Партизан поражен од Нице у Лиги конференција

НИЦА: Партизан у 5. колу Лиге конференција није успео да освоји ни бод на гостовању у Ници, где је поражен од домаћина резултатом 2:1
t
Фото: AP Photo/Daniel Cole

Ница је повела у 29. минуту голом Пепеа и то је уједно био и резултат с којим се отишло на одмор.

Наду београдском клубу пружио је Гомеш, изједначујућим голом у 74. минуту.

Међутим, славље Партизана је било кратког даха јер је Лемина само три минута касније поново савладао голмана Партизана и довео Француски клуб у предност од 2:1; која се није мењала до краја меча.

После некомплетног петог кола у Д групи Ница и Партизан имају по осам бодова на врху табеле, с тим што Французи сада имају бољи међусобни скор јер су у Хумској против црно-белих одиграли 1:1.

Почетак другог меча Д групе између Словацког и Келна најпре је одложен због густе магле у Ухерском Храдишту. Утакмица је почела са више од сат времена закашњења, али је убрзо прекинута због лоших временских услова и највероватније неће бити поново настављена вечерас.

У последњем колу, 3. новембра, Партизан ће дочекати Словачко, а Келн Ницу. Црно-белима и бод против тима из Чешке гарантује пласман у нокаут фазу Лиге конференција.

Петрић: Нисмо заслужили ни бод

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић изјавио је после вечерашњег пораза од Нице у петом колу Д групе Лиге конференција од Нице (2:1) да његов тим после лоше игре није заслужио ни бод.

"Били смо много лоши што се тиче техничких ствари. Изгубили смо много чистих лопти, нисмо имали неки пресинг од Нице. Дозволили смо им грешкама посед. Други гол смо примили одмах после изједначења. И да се завршило 1:1, нисмо заслужили вечерас ништа", рекао је Петрић на конференцији за медије после меча у Француској.

Он је прокоментарисао и спорни детаљ из последњег минута утакмице, када је досуђен офсајд уместо пенала за црно-беле.

"Питао сам четвртог судију да ли је видео да ли је офсајд. Он је рекао да није видео, али да је видео помоћник. И да смо дали тај гол из пенала, било би незаслужено јер је Ница била боља. Могу само да кажем играчима да се спреме за наредну утакмицу у четвртак", изјавио је Петрић.

Везиста клуба из Хумске Кристијан Белић констатовао је да је Ница била бољи ривал.

"Слажем се са шефом. Имали смо техничких грешака. Дали смо све од себе, али они су заслужено победили", изјавио је Белић.

Словачко и Келн настављају у петак у 13 часова

Прекинута утакмица петог кола Д групе Лиге конференција између Словачког и Келна биће настављена сутра у 13.00, сасопштила је вечерас Европска фудбалска унија (УЕФА).

Почетак вечерашње утакмице у Чешкој најпре је каснио више од сад времена због густе магле, потом је утакмица почела, али након свега седам минута судија Гиорги Круашвили послао је играче у свлачионицу јер нису постојали услови за игру.

Словачко и Келн у сутрашњи дуел улазе са по четири освојена бода.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести