Партизан навија да Арсенал победи Челси због лакшег европског пута

Фудбалери Партизана тријумфом у Купу Србије направили су себи велику услугу.
Zvezda Partizan/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда

Уместо од првог квалификације за Лигу Европе почеће од другог кола, дакле две недеље касније.

Познато је да су црно-бели носиоци у том степену такмичења и да ће добити лакшег противника, али оно што је прошле сезоне био камен спотицања то је плеј-оф у којем нису били повлашћени и елиминисао их је турски Бешикташ.

Овог лета ствари би могле бити другачије, уколико у среду (21.00) Арсенал у финалу Лиге Европе савлада Челси, тада би црно-бели били носиоци и у последњем колу квалификација.

Захваљући добром коефицијенту црно-бели заузимају солидно место на Уефиној клупској листи, али тренутно су први испод црте за лакши пут ка Лиги Европе.

Прате шта се збива у другим лигама и неке ствари су им ишле на руку, неке нису, па су очи упрте у Арсенал, који, ако слави против Челсија погурао би црно-беле два места навише, што би значило да би наш тим био повлашћен у плеј-офу квалификација за Лигу Европе.

Дакле, освајањем домаћег Купа црно-бели су себи обезбедили две недеље дуже одмора па ће тако прву утакмицу квалификација за Лигу Европе играти 25. јула, а реванш 1. августа.

Црно- бели у такмичење улазе у другом колу где су већ познати неки потенцијални противници. То су: Зрињски (БиХ), Каират (Казахстан), Килмарнок (Шкотска), Домжале (Словенија), Норчепинг (Шведска), Бран (Норвешка), Краковија (Пољска).

Уколико се квалификују за наредну рунду могли би да заиграју са неким од следећих клубова: Трнава (Словачка), Хајдук (Сплит), Трабзон (Турска), Габала (Азербејџан), Арис и Атромитос (Грчка), Ренџерс (Шкотска).

У последњем колу, уколико буду носиоци, потенцијални ривали би били: АЕК (Грчка), Мидтјиланд (Данска), Молде (Норвешка), Ријека (Хрватска), АЗ Алкмар (Холандија), Гимараеш (Португал), Аполон (Кипар)...    

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести