слаб фудбал био је виђен у првих 25 минута, за шта је превасходно био заслужан гост који се чврсто бранио, са свих десет играча. Партизан се ослањао на потезе неких својих истакнутијих асова, али ни то није пролазило.

А, онда је фудбалер Крушевљана Никола Боранијашевић направио велику глупост; за кратко време добио два жута, односно црвени картон и од 28. минута своју екипу оставио на цедилу.

И, умало Београђани да то врло брзо искористе. У 35. минуту повратна лопта је дошла до Тавамбе, он је добро шутирао са 18 метара, али замало поред гола. Камерунац је покушао и нешто касније, али опет за десетак центиметара непрецизно.

А, онда, шок за црно-беле. Са играчем мање, Напредак је извео одличну контру, Вукановић  је главом проиграо Аливодића, који је у дуелу са Владимиром Стојковићем био успешнији и постигао гол.

Прва претња гостију на утакмици и одмах реализација.

Чарапани су били рационалнији у првом делу меча у Хумској док су црно-бели били хаотични и без икакве организације у игри, што се одразило и на резултат.

Поред резултатског заостатка навијачи Партизана су у 51. минуту доживели још једно разочарење.

У једном дуелу Зоран Тошић се повредио и морао је да напусти игру. Напреткови фудбалери су се свим средствима служили да сачувају вођство, па су врло често опструирали игру.

А, у 55. минуту Леандре Тавамба се ,,истакао“ великим промашајем. Са само пет метара је успео да промаши читав гол што не би смело да се дешава једном од главних играча шампиона државе.

Партизан је, уопште, почетком другог полувремена био неагилан и већину својих напада завршавао на ивици шеснаестерца гостију.

А, да је врло специфичан центарфор Тавамба је показао и у 64. минуту, када је такође из непосредне близине успео да буде непрецизан.

Добар покушај са дистанце имао је Саша Илић, али је голман Петровић фантастично интервенисао.

До краја, Ожеговић и Соломон нису искористили прилике, али је изједначење, после корнера, донео Евертон, на асистенцију голмана Стојковића.                                                                                                    

И. Лазаревић     

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести