Партизан отишао у Кијев по победу против Динама

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана пребринули су све бриге око пласмана у нокаут фазу Лиге Европе.
paetizan
Фото: EPA/Srđan Šuki

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана пребринули су све бриге око пласмана у нокаут фазу Лиге Европе.

Црно-бели сутра вече играју последњу утакмицу групе ,,Б“ против Динама из Кијева и уколико победе обезбедиће прво место, самим тим и значајна финансијска средства као и лакшег противника на жребу. Тренер Мирослав Ђукић због тога најављује да ће његова екипа играти без калкулација, као и жељу да се српски шампион докаже против великог противника.

„И да нам није битно ишли бисмо по победу. То желе наши навијачи, а и име клуба нас на то обавезује. Када је ситуација још таква да вам три бода играју за наступ даље онда је јасно да нас у главном граду Украјине занимају само три бода. Ми смо на новом почетку, који подразумева константни напредак и нема боље прилике за то од оваквих мечева. Динамо је фаворит, има вансеријске играче, али ми смо и у Београду показали да можемо да се носимо са њима. Сад смо искуснији за тај меч и верујем да нећемо понављати грешке од тада. Нестрпљиви смо, али и мирни и желимо да из таквог једног поретка остваримо резултат повољан по нас“, рекао је стратег црно-белих.

Зоран Тошић и Евертон Луиз који су недавни меч са Војводином напустили због повреда опоравили су се и у конкуренцији су за тим.

„Тошић не осећа више бол у листу, али видећемо да ли ће почети меч или ће седети на клупи. Евертон се брзо опоравио после незгодног удраца у недељу и већ је тренирао са екипом“, додао је Ђукић.

Евертон, Тавамба, Ожеговић, и леви бек Милетић на жути картон су од суспензије за следећи меч. Мирослав Ђукић на то неће обраћати пажњу већ ће Кијевљанима супротставити најјачи могући састав.

„Рекох, утакмица за нас има и такмичарски и престижни аспект и желимо да будемо што бољи. Због тога, дакле, играће сви који су окосница овог тима“, навео је Ђукић.


Заједнички ручак

Стручни штаб црно-белих учинио је све да што више растерети своје играче пред три важна меча који им предстоје. С тим у вези у уторак је уприличен заједнички ручак на којем је владала опуштена атмосфера и на којем је на један релаксирајући начин разговарно о Динаму, Црвеној звезди...

„Наши играчи су имали сјајну годину иза себе и желели смо да им искажемо поштовање због тога. Они су прегаоци сваког успеха клуба. Опустили смо се, шалили, али и причали о мечевима који нас тек очекују и мислим да је целокупна организација имала прави учинак“, саопштио је Ђукић.


Тренер црно-белих се наравно похвално изразио о Украјинцима.

„Имају све: игру, агресију, ритам, европско искуство. Шампионска су екипа и тежак противник, најбољи у нашој групи, али ми ћемо учинити све да их победимо и да покажемо да растемо из дана у дан.Меч у Кијеву је за нас важан и за самопоуздање и као припрема за нокаут фазу. Све то узимајући у обзир изаћи ћемо храбро, покушати да играмо своју игру и на крају победимо. То би био велики стимуланс за ове моје дивне момке“, каже Ђукић.

Он сматра да умор неће бити алиби за његову екипу.

„Врхунске екипе играју по две утакмице недељно, а како ми то јесмо, не видим у чему би био проблем. Ово је европски меч, нешто посебно, и не верујем да ико од играча жели да се штеди. Ово је прилика за доказивање и сво смо свесни тога“, вели тренер црно-белих.

Компликована политичка ситуација у Украјини не брине тренера Партизана.

„Наше је да играмо фудбал и ниочему другом не размишљамо“, закључио је стратег српског шампиона.

И.  Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести