ПАРТИЗАН ОДГОВОРИО НА САОПШТЕЊЕ ЗВЕЗДЕ

Фудбалски клуб Партизан огласио се саопштењем након дешавања на мечу са Радником у Сурдулици.
fk partizan
Фото: FK Partizan

Партизан је победио Радник 2:1, а после тог меча саопштењем се огласио ФК Црвена звезда, у ком је наведено да судија Срђан Јовановић цилајно помаже црно-белима.

Саопштење из Хумске преносимо у целости.

"Фудбалски клуб „Партизан“ је принуђен да се огласи након утакмица које су јуче одигране у оквиру домаћег фудбалског првенства. Иако то нерадо чинимо, дужни смо да се огласимо и заштитимо Клуб, стручни штаб, играче, али и остале часне фудбалске раднике и клубове у Србији.

Јуче смо могли да посведочимо добро познатом маниру понашања једног фудбалског клуба, који је невешто покушао да подметањем и бесмисленим инсинуацијама, уз повике ''Држ'те лопова'', доведе у заблуду фудбалску јавност.

На утакмици Радник – Партизан, против Партизана су досуђена два казнена ударца, од којих је први оправдано поништен након што је главни судија на терену Милош Милановић, провером ВАР снимка утврдио да нема елемената за казнени ударац.

Истог дана, на утакмици у Београду, у корист Црвене Звезде свирана су два казнена ударца, од којих ће први засигурно ући у анале фудбалске игре у Србији, као један од најкомичнијих једанаестераца икада досуђених. Судар главама два играча која су била у скоку и након што је играч домаћег тима претходно руком ударио у лице играча гостујуће екипе, окарактерисан је као једанаестерац...

Ипак то није сметало другопласираном клубу на табели, да се брже боље огласи бестидним саопштењем, са намером да пажњу јавности скрене са наведене утакмице. Дрзнули су се чак да у тој својој самообмани нападну и најбољег српског судију Срђана Јовановића, човека од интегритета и знања.

Како другачије објаснити чињеницу да судија Јовановић ужива огромно поверење ФИФА и УЕФА, те константно суди утакмице у Лиги шампиона, а по оцени Црвене Звезде истог судију треба протерати из српског фудбала...

Присетимо се и да су у прошлости из Црвене Звезде тражили и удаљење из српског фудбала и судије Милорада Мажића, који је такође судио утакмице највишег нивоа у Лиги шампиона. Очигледно је да Црвена Звезда сматра да судије чије је знање, стручност и поштење препознато на светском и европском нивоу од стране ФИФА и УЕФА, не могу да суде у домаћем првенству, већ утакмице треба да суде они који су њима подобни и послушни.

Иако је одиграно тек треће коло наставка првенства, јасно је намера Црвене Звезде да се ништа не препусти случају и да се вршењем притиска на судије и судијску организацију, утиче на резултате утакмица и тиме кроји поредак на табели.

ФК „Партизан“ ће увек стати у заштиту својих играча и осталих часних људи који раде у српском фудбалу!", стоји саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести